Zobacz pełną wersję : Eos 5d i 100% dzialajaca lampa YN
Mam lampe yn 565exII. Nie dziala blysk z moim body canon eos 5d ! Nie dziala na wszystkich mozliwych ustawieniach, po prostu nie wspolpracuje z tym body. Mam wiec pytanie : ktore lampy YN beda na 100% wspolpracowac z tym body?
Dziekuje za wszelkie sugestie. A te lampe niestety musze sprzedac i wziasc dobra...
yn568exII ale też się pojawiły pogłoski, że trafiały się lampy (pewnie jakaś cała seria) które nie działały w 100%
kup na aukcji gdzie piszą, że współpracuje z 5d i tyle
Właśnie kupiłem na aukcji gdzie było że współpracuje z wszystkimi canonami eos w tym 5d...
Może ktoś ma jakiś inny model i może potwierdzić że współpracuje?
Na forum pisali ze 568exII smiga. Znajomy ma i wszystko mu dziala. Hss, druga kurtyna itd.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Może to głupie pytanie, ale czy przypadkiem nie masz wyłączonego błysku w nastawach aparatu? 5d na taką opcję w C.fn jeśli dobrze pamiętam
Może to głupie pytanie, ale czy przypadkiem nie masz wyłączonego błysku w nastawach aparatu? 5d na taką opcję w C.fn jeśli dobrze pamiętam
565II nie działa z 5D i to podają w specyfikacji. Działa z wieloma innymi zabytkami ale nie z 5DI...
To wlasnie chcialem uslyszec. Ustawienia probowalem rozne mialem wszystko wlaczone jak trzeba. W koncu zakleilem styki na stopce od ttl i chcialem sprawdzic czy w ogole dziala i zaczela blyskac na automacie i innych, wiec nie wspolpracuje i tyle. W tym przypadku wezme chyba YN 560 III manualna....powinna chodzic dobrze, ale tez nie wiadomo, mozo ktos ma taki zestaw? Lub podobny
Skoro błyska po zaklejeniu styków, to możesz używać jej w manualu.
Zgadza się,lecz odesłałem ją do sklepu i zamierzam wziąść tańszą na manualu, ale mającą odbiornik radiowy, potem tylko dokupę sterownik tx parasolkę, statyw i jak za dawnych czasów z pentaxem k-3 :)a YN 560 IV jest z odbiornikiem i nadajnikiem, ale wolę oddzielny nadajnik.
Dziękuję za pomoc
U mnie 500EX poza 2 kurtyną działała bardzo dobrze z 5DI
Najbardziej uniwersalny system pod stare i nowe Canony = to Pixel
Lampy x800c pro i ewentualnie nadajniki pixel king pro.
Maja wszystko.