PDA

Zobacz pełną wersję : Powitanie oraz prośba o porade.

Mefrozen
25-04-2006, 20:54
Na początku chciałem się przedstawić między społecznością Canonierów. Mam na imię Kuba, mieszkam niedaleko Kielc w woj. świętokrzyskim. Fotografią sie interesuje od 2 lat, na początku bawiłem sie zwykłym analogiem, lecz z czasem zauwazylem ze potrzebuje konkretnego aparatu, jako ze nie bylem obyty w fotografii to zdałem sie na rade znajomego, polecił mi swego czasu S1- jestem z niego zadowolony, lecz nie spelnia moich oczekiwan, dlatego postanowilem kupic sobie coś lepszego. Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
Pozdrawiam
-Kuba

Jac
25-04-2006, 21:13
muszisz pametac o jednym!, body jest najtanszym elementem systemu ;-) jesli sie zdecydujesz na lustrzanke licz sie z kolejnymi wydatkim ... wiec dobrze to przemysl

350D na poczatek jest bardzo OK!

piast9
25-04-2006, 21:14
Stosunkowo niewiele na forum profesjonalistów - przypominam znaczenie tego słowa, profesjonalista to zarabiający przez wykonywanie danych czynności. Sam sprzęt o niczym nie świadczy.

350D to dobry wybór dla miłośnika fotografii, który chce się uczyć. Dodatkowo, jeśli noszenie ze sobą 3 obiektywów brzmi dla Ciebie nie bardzo, to lepiej jednak w lustrzankę się nie pchaj. Poza tym, zestawienie miłego zestawu kosztuje 2 - 3x tyle, co samo body. Trzeba mieć kasę albo cierpliwość i odkładać.

Jeśli te uwagi nie zniechęciły, to kupuj 350D. Zanim zaczniesz zadawać pytania o obiektywy, to przejrzyj najpierw forum :roll: ;-)

Kubak82
25-04-2006, 21:16
muszisz pametac o jednym!, body jest najtanszym elementem systemu ;-) jesli sie zdecydujesz na lustrzanke licz sie z kolejnymi wydatkim ... wiec dobrze to przemysl

swiete slowa :D .. a jak juz to przemyslisz to zastanow sie jeszcze raz bo to hobby bez dna ale za to baaardzo przyjemne :mrgreen:

350d mam i polecam.. przy okazji - witamy na forum :D

arturs
25-04-2006, 23:31
Na początku chciałem się przedstawić między społecznością Canonierów. Mam na imię Kuba, mieszkam niedaleko Kielc w woj. świętokrzyskim. Fotografią sie interesuje od 2 lat, na początku bawiłem sie zwykłym analogiem, lecz z czasem zauwazylem ze potrzebuje konkretnego aparatu, jako ze nie bylem obyty w fotografii to zdałem sie na rade znajomego, polecił mi swego czasu S1- jestem z niego zadowolony, lecz nie spelnia moich oczekiwan, dlatego postanowilem kupic sobie coś lepszego. Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.

Witam ziomala ;-) .. a skąd konkretnie?
Wpisz sobie lokalizację w profilu to zawsze łatwiej znaleźć lokalnie jakąś pomoc, potestować obiektywy itp. ;-), Co do 350D to bardzo dobry aparat (czego dowodem są pokazywane tu przez niektórych użytkowników zdjęcia) a do nauki fotografii lustrzanka cyfrową się super nadaje... używam od roku i nie narzekam, ale jak napisali poprzednicy body to dopiero początek i trzeba mieć świadomość że co rusz to "coś by się przydało"..

Pozdrawiam
Artur Starz
P.S. Zanim zaczniesz pytać polecam użycie opcji "szukaj" bo jest niewiele pytań których tu nie zadano ;-) i jak je zada się kolejny raz to ... zresztą sam zobaczysz ;-)

A.S.

Theoo
25-04-2006, 23:36
Witamy na pokadzie pełnym straceńców i zapaleńców :mrgreen:

GrzegorzS
25-04-2006, 23:40
Zastanawialem sie nad 350D, jednak zeby zabardzo nie wtopić, chciałbym sie poradzić was - profesjonalistów.
Pozdrawiam
-Kuba
Witam
A co znaczy nie wtopić?
Kupić zły technicznie aparat?
Kupić dobry ale po pewnym czasie stwierdzisz że to Cię ta cała fotografia nie bawi?
Czy co innego?
Pasja to i tak wtopa ;-)
Każda

wojtek_j
25-04-2006, 23:40
Witam.Słuchaj jak masz pieniądze na 350d to bierz bez zastanowienia.Ja też jestem początkującym fotografem ale każde nowe odkrycie w tym aparacie ,kupno czegoś nowego do niego,lepsze zdjęcie od poprzedniego, wprowadza mnie w stan fascynacji tym co robię.A aparacik ma wiele możliwości.

leiho
26-04-2006, 10:13
Ja napewno profi nie jestem, ale moge smiało doradzić - 350D - uwazam tak jak moi szanowni poprzednicy. Doskonały aparat jako wprowadzenie, niestety, potem popada się w obłedna gorączke, "lens envy" - to powazny nałog :D I kosztowny nałog, ale czegoż nie robi się dla hobby :)

bundy
26-04-2006, 10:18
Podpisuję się obiema ręcami :-) pod tym co napisali koledzy - body to pierwszy i najmniejszy wydatek (choć może się wydawać na początku, że tak nie jest) a potem są już tylko szkła :-) Pamiętaj, żeby traktować zakup body jako inwestycję krótko-średnioterminową a zakupy szkieł jako długoterminową :-) Nikt nie namawia Cię od razu na zakup kompletu eLek, ale czasami kupno jednego dobrego szkła zamiast 2-3 średnich denek, jest po prostu bardziej sensowne.

gwozdzt
26-04-2006, 10:25
Postaraj się przeczytać w obie części w całości:
http://groups.google.pl/group/pl.rec.foto.cyfrowa/msg/2cd58b2081cd5334?&hl=pl
http://groups.google.pl/group/pl.rec.foto.cyfrowa/msg/c013602c82d178f8?&hl=pl