Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : LAMPA YONGNUO YN 600 EX RT gumy od zaslaniania gniazd

Morfii
28-08-2016, 23:02
Cześć, kupiłem w piątek tą lampę i te zaślepki od dodatkowych gniazd nie trzymają się. Co chwila się odsłaniają. Wkurza mnie to. Pytam czy u Was jest podobnie czy to mi się trafiła taka wersja. Jak to standard to wezmę sylikon i to poprawię samemu a jak nie to mam 10dni na zwrot towaru, bo reklamacja będzie dłużej rozpatrywana. Jak jest u Was?

GalaktycznyMuczaczo
28-08-2016, 23:56
Cześć, kupiłem w piątek tą lampę i te zaślepki od dodatkowych gniazd nie trzymają się. Co chwila się odsłaniają. Wkurza mnie to. Pytam czy u Was jest podobnie czy to mi się trafiła taka wersja. Jak to standard to wezmę sylikon i to poprawię samemu a jak nie to mam 10dni na zwrot towaru, bo reklamacja będzie dłużej rozpatrywana. Jak jest u Was?

u mnie trzymają tak ze musze paznkociem odrywać, wymieniaj

biodar
29-08-2016, 07:04
Bez szału, ale trzymają.

adamm
29-08-2016, 11:33
zaślepka od gniazda na zewnętrzny zasilacz ma taki maleńki jakby języczek i on musi siąść w zagłębienie od zaślepki od uchwytu (taki nagwintowany otworek)

Morfii
29-08-2016, 14:19
zaślepka od gniazda na zewnętrzny zasilacz ma taki maleńki jakby języczek i on musi siąść w zagłębienie od zaślepki od uchwytu (taki nagwintowany otworek)

Oglądałem to tak jak piszesz i faktycznie one się nie łączą... jedno nie zachodzi na drugie.
Dzięki wszystkim za info. Jutro podjadę wymienić lampę.

adamm
29-08-2016, 15:30
Chcesz to jutro zrobię Ci zdjęcie jak to wygląda u mnie.

To "zachodzenie" na siebie jest naprawdę niewielkie, może niecały milimetr

Morfii
30-08-2016, 10:00
Wiem o czym mowa, tam jest lekkie wgłębienie i jedno powinno się zazębiać o drugie. Te gumowo/plastikowe zaślepki są ucięte na równo. Nie ma co się zazębiać.

adamm
30-08-2016, 12:18
w tej chwili nie mam lampy w rękach ale z tego co pamiętam z wczorajszych oględzin to zazębia się tylko między zaślepką od zasilacza i zaślepką od uchwytu.

Pomiędzy zaślepką od zasilacza a zaślepką dolną (z tego co pamiętam to chyba od synchro) jest na równo.

Morfii
30-08-2016, 14:01
Ja mówię o tej zaślepce największej... taka kwadratowa po lewej stronie. Byłem dziś w sklepie kolejna lampa miała tak samo.. ta zaślepka nic nie trzymała :/ Kasę zwrócili za lampę i tele. Na miejscu oglądałem Pixel X800 PRO. Zdecydowanie lepiej wykonana lampa - grubszy plastik i gumy trzymają na gniazdach. Czy warto tego nie wiem. Menu bardziej pomieszane ;)

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://fotoforma.pl/media/catalog/product/c/e/cevf_1.jpg)

adamm
30-08-2016, 16:53
Może i dobrze że oddałeś.

Mam ją ale tylko jako uzupełnienie.
Bardzo szybko się wyłącza z przegrzania.

20-kilka fotek i stop na jakiś czas.