PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka lampa błyskowa do PowerShot SX20 IS?

szemkel
15-12-2016, 10:23
Witam,

Od sześciu lat jestem szczęśliwym posiadaczem wyżej wymienionego modelu. Dotąd większość fotek pstrykałem na zewnątrz i nie było problemu. Od jakiegoś czasu sporo zdjęć robię we wnętrzach, często ciemnych. Wbudowana lampa błyskowa rozświetla tylko pierwszy plan, w dodatku najczęściej prześwietla twarze fotografowanych osób. Myślałem o zakupie nowszego modelu aparatu, ale ktoś i zasugerował, że warto na początek pomyśleć o dodatkowej lampie, najlepiej takiej, która "strzelałaby" w sufit. Moglibyście coś polecić? Nie ukrywam, że interesują mnie raczej rozwiązania ze średniej półki cenowej.

uosiek1
15-12-2016, 14:42
Ja używałem do niego 270EX. W sufit strzeli, na boki niekoniecznie. Dodam tylko, że aparatu już nie mam, a lampa mi została. Lepsza niż wbudowana, prosta w obsłudze i ma wszystko, co trzeba (oprócz panelu sterowania - ustawiasz ją z menu aparatu) i sprawdza się tam, gdzie nie mogę taszczyć ze sobą więcej niż body z kitem.

Fajny aparacik tak przy okazji. Trochę żałuję, że się go pozbyłem, ale poszedł w dobre ręce. Teściu tak o niego dba, że nie wyciąga z szuflady, żeby nie popsuć :p

Bobby Peru
15-12-2016, 20:28
Kup sobie nową yongnuo i będziesz zadowolony.

jelcyk
22-12-2016, 21:40
Jak to z lampami bywa - im większa tym lepsza, a najlepsza oryginalna... Ale to koszt jakby trochę większy od samego aparatu , może to moment , żeby przejść na lustro?...