PDA

Zobacz pełną wersję : Newell 600ex-rt opinie

mkev
12-07-2016, 13:15
Cześć,

w związku z tym, że lampy Yongnuo YN-600ex-rt zbierają różne opinie (w większości pozytywne dotyczą ceny, negatywne przegrzewania się i zjadania aku) to mam do Was pytanie czy spotkał się ktoś z Was z opiniami na temat Newell 600ex-rt?

Jest to konstrukcja podobna do Canon 600ex-rt lub Yongnuo YN-600ex-rt.
Ktoś coś wie na jej temat?

jinks
12-07-2016, 13:58
Cześć,

w związku z tym, że lampy Yongnuo YN-600ex-rt zbierają różne opinie (w większości pozytywne dotyczą ceny, negatywne przegrzewania się i zjadania aku) to mam do Was pytanie czy spotkał się ktoś z Was z opiniami na temat Newell 600ex-rt?

Jest to konstrukcja podobna do Canon 600ex-rt lub Yongnuo YN-600ex-rt.
Ktoś coś wie na jej temat?

Używam od 3 m-cy 2 szt. YN600ex-rt i na razie mi się nie przegrzały. Niektóre źródła podają, że przegrzewanie dotyczyło tylko pierwszych egzemplarzy. Ciężko powiedzieć, czy to faktycznie poprawili. Możliwe też, że nie wysilam ich zbyt bardzo - choć błyskam sporo. Nie widzę jakiegoś większego zużywania aku w porównaniu z canonem 580exII, czy 430 exIII-rt.

Podejrzewam, że ten Newell, czy bliźniaczy Shanny to tylko inne logo. Chińczycy często tak robią.

Wszystko jedno, który wybierzesz. Zastanów się też nad oryginałem C 430exIII-rt. Teraz jest w bdb cenie:)

mkev
12-07-2016, 14:12
Podejrzewam, że ten Newell, czy bliźniaczy Shanny to tylko inne logo. Chińczycy często tak robią.

I tak i nie. Jak można zauważyć w przypadku transmiterów opartych na ST-E3-RT różnią się także wyświetlaczem, podświetleniem i w jakimś stopniu funkcjami.
Zatem nie można postawić znaku równości między YN - SH - Newell.

mkev
22-08-2016, 20:25
Zdecydowałem się jednak na sprawdzone Yongnuo YN600ex-rt. Sprzedawcy oferujący Newella sami nie potrafili wskazać różnicy. Zatem stwierdziłem, że nie będę ryzykować.