Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon EOS 40D - zakup bez sprawdzonego przebiegu

rootkit
15-09-2016, 09:15
Cześć.
Na Allegro znalazłem EOSa 40D w dobrych pieniądzach. Na aukcji nie ma jednak informacji o przebiegu, a właściciel twierdzi, że go nie zna. Po sugestii, by sprawdzić do programem EOSinfo otrzymałem wiadomość, że nie współpracuje on z tym modelem.
Czy ktoś ma może program do odczytu przebiegu z tego modelu? Bo nie chcę kupować kota w worku...

kmeg
15-09-2016, 09:30
Cześć.
Na Allegro znalazłem EOSa 40D w dobrych pieniądzach. Na aukcji nie ma jednak informacji o przebiegu, a właściciel twierdzi, że go nie zna. Po sugestii, by sprawdzić do programem EOSinfo otrzymałem wiadomość, że nie współpracuje on z tym modelem.
Czy ktoś ma może program do odczytu przebiegu z tego modelu? Bo nie chcę kupować kota w worku...

EosInfo działa przecież na 40d.

Leon007
15-09-2016, 09:53
Współpracuje z 40D.

salas
15-09-2016, 12:23
może ma windowsa który nie obsługuje

r_m
15-09-2016, 19:38
Na Allegro znalazłem EOSa 40D w dobrych pieniądzach

Źle zadane pytanie ;)
Chyba powinno być "chcę kupić 40d, ale właściciel albo nie chce, albo nie potrafi sprawdzić przebiegu, czy warto go kupić za x zł?" (albo podobnie), niestety, niezależnie od sposobu zadania na takie pytanie nie można sensownie odpowiedzieć. Trochę o sposobie używania mówi stan zewnętrzny aparatu, wytarcia w miejscach trzymania, brud w załamaniach obudowy, ślady obić, zarysowań, starty lakier obudowy itp. To czym większość się przejmuje, tzn. "wyświetlacz bez rysek, prawie jak nowy" jest mniej ważne. "Dobra cena" to pojęcie względne, bo nie wiemy, jakiego stanu dotyczy, np. 500zł za "jak nówka" to może być dobra cena, ale za poobijanego, wyświeconego od palców to raczej nie będzie dobra.

mystical
20-09-2016, 21:38
Według mnie coś kręci ten sprzedający, mam 40d i z eosinfo działa jak złoto... (u mnie akurat 57000 klapnięć)