Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PReblemy z ImageBrowser EX pod Windowsem 10

b_tomek
20-07-2016, 23:09
Cześć,

Mam następujący problemy z moim aparatem i oprogramowaniem ImageBrowser EX

1. podczas kopiowania zdjęć program zawsze kopiuje wszystkie zdjęcia, mimo, że mam zaznaczone w ustawieniach, że ma kopiować tylko nowe zdjęcia.
2. po włożeniu kart do czytnika system program nie wykrywa karty i nie rozpoczyna automatycznie kopiowania zdjęć, mimo, że mam zaznaczone w ustawieniach, że ma tak właśnie robić
3. podczas odpalania programu, po osiągnięciu 80%, wywala komunikat i dopiero po kliknięciu OK program kończy ładowanie. Dodam, że mam ustawione, żeby włączał program jako administrator (na koncie administratora, bo mam jeszcze drugie konto). W normalnym trybie w ogóle nie chciał się włączać i wyświetlać zdjęć.

Aktualnie używam Canon EOS 60D, a na komputerze mam system Windows 10 64 Bit. Wcześniej posiadałem 350D, system Windows XP i poprzednią wersję ImageBrowser (już nie pamiętam jej nazwy) i nie było żadnych problemów, odpalał się bez problemów, reagował na włożenie karty i zgrywał tylko nowe zdjęcia. Czy ktoś miał takie problemy?

z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam

italy
20-07-2016, 23:50
Mam podobnie - na win 7 program sam mi startował po włożeniu karty do komputera i zgrywał zdjęcia z ostatniego czasu fotografowania.
Po przejściu na win 10 po włożeniu karty do komputera nic się nie dzieje, muszę ręcznie otworzyć program ,i zaznaczyć co chcę zrobić .Tez mam Canona 60 D.