Zobacz pełną wersję : Canon 70D, 50mm f/1.8 i Tamron 17-50, warto?
adawozniak
15-05-2016, 17:02
Witam. Zamierzam zakupić przedstawiony temacie zestaw. Sprawa jest jedna, mam zamiar iść na studia fotograficzne w przyszłym roku, czy taki sprzęt się do tego nada? Teraz mam canona 1000D i kilka obiektywów m42. Chciałabym już bardziej zaawansowany aparat, który posłuży mi kilka dobrych lat. Myślałam jeszcze nad Pentaxem k3...
Witam. Zamierzam zakupić przedstawiony temacie zestaw. Sprawa jest jedna, mam zamiar iść na studia fotograficzne w przyszłym roku, czy taki sprzęt się do tego nada? Teraz mam canona 1000D i kilka obiektywów m42. Chciałabym już bardziej zaawansowany aparat, który posłuży mi kilka dobrych lat. Myślałam jeszcze nad Pentaxem k3...
Kilka dobrych lat posłuży każdy aparat. Na studia fotograficzne 300D za 200zł też wystarczy chyba że wykładowcy mają inne wymagania
Chcesz bardziej zaawansowany, bo Twój Cię ogranicza, czy dlatego, że chcesz mieć lepszy, na dłużej?
Nie wiem co masz (ogniskowe), jakie zdjęcia najbardziej lubisz robić, więc się wypowiem: zacznij zakupy od 50/1.8 STM, może potem Tamron 17-50 albo Canon 70-200/4L, a wtedy może się okazać, że zmienisz dopiero na 90d albo 5d mk V :)
A tak w ogóle to nie myśl nad zmianą tylko dlatego, że na studia fotograficzne idziesz. Pomyśl, co cię ogranicza, jakie ogniskowe lubisz, których ci brakuje, jakie funkcje chciałbyś mieć w aparacie itd.
mam zamiar iść na studia fotograficzne w przyszłym roku, czy taki sprzęt się do tego nada?
Czy uczelnia ma swoją stronę internetową? Jest tam jakiś kontakt do kogoś odpowiadającego za kierunek na jaki zamierzasz się wybrać? Skontaktuj się*z nią (bo może będzie np. mail podany?) i niech Tobie napisze jaki sprzęt o jakich parametrach będzie Tobie potrzebny na czas studiowania.