Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kurs fotografii dla zaawansowanego fotografa

Smigaacz
16-09-2016, 21:52
Poszukuje profesjonalnych porad na temat fotografii odpłatnych oczywiście na terenie Poznania lub w jego okolicach
Profesjonalna Fotografia wraz z obróbka zdjęć dla osoby która nie jest początkującym fotografem
Najlepiej aby osoba ta pracowała oczywiście na Canonie

Proszę o podpowiedzi. Z góry dziękuję
Sławek

Smigaacz
17-09-2016, 10:50
Czy Ktoś coś mi podpowie ?

zdebik
17-09-2016, 11:00
Kup sobie kurs online.

Smigaacz
17-09-2016, 22:55
dzięki jest ok ale ja lubię kontakt z ludźmi taki tradycyjny

Smigaacz
18-09-2016, 09:44
mile widziane korepetycje u profesjonalnego fotograf,a dla którego fotografia to praca / podstawowe zajęcie

aptur
18-09-2016, 09:57
mile widziane korepetycje u profesjonalnego fotograf,a dla którego fotografia to praca / podstawowe zajęcie

Taki z reguły nie ma czasu na kursy.

zdebik
18-09-2016, 15:35
Ba, nawet semi pro bedzie zawalony praca. Od 9 do 5 pon-pt, weekendy sesje.

Inna sprawa jest taka, ze portrecista bedzie obrabial inaczej niz pro od nieruchomosci :) - chyba, ze cel tych warsztatow to...

Smigaacz
18-09-2016, 15:52
no to ok pozostaje kurs
Zrozumiałem

a może Ktoś z Forumowiczów z Poznania ma chęć ?

Zowa
18-09-2016, 17:35
A nie chcesz wyskoczyć na jakieś warsztaty weekendowe? Mi się marzą z portretu, ale są też z krajobrazu czy inne. Sporo jest tego, np.w Złodziejewie k/Bydgoszczy albo z Markiem Waśkielem... Tu na forum reklamuje się studio Huśtawka. Tam na pewno można porozmawiać o swoich problemach, a przy okazji wypocząć ?

michael_key
18-09-2016, 18:25
Jest wiele miejsc organizujących kursy fotograficzne. Ja ze swojej okolicy znam dwa... Szkolenia Foto (http://www.szkoleniafoto.pl) i Foto-Team (http://foto-team.pl)
Jak zauważysz różny jest target kursów, tzn. kierowanych do fotografów o różnym poziomie wtajemniczenia ;)

Ostatnie trzy lata z rzędu (za wyjątkiem bieżącego roku) odbywały się Zloty użytkowników forum Canon-board.info (http://www.canon-board.info/spotkania-zloty-i-warsztaty-canon-board-73/).
Miałem zamiar w tym roku kontynuować tą fajną inicjatywę, ale... zbyt późno o tym pomyślałem i nie wypaliło. Wbrew pozorom nie jest łatwo coś takiego ogarnąć całościowo :)

Odbędzie się takie spotkanie fotograficzne Canonierów, ale dopiero w pierwszej połowie 2017 roku. Już prawie wszystko dopięte, więc podejrzewam jakiś tydzień i pełna informacja o przyszłorocznym spotkaniu fotograficznym ujrzy światło dzienne :)

Główne założenia to spotkanie weekendowe ludzi mających wspólną pasję, szkolenia tematyczne oraz wymiana doświadczeń.

Smigaacz
18-09-2016, 20:08
A nie chcesz wyskoczyć na jakieś warsztaty weekendowe? Mi się marzą z portretu, ale są też z krajobrazu czy inne. Sporo jest tego, np.w Złodziejewie k/Bydgoszczy albo z Markiem Waśkielem... Tu na forum reklamuje się studio Huśtawka. Tam na pewno można porozmawiać o swoich problemach, a przy okazji wypocząć ��

Bardzo chętnie 2-3 dni w gronie nowo poznanych osób oczywiście. Mnie bardzo interesuje tematy związane z poprawną ekspozycją w świetle zastanym i obróbką foto. Podejrzewam, że jeszcze wiele zagadnień przy tym z pewnością by się pojawiło i ujawniłby się mój brak wiedzy. Nie ukrywam, że moja wiedza jest na poziomie średnio zaawansowanym i jest zdobywana niestety jako samo-nauczanie

--- Kolejny post ---

dodatkowo z uwagi na to że jestem z terenu Wielkopolski chętnie bym skorzystał takowego kursu w Poznaniu

mmteam
18-09-2016, 20:49
Ja tez jestem z Poznania. Może i bym się dołączył. Ale ostatnio coraz bardziej myślę o np korepetycjach z LR i PS.
Dzisiaj zrobić zdjęcie to jedno, ale dobrze je obrobić to jest sztuka !

Smigaacz
19-09-2016, 07:16
Ja tez jestem z Poznania. Może i bym się dołączył. Ale ostatnio coraz bardziej myślę o np korepetycjach z LR i PS.
Dzisiaj zrobić zdjęcie to jedno, ale dobrze je obrobić to jest sztuka !

Potwierdzam to sam mam spore braki w LR jak próbuje nadać zdjęciom poprawny wygląd

Smigaacz
19-09-2016, 20:20
Czy Ktoś z Forumowiczów może pomóc doradzić podpowiedzieć etc...

jinks
19-09-2016, 20:42
Musisz doprecyzować jakie tematy Cię najbardziej interesują. Dziś kursów i warsztatów jest bardzo dużo.

michael_key
19-09-2016, 20:49

dodatkowo z uwagi na to że jestem z terenu Wielkopolski chętnie bym skorzystał takowego kursu w Poznaniu
Podałem Ci przykłady ze Szczecina, z Twojego "podwórka" takich miejsc nie znam.

P.S.
Pomyślę czy by nie zaplanować obróbki podczas Zlotu Canon-board... by zmodyfikować plan. Pytanie czy byłoby jakieś zainteresowanie taką opcją.

zdebik
20-09-2016, 09:37
Placi sie za lenistwo, gdybys mial odrobine oleju w glowie, przy pomocy youtube sam ogarnolbys temat za free.

Smigaacz
20-09-2016, 19:44
Placi sie za lenistwo, gdybys mial odrobine oleju w glowie, przy pomocy youtube sam ogarnolbys temat za free.

Lubię kontakt z ludźmi Pytanie odpowiedź
To nie lenistwo na youtube nie ma dialogu tylko jest monolog mnie To nie odpowiada

Zdebik najłatwiej przychodzi Ci krytyka co nie !

zdebik
20-09-2016, 19:55
Lubię kontakt z ludźmi Pytanie odpowiedź
To nie lenistwo na youtube nie ma dialogu tylko jest monolog mnie To nie odpowiada

Zdebik najłatwiej przychodzi Ci krytyka co nie !
Jak tak lubisz to wyskocz ze znajomymi na browara. Jak chcesz pogadac o foto - wpisz w guglu: kolko fotograficzne poznan lub kursy foto poznan.

A Ty zakladasz topic na forum i drazysz temat.

Zowa
20-09-2016, 23:29
Dajcie spokój, panowie, szkoda czasu...
Mi się podobają warsztaty w Złodziejewie, bo jest tam duży wybór tematów i można znaleźć osoby prowadzące, których prace są dla mnie jakimś tam wzorem. Niestety nie wiem jak to wypada w realu, ale sam zakres wydaje się być ciekawy, bo jest i trochę teorii, i praktyki, obróbka no i możliwość rozmowy o indywidualnych potrzebach. No i od Poznania nie tak daleko... :p Znaleźć można na FB.

dave88
21-09-2016, 09:19
z czym masz problem żeby wyjechać na kilkudniowe warsztaty ?