Zobacz pełną wersję : Żywotność migawki
Witam.
Pobrałem sobie do testów oprogramowanie Capture One.
Podczas bawienia się opcją przechwytywania obraz w czasie rzeczywistym zainteresowała mnie jedna pozycja.
Czy to aby nie informacja o tym po jakim przebiegu nasza migawka ma się programowo spieprzyć? Dodam, że licznik ten leci w doł podczas wykonywania zdjęć.
https://canon-board.info/imgimported/2016/05/1_zpsskxwntvb-2.png
źródło (http://s1162.photobucket.com/user/Luziq/media/1_zpsskxwntvb.png.html)
Machnij jeszcze 167 tysięcy to się przekonasz :D
To będzie raptem tylko ponad godzina wciśniętej migawki w najszybszym trybie. ;)
hahaha :mrgreen:
Czekamy na wynik testów
Ok. Za parę lat się odezwę [emoji14]
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Niestety nie jest tak kolorowo jak myślisz. Musisz podzielić podane przez program wartości ( 167143/7865 ) i dopiero wtedy wychodzi prawdziwa żywotność migawki. Tak ze spiesz sie powoli, bo niewiele czasu juz zostalo. Body masz jeszcze na gwarancji?
Niestety nie jest tak kolorowo jak myślisz. Musisz podzielić podane przez program wartości ( 167143/7865 ) i dopiero wtedy wychodzi prawdziwa żywotność migawki. Tak ze spiesz sie powoli, bo niewiele czasu juz zostalo. Body masz jeszcze na gwarancji?
Chciałeś być śmieszny?
Ależ skąd. Pytanie było zbyt poważne żeby pozwalać sobie na drwiny z autora.
Ależ skąd. Pytanie było zbyt poważne żeby pozwalać sobie na drwiny z autora.
Panu już dziękuję
Po podzieleniu otrzymujemy liczbę 21 ? Co miałeś na myśli ?
Po podzieleniu otrzymujemy liczbę 21 ? Co miałeś na myśli ?
Oczko jak w mordę strzelił ;)
Dokładnie. Ewidentny znak, ze powinien biec do kasyna grać w Black Jacka. Program nie kłamie!
Dokładnie. Ewidentny znak, ze powinien biec do kasyna grać w Black Jacka. Program nie kłamie!
Liczby nie kłamią, to musi być znak
Interesująca jest również informacja: Lens Status Attached.
Być może wartość ta wynika z pojemności twojego dysku - czyli ilości zdjęć jaką jest w stanie zapisać :)