Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Instrukcja do Crown Model 816

Aves81
02-08-2016, 09:38
Witam.
Mam pytanie-prośbę. Mam lampę błyskową Crown Model 816. Czy ma ktoś taką i ma do niej oryginalną instrukcję? Jeśli tak to czy mógłbym prosić o skan na maila: aves81@wp.pl ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Aves81

becekpl
02-08-2016, 10:13
crown model 816 instructions
wrzuc w google i czytaj

Aves81
02-08-2016, 10:56
becekpl,
widzę że nie przeczytałeś mojego posta z dostatecznym zrozumieniem... Porada z google słaba, arogancka i wyjęta z rzeczywistości. Od warsiawiaka możnaby było się spodziewać czegoś wiecej. Zadałeś sobie bardzo dużo trudu logując się na forum i wchodząc w mój post tylko po to, by napisać "wpisz w google"... Daruj sobie. Nie jesteś w stanie pomóc - nie zabieraj głosu...

Do pozostałych użytkowników szacownego forum,
dalej czekam na pomoc od poważnych osób...
Pozdrawiam
Aves81

aptur
02-08-2016, 11:06
Witam.
Mam pytanie-prośbę. Mam lampę błyskową Crown Model 816. Czy ma ktoś taką i ma do niej oryginalną instrukcję? Jeśli tak to czy mógłbym prosić o skan na maila: aves81@wp.pl ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Aves81

Może napisz do producenta z prośbą o udostępnienie instrukcji?

Aves81
02-08-2016, 11:18
Producent już nie istnieje bo nie da się go w necie znaleźć. Ciężko nawet używany egzemplarz tej lampy znaleźć do kupienia, a co dopiero producenta lub instrukcję... Dlatego zwracam się do tych co mają tą lampę.

PawelB
02-08-2016, 11:58
To prosta lampa. Instrukcja obsługi na podstawie zdjęć lampy które znalazłem:
1. Ustawiasz z tyłu lampy górny suwak na właściwą czułość
2. Ustawiasz palnik na potrzebny kąt (dopasowany do obiektywu)
3. Ustawiasz w tyłu dolny suwak na ten sam zakres co wcześniej ustawiłeś palnik
4. W okienku między suwakami masz kilka par przysłona/odległość. Pokazują maksymalny zasięg błysku dla danej przysłony. Dotyczy to błysku na wprost, przy odbiciu od sufitu czy ściany zasięg będzie mniejszy
5. Aparat w tryb M, czas ustawiasz na czas synchronizacji lub dłuższy (instrukcja aparatu) przysłonę jaką chcesz (byle pamiętać o zasięgu błysku) i robisz zdjęcia.

Aves81
02-08-2016, 12:32
Dzięki PawelB, ale tyle to i ja wyczaiłem. Jednak nie jest to nie jest pomoc na jaką czekam.

pozdrawiam
Aves81

PawelB
02-08-2016, 12:38
To czego więcej oczekujesz po instrukcji?

Aves81
02-08-2016, 12:39
Przeczytaj uważnie pierwszy mój post to będziesz wiedział.

PawelB
02-08-2016, 12:49
Przeczytałem uważnie.
Potrzebujesz instrukcji żeby mieć? Nie pomogę.
Potrzebujesz instrukcji żeby rozwiązać problem z lampą? Napisz konkretnie jaki problem to pewnie ktoś pomoże.

Aves81
02-08-2016, 13:27
Mam prawo poprosić o oryginalną instrukcję ale nie mam już obowiązku tłumaczyć po co mi ona i z tego skorzystam.
Jeśli użytkownicy na prośbę odpowiadają że nie pomogą to do **** to jest forum.
Żegnam ozięble...

aptur
02-08-2016, 13:27
Żegnam ozięble...

Ludzie chcą pomóc. Szukają po necie. Piszą różne sugestie. Zadają pytania dodatkowe. Wszystko na nic. Kolega musi mieć podane na tacy instrukcje. To nic, że nigdzie nie ma i nikt nie używa tej lampy. Tym gorzej dla nich.
No nic, także żegnamy ozięble.

becekpl
02-08-2016, 13:43
no i dziecko strzeliło focha
wakacje, wakacje za dużo wolnego czasu

PawelB
02-08-2016, 13:59
Napisałem że nie pomogę bo nie mam tej instrukcji a nie dlatego że strzeliłem focha jak ty.
Żegnam ozięble.

pan.kolega
02-08-2016, 16:21
Mam prawo poprosić o oryginalną instrukcję ale nie mam już obowiązku tłumaczyć po co mi ona i z tego skorzystam.
Jeśli użytkownicy na prośbę odpowiadają że nie pomogą to do **** to jest forum.
Żegnam ozięble...

W zasadzie nie masz żadnych praw na forum, tylko najwyżej warunkowe przywileje.
Masz prawo zachować milczenie, ale wszystko co powiesz, w tym ****, może być i będzie wykorzystane przeciwko Tobie.