PDA

Zobacz pełną wersję : Fotograf amator Wrocław - zdjęcia w plenerze

FONos
27-09-2016, 14:17
Szukam fotografa (niekoniecznie profesjonalisty) z Wrocławia, który zrobi mi kilka zdjęć. Nie szukam jakiejś profesjonalnej sesji. Sprawa jest prozaiczna, otóż mam zamiar obciąć włosy które długo zapuszczałem i raczej nie przewiduje już mieć długich więc chciałbym się w nich uwiecznić. Sam sobie fajnych fotek nie zrobię :). Być może jest ktoś kto w ramach np. nauki, doskonalenia warsztatu, szkolenia, zabawy, ma ochotę pstryknąć kilka fotek gdzieś w plenerze. Oferuje miłe towarzystwo :D

xxkomarxx
28-09-2016, 09:26
A czy wiesz ze na ogloszenia jest specjalny dzial?
Chcesz zdjec to komus zaplac a nie za mile towarzystwo bo nie kazdemu spasujesz.

zdebik
28-09-2016, 09:42
Moze selfie-stick pomoze.

pan.kolega
28-09-2016, 10:28
Chcesz zdjec to komus zaplac a nie za mile towarzystwo bo nie kazdemu spasujesz.

Model(k)om też się płaci i chyba jest oczywiste, że nie każdy model każdemu fotografowi pasuje, i vice versa,;) ale jeżeli za darmo...
Można np. skalibrować i przetestować sobie Sigmę w celu publikacji na forum, o wiele ciekawiej niż na butelkach czy bateryjkach....

Kto komu płaci kiedy spotyka się model z fotografem zależy od relacji między klasą modela i fotografa, ale wynik jest trudny do przewidzenia. Jeżeli obie osoby są wysokiej klasy, to czasem spora ilość pieniędzy zmienia właściciela w dowolnym kierunku, czasem zerowa.

xxkomarxx
28-09-2016, 10:36
Co nadal nie zmienia faktu ze jest to ogloszenie zamieszczone w zlym dziale bo nie moze zamiescic tego w dziale ogloszen z powodu ograniczen.
A co do zdjec to nie wydaje mi sie by to ogloszenie bylo ciekawe dla kogokolwiek zwlaszcza ze niewiadomo jak delikwent wyglada.

mwitek
28-09-2016, 10:36
A może wystarczy dobre piwo postawić.

Mógłbyś też postawić statyw :D

7four
28-09-2016, 12:11
A może wystarczy dobre piwo postawić.

Mógłbyś też postawić statyw :D

Żartujesz? Piwo to już za duże koszta ;-)

--- Kolejny post ---

Co nadal nie zmienia faktu ze jest to ogloszenie zamieszczone w zlym dziale bo nie moze zamiescic tego w dziale ogloszen z powodu ograniczen.
A co do zdjec to nie wydaje mi sie by to ogloszenie bylo ciekawe dla kogokolwiek zwlaszcza ze niewiadomo jak delikwent wyglada.

Może nie wie, że są "specjalistyczne" portale modelingowe "Te eF Pe" XD - bo to chyba ma na myśli, ale nie TFP, tylko "za darmo".
Nie ma znaczenia jak delikwent wygląda, bo wątpię aby była jakakolwiek umowa, w której ów "początkujący" fotograf mógł zdjęcia jakoś wykorzystać XD.
Bo jest "początkujący". Ot pstryknie "parę zdjęć" które delikwent dostanie (najlepiej odrazu) i na tym się skończy temat, a fotograf nic nie będzie z tego miał.

Kolekcjoner
28-09-2016, 19:26

Nie popadajmy w paranoję. Forum trochę po to jest żeby się ludzie mogli odnajdywać, także w świecie realnym. I nie widzę nic zdrożnego w tym że ktoś chce żeby mu strzelić kilka fotek.

FONos
04-10-2016, 03:18
@Kolekcjoner dziękuję za te słowa bo idealnie to ująłeś.
Gdybym szukał profesjonalnej sesji to nie zamieszczałbym ogłoszenia. I nie chodzi o to że mnie na nią nie stać ale zwyczajnie nie potrzebuje nie wiadomo jakiej "hecy" :) Może błąd jest taki, że tu sami profesjonaliści którym szkoda czasu na poznanie, spotkanie, pogadanie, wymianę myśli i strzelenie paru fotek. A przecież znane są z tego forum spotkania jak to w kilka osób spotykało się po to tylko by wspólnie pofotografować, wymienić doświadczeniami lub zwyczajnie poznać. Model pewnie ze mnie żaden (nie tyle w sensie wyglądu co doświadczenia bo ja raczej po tej drugiej stronie obiektywu choć ciągle tylko amatorsko). Piwa nie proponuje z góry bo nie wiadomo kto co pije a zresztą czy tylko sami faceci zajmują tu fotografią (choć Panie też piwo pijają :) )

Pozdrawiam wszystkich komentujących :)

Bangi
04-10-2016, 09:54
Gdybym mieszkał w jednym mieście z Tobą to chętnie bym Ci fotki strzelił za free, w ramach doskonalenia warsztatu ;)
Ale z Krakowa do Wrocławia trochę daleko... :(