Zobacz pełną wersję : Zniknęły zdjęcia z CF
Właśnie wróciłem z wakacji.
Włożyłem kartę do czytnika, komputer pokazuje że połowa miejsca na karcie zajęta ale folder pokazuje pusty.
Karta spowrotem do aparatu i niestety aparat pokazuje cf full i żadnych zdjęć jeśli chcę za jego pomocą podejrzeć.
A przed próbą zgrania fotek na kompa dało się je normalnie przeglądać w aparacie.
Macie jakieś pomysły czym to ugryźć? jakaś aplikacja konkretna do odzyskiwania?
siedzisz od dawna na forum a nie umiesz znaleźć wlasciwego watku?
szukałem, wątki podobne są dość stare, próbowałem niektórych aplikacji tam podanych i kicha.
może też trochę się pospieszyłem z nowym wątkiem ale to efekt paniki :D
--- Kolejny post ---
Recuva odzyskuje mi wcześniejsze, skasowane pliki a ja potrzebuje te które zniknęły :(
ostatni watek skonczyl sie pare dni temu i rozwiazania we wszystkich tych watkach sa podobne
jest pare programow do odzyskania i koniec, te programy nie powstaja nowe co tydzien
--- Kolejny post ---
http://www.canon-board.info/pierwsza-pomoc-awarie-usterki-problemy-56/pelne-formatowanie-a-odzyskanie-danych-103827/
http://www.canon-board.info/pierwsza-pomoc-awarie-usterki-problemy-56/problem-z-karta-znikajace-zdjecia-103695/
Dziś znów to samo. Odeślę te kartę na gwarancję i zobaczymy co będzie.
Dziś znów to samo. Odeślę te kartę na gwarancję i zobaczymy co będzie.
co to za karta?
jaki czytnik?
Pretec x233, czytnik jakiś all in one, tyle że inny pretec i Kingston w tym czytniku bez problemów
TomekCanon
24-08-2016, 17:39
Ja używam tylko SanDisk i Kingston.
Z innymi zawsze były jakieś numery. Zdjęcia zgrywam przez aparat, jeśli będę kupował kiedykolwiek czytnik to koniecznie na USB 3.0.
KuzynPit
24-08-2016, 17:53
Też mam problem z Preteciem i to też 233x 2gb. Otóż pamiętam jak na 400d mi sie działy takie kwiatki. Zmieniam obiektyw-pstryk zdjęć nie ma na karcie. Wyjmuje karte do czytnika-nie ma zdjęć. Image Rescue załatwiał sprawę:) Ale z czasem karta przeszła na emeryture:)
Pretec x233,
Na 99% problem karty.
Na 99% problem karty.
Był to problem karty. Dostałem już nową w ramach gwarancji.
Niestety druga karta jest jeszcze gorsza. Juz w aparacie robią sie błędy i znikają zdjęcia. Pech. Kupiłem SanDiska a pretec chyba wróci do sprzedawcy z prośbą o zwrot kasy
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Niestety druga karta jest jeszcze gorsza. Juz w aparacie robią sie błędy i znikają zdjęcia. Pech. Kupiłem SanDiska a pretec chyba wróci do sprzedawcy z prośbą o zwrot kasy
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Słusznie, oddaj i nie kupuj więcej preteców. Coś się musiało u nich spieprzyć bo miałem lata temu preteca w 5D i nie było problemów.
Ja mam i używam preteca 8gb już 5 lat. Zero problemów. A tu z nową takie kwiatki :-)
Ja mam i używam preteca 8gb już 5 lat. Zero problemów.
Właśnie 8GB miałem, niebieskiego chyba. Szwagier do dzisiaj używa z Olympusem.
Jeśli chodzi o Sandiski to trzeba uważać na podróbki. Kupować w sprawdzonym sklepie.
Kupiona w komputroniku więc chyba oryginał