PDA

Zobacz pełną wersję : Stelaż namiotu bezcieniowego

SoCool208
27-04-2016, 22:27
Witam,
Znalazłem mnóstwo informacji na temat materiałów używanych do rozpraszania światła w namiotach bezcieniowych, natomiast nie mogę namierzyć konkretnej informacji na temat materiału z jakiego wykonany jest stelaż namiotu bezcieniowego? Wygląda to jak taśma stalowa sprężynowa... Ale nie mam pewności. Chodzi o te elementy, które napinają materiał, żeby namiot był namiotem.

Pzdr

r_m
28-04-2016, 00:11
Niedługo zaczną się pytania o skład chemiczny materiałów ;)
Zrób stelaż z czego chcesz. Samodzielnie robiony namiot nie musi być kopią chińskiego. Poza tym są namioty cylindryczne, nie tylko "kostki", i do nich sprężynujący stelaż nie jest niezbędny.
Jeśli masz taśmę, zrób z taśmy, jeśli nie masz, zrób "kostkę" napinaną ręcznie, choćby na drewniane listewki czy rurki od instalacji elektrycznych, albo na pręty z włókna szklanego. Nie jest istotna kopia konstrukcji, ale zasada działania.

AndrzejXM
28-04-2016, 11:57
W sklepach modelarskich mozesz kupic prety weglowe. Tylko bedziesz musial cienkimi rurkami sztukowac bo chyba nie ma dluzszych niz 1.5m. Sa wytrzymale, fajnie sie wygnaja i ladnie napreza Ci material...