PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z EOS UTILITY

luklog
19-08-2016, 20:43
Witam serdecznie wszystkich Użytkowników forum.

Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 1300d. Niestety jak na razie nie mogę się nim nacieszyć, dokładniej fotkami nim robionymi. Nacykałem trochę ujęć i już zabierałem się za ich zrzucenie na komputer gdy okazało się to niemożliwe. Fakt faktem posiadam dosyć leciwy sprzęcik na którym hula sobie Windows XP tymczasem EOS utility wyrzuca mi informacje, że można go zainstalować na komputerze z Windows 7. Nie zrażony niepowodzeniem wziąłem notebooka żonki. tam problemem jest rozdzielczość. Najmniejsza to 1068 tymczasem na notebooku jedyna dostępna to 800x600. Stąd moje pytanie czy jest możliwość jakiegoś zrzucenia zdjęć czy pozostaje mi jedynie zakup czytnika?

Pozdrawiam serdecznie

blade-mrn
20-08-2016, 11:28
Poszukaj starszej wersji EOS-a. Ewentualnie mogę Ci wysłać wersję 2.9 ta działa na XP. Tylko czy obsłuży twój aparat gwarancji nie dam :)

connue
22-09-2016, 08:26
A czy macie może wersję Utility dla Windowsa 10? Nie mam w laptopie stacji CD i nie mam jak go zainstalować :( Przeszukuję też Internet, ale nigdzie nie mogę znaleźć pliku do pobrania...

aptur
22-09-2016, 08:33
A czy macie może wersję Utility dla Windowsa 10? Nie mam w laptopie stacji CD i nie mam jak go zainstalować :( Przeszukuję też Internet, ale nigdzie nie mogę znaleźć pliku do pobrania...

Podejdź z płytką do jakiegoś kompa z CD i przegraj zawartość na pendrive.

adawro
22-09-2016, 09:09
Albo zamiast łazić pobierz cały pakiet ze strony Canona: Serial number input screen | Global Download Systems | Canon (http://pdisp01.c-wss.com/gdl/WWUFORedirectSerialTarget.do?id=NGE4MWY3ZDcx&cmp=ABX&lang=EN)

Musisz tylko podać numer seryjny aparatu (dowolny prawdziwy - nie musi być twój)

globus
23-09-2016, 06:35
A czy macie może wersję Utility dla Windowsa 10? Nie mam w laptopie stacji CD i nie mam jak go zainstalować Przeszukuję też Internet, ale nigdzie nie mogę znaleźć pliku do pobrania...
Troche jest balagan na stronie canona, ale tu mozesz sciagnac
EOS 5D Mark III - Canon Deutschland (http://www.canon.de/support/consumer_products/products/cameras/digital_slr/eos_5d_mark_iii.aspx?type=download&language=&os=Windows%2010%20(32-bit))
Obsluguje nastepujace modele:
EOS 5D Mark IV, EOS-1D X Mark II, EOS Kiss X80 / EOS REBEL T6 / EOS 1300D, EOS 80D, EOS M10, EOS 5DS, EOS 5DS R, EOS 8000D / EOS REBEL T6s / EOS 760D, EOS Kiss X8i / EOS REBEL T6i / EOS 750D, EOS M3, EOS 7D Mark II, EOS-1D X, EOS-1D C, EOS 5D Mark III, EOS 6D

Leon007
24-09-2016, 20:06
Jeśli Ci się nie uda z EOS Utility, to wyjmij kartę z aparatu i po prostu skopiuj zdjęcia na dysk.