Zobacz pełną wersję : Power Bank Newell PB-LP-E6 Canon 6D
drvector
07-08-2016, 19:56
Witam
Mam pytanko odnosnie tego cuda z tytulu tematu, czy ktos uzywal czegos takiego albo moze czegos podobnego?
Czy faktycznie mozna tak przedluzyc prace aparatu na tym zestawie?
Mam Canona 6D, lubie miec wlaczonego GPS'a:) wiec bateria szybciej leci, do tego mam Magic Lantern ktory niby tez poteguje pobor, nie mam zadnej drugiej baterii, zadnego zamiennika itp, zaczalem szukac czegos na aukcjach, zeby miec cos w plecaku zapasowego jak pierwsza batka padnie i natknalem sie na takie cos i korci mnie zeby dac "Kup teraz":)
W sumie nie przeszkadzalo by mi ze od aparatu idzie jakis kabelek, lubie cykac nocne fotki z dlugim czasem naswietlania wiec taki power bank zalatwil by mysle sprawe z zasilaniem na jakas fajna nocna sesje albo jakis dluzszy spacer po gorkach.
Pozdrawiam
Wolę mieć zapasowy akumulator zamiast plątaniny kabli.
Ja tez skłaniałbym się ku zapasowym aku niż takim bankom. Z ciekawości kiedyś zerkałem na aukcje z nimi...
Witam
Mam pytanko odnosnie tego cuda z tytulu tematu, czy ktos uzywal czegos takiego albo moze czegos podobnego?
Czy faktycznie mozna tak przedluzyc prace aparatu na tym zestawie?
Mam Canona 6D, lubie miec wlaczonego GPS'a:) wiec bateria szybciej leci, do tego mam Magic Lantern ktory niby tez poteguje pobor, nie mam zadnej drugiej baterii, zadnego zamiennika itp, zaczalem szukac czegos na aukcjach, zeby miec cos w plecaku zapasowego jak pierwsza batka padnie i natknalem sie na takie cos i korci mnie zeby dac "Kup teraz":)
W sumie nie przeszkadzalo by mi ze od aparatu idzie jakis kabelek, lubie cykac nocne fotki z dlugim czasem naswietlania wiec taki power bank zalatwil by mysle sprawe z zasilaniem na jakas fajna nocna sesje albo jakis dluzszy spacer po gorkach.
Pozdrawiam
Włączony GPS ma sens kiedy się przemieszczasz a tutaj kable nie będą zbyt wygodne. W cenie tego powerbanka masz 2x aku zamiennik. Energii wystarczy na cały dzień z włączonym gps. Pomysł fajny np do timelapsów ale wtedy gps niepotrzebny
drvector
07-08-2016, 22:03
Włączony GPS ma sens kiedy się przemieszczasz a tutaj kable nie będą zbyt wygodne. W cenie tego powerbanka masz 2x aku zamiennik. Energii wystarczy na cały dzień z włączonym gps. Pomysł fajny np do timelapsów ale wtedy gps niepotrzebny
Oczywiscie ze gps wlaczony tylko podczas wedrowek:)
Poczytalem troche to forum i mam metlik totalny w glowie odnosnie zamiennikow, zreszta, nie mam za dobrych doswiadczen z zamiennikami ze swojego starego Canona, lubie cykac tez fotki macro, stacki, nabylem dwa jakies zamienniki, dzialaly tak wspaniale ze moglem nimi cyknac po ok 100 fotek a czasami stack ma wiecej wiec moja przygoda z zamiennikami nie byla zbytnio udana.
Tutaj tez ludzie pisza o zamiennikach ale jeden pisze ze dziala u niego wspaniale i lepiej niz oryginal a druga osoba pisze ze ten sam zamiennik dziala znacznie ponizej tego co oferuje oryginal i wez tu chlopie badz madry i wybierz dobrze:) chyba ze to taka loteria, kupic trzeba 2 zamienniki moze ktorys bedzie git:) jednym cykne 100 fotek drugim 300:)
zamienniki moze ktorys bedzie git jednym cykne 100 fotek drugim 300
Mam zamiennik blumax. Różnica między nim a oryginałem jeśli w ogóle jest to musi być niewielka bo jej nie dostrzegam. Choć zapewne szybciej straci żywotność.
Doczytałem jeszcze, że używasz GPS. W takim razie może być inaczej. Może napisz jakie to aku i ile zdjęć z GPSem robisz na oryginale.
drvector
08-08-2016, 08:33
Ryzyk fizyk, power bank zamowiony, zobacze jak to sie bedzie sprawowalo i jak juz bede mial przetestowane (zapewne nie wczesniej niz w weekend) to cos napisze jak dlugo to chodzi:)