PDA

Zobacz pełną wersję : Nie wyłaczony Canon 5D III Mark

qras2
10-11-2016, 01:12
Witam,
Mam pytanie bo zastanawia mnie jedna rzecz w sumie to dwie. Przez pospiech nie wyłączyłem aparatu i wsadziłem do torby. Po 4 dniach zauważyłem, że aparat jest w trybie ON ale mały ekran LCD wygląda jakby był w trybie OFF czyli wyłączony. Wyłączyłem i włączyłem ponownie, wszystko uruchomiło się poprawnie.Bateria w pełni naładowana czyli brak zużycia. Moje pytanie, czy w takich przypadkach aparat wchodzi w stan spoczynku i wyłącza automatycznie zasilanie?
Jeszcze jedno pytanie. Po uruchomieniu przełączyłem w tryb filmowania. Na pierwszym filmie widoczne jest jakby przez obraz przechodziły fale. Ostrość wszystko w porządku ale obraz falował. Kolejne krótkie filmiki nie posiadają tego. Czy to jakaś usterka z tytułu nie wyłączenia?
Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam!

salas
10-11-2016, 09:46
no usypia i masz tam chyba nawet w opcjach ustawienie po ilu ma się wyłączyć - także tutaj nie ma problemu, też mi się zdarza zostawić włączony :D
co do drugiego, może nagrywasz przy sztucznym oświetleniu i te fale to błyskanie świateł? sprawdź sobie to na zewnątrz przy świetle naturalnym czy też będzie falowało czy nie, a najlepiej nagraj jak to wygląda

becekpl
10-11-2016, 12:10
proponuje poczytac instrukcje obslugi
tam te i inne kwestie masz poruszone

Marv84
10-11-2016, 12:57
Zgadzam sie z becekpl
Ja rzadko wyłączam swoje aparaty. Jedynie jak juz faktycznie maja mieć dłuższą przerwę w pracy.

qras2
13-11-2016, 20:00
Zgadzam sie z becekpl
Ja rzadko wyłączam swoje aparaty. Jedynie jak juz faktycznie maja mieć dłuższą przerwę w pracy.

Ok rozumiem i juz to zrobilem! Wkazdym razie dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Co do drugiego pytania. Dlaczego jednarazowo pojawiły sie takie fale podczas filmowania?

https://www.youtube.com/watch?v=uN0BpGat7ug&feature=youtu.be

salas
13-11-2016, 20:34
Ok rozumiem i juz to zrobilem! Wkazdym razie dziekuje wszystkim za odpowiedz.

Co do drugiego pytania. Dlaczego jednarazowo pojawiły sie takie fale podczas filmowania?

https://www.youtube.com/watch?v=uN0BpGat7ug&feature=youtu.be
no to jest to co Ci napisałem, MIGAJĄCE OŚWIETLENIE. To nie zepsuty aparat tylko zarówki w Twoim domu :mrgreen: nawet sam to potwierdziłeś wchodząc do kibla gdzie nie migotały i potem tam gdzie migały

qras2
13-11-2016, 21:43
no to jest to co Ci napisałem, MIGAJĄCE OŚWIETLENIE. To nie zepsuty aparat tylko zarówki w Twoim domu :mrgreen: nawet sam to potwierdziłeś wchodząc do kibla gdzie nie migotały i potem tam gdzie migały

No tak tylko to był jednorazowy strzał. Nigdy przy sztucznym oswietleniu sie to nie działo.

salas
13-11-2016, 21:54
No tak tylko to był jednorazowy strzał. Nigdy przy sztucznym oswietleniu sie to nie działo.

no bo to zależy od typu oświetlenia (jedne migają inne nie migają) i od ustawienia aparatu. Gdybyś wrzucił cokolwiek z tego co Ci napisałem w google to byś się wszystkiego dowiedział.