Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : przyssawka do samochodu

Openworld!
16-10-2016, 16:15
Cześć,
czy ktoś testował tego typu przyssawki do samochodu?
Podwójny uchwyt samochodowy z głowicą kulową (http://*********.pl/podwojny-uchwyt-samochodowy-z-glowica-kulowa.html)
czy nie stracę na tym sprzętu? ;)

ATBFLASH
16-10-2016, 22:42
Zależy w co walniesz sprzętem:) Ale to mi przypomina przyssawki którymi kiedyś podnosiłem panele podłogi podnoszonej technicznej takie 50x50, mocne i tym to byś szybę wyjął:)

biodar
17-10-2016, 13:18
W podanym linku jest napisane że nie gwarantują bezpieczeństwa, tylko trzeba linką uwiązać sprzęt :p więc chyba wszystko jasne

r_m
17-10-2016, 13:35
W podanym linku jest napisane że nie gwarantują bezpieczeństwa
Ludzie są różni, jeden założy, żeby się przejechać 20km/h po bocznej drodze, a innemu się wymyśli, ze sprawdzi vmax na (niemieckiej) autostradzie, albo zrobi szybki przejazd terenowy. Nie da się przewidzieć wszystkich pomysłów, więc ludzie się zabezpieczają ;)

biodar
17-10-2016, 13:58
Ludzie są różni, jeden założy, żeby się przejechać 20km/h po bocznej drodze, a innemu się wymyśli, ze sprawdzi vmax na (niemieckiej) autostradzie, albo zrobi szybki przejazd terenowy. Nie da się przewidzieć wszystkich pomysłów, więc ludzie się zabezpieczają ;)

zgadza się - wystarczy słabo docisnąć i odpadnie. Ja bym stosował do sytuacji, gdzie coś fajnego jest na poboczu, zatrzymuję samochód, przyczepiam do szyby i jest to szybciej niż statyw. Nie jeździłbym z zamontowanym aparatem, tylko co najwyżej sam uchwyt a szybkozłączka z aparatem w samochodzie podczas jazdy po polnej drodze bo nie ma homologacji ;)

7four
17-10-2016, 22:12
W podanym linku jest napisane że nie gwarantują bezpieczeństwa, tylko trzeba linką uwiązać sprzęt :p więc chyba wszystko jasne

A na workach foliowych czasami jest komunikat, aby nie zakładać ich na głowę ;-) oraz wiele innych tego typu ostrzeżeń przy różnorakich produktach.

--- Kolejny post ---

Zależy w co walniesz sprzętem:) Ale to mi przypomina przyssawki którymi kiedyś podnosiłem panele podłogi podnoszonej technicznej takie 50x50, mocne i tym to byś szybę wyjął:)

tzw. "cycki" ;-)

xxkomarxx
18-10-2016, 08:23
Swego czasu kupilem cos podobnego z manfrotto. Tez nie gwarantuja ze sprzetu nie stracisz, ale trzyma tak ze szybciej zerwiesz lakier niz to pusci :-D

Emmilla
24-10-2016, 08:21
Faktycznie, ciekawe - nie gwarantuje bezpieczeństwa. Nie wiem czy ten sprzęt na pewno się sprawdzi. Ale jeśli chodzi o funkcyjność to wydaje się bardzo sympatyczny. Tak mi się zdaje, że jak na tego typu sprzęt można nabyć coś lepszego, ale w sumie to co zostało zaprezentowane też jest OK.

xxkomarxx
24-10-2016, 13:12
Jak moga gwarantowac skoro uzytkownik moze umiescic to na zagnieceniu tak ze moze puscic czy na chropowatej powierzchni czy na jakiejkolwiek gdzie nie bedzie idealnego kontaktu przyssawki z podlozem.
Niestety duzo zalezy od nas samych.

7four
24-10-2016, 13:49
Jak moga gwarantowac skoro uzytkownik moze umiescic to na zagnieceniu tak ze moze puscic czy na chropowatej powierzchni czy na jakiejkolwiek gdzie nie bedzie idealnego kontaktu przyssawki z podlozem.
Niestety duzo zalezy od nas samych.

Albo od blacharza, samochód niebity a kilogram szpachla razem przyssawkami i sprzętem odpadnie :D

xxkomarxx
24-10-2016, 13:51
Albo od blacharza, samochód niebity a kilogram szpachla razem przyssawkami i sprzętem odpadnie :D
:-D
Tez moze sie zdarzyć :-)