Zobacz pełną wersję : Samoistnie wyłączający się 6d
Witam,
mam problem z wyłączającym się nowym Canonem 6d.
Przez weekend testowałem dwie różne baterie, dwie nowe, oryginalne i na obu występowało to samo zjawisko - aparat nagle wyłącza się (np. podczas focusowania, podczas filmowania, podczas ustawiania parametrów, a nawet natychmiast po włączeniu!).
Nie zdarzyło się to chyba tylko jeszcze tylko podczas przeglądania zrobionych zdjęć.
Nie ma znaczenia karta, ilość miejsca na niej ani to czy używam dużego LCD czy też nie...
Znacie taki przypadek?
Adam
nowy znaczy na gwarancji cokolwiek napiszemy i tak wyląduje w serwisie - ciekawe jak wygląda objaw tego wyłączania bo te aparaty skutecznie można wyłączyć tylko tą dźwignią on-off - może to tylko wyłączanie ekranu znaczy oszczędzanie energii - można zadeklarować po jakim czasie aparat ma się uśpić - jest na to opcja w menu.
Wyłączanie się wygląda tak:
1. Włączam aparat (przełącznik na ON :) ) i w tym samym momencie na małym ekranie miga pusta ikona baterii - czyli w ogóle się nie włączył.
2. Włączam aparat, ustawiam parametry i nagle pusta ikona baterii...
3. Włączam aparat, ustawiam parametry, focusuję i...
Bateria naładowana na maxa.
Dodam, że otworzenie klapki baterii pomaga, jak i wyłączenie i ponowne włączenie.
Do kolejnego razu...
mystical
23-05-2016, 15:56
Kiedyś miałem tak w telefonie, okazało się, że miał jakieś mikrozwarcie na płycie głównej. Jeśli masz gwarancję, to najlepiej od razu do serwisu.
wyklucz problem z baterią - masz drugą? jak nie bateria to pewnie serwis jest najlepszą odpowiedzą.
Przez weekend testowałem dwie różne baterie, dwie nowe, oryginalne i na obu występowało to samo zjawisko - aparat nagle wyłącza się
Obawiam się, że tylko serwis. Przykra sytuacja. Daj znać jak się zakończyła.
Dzięki wszystkim za uwagę :)
Oczywiście serwis...
Choć niefajnie tak od razu po kilku dniach po zakupie.
Tutaj komuś serwis nie bardzo chciał pomóc-->
update: video Canon 6D turns itself off after a few shots with full battery (http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=18573.0)
--- Kolejny post ---