PDA

Zobacz pełną wersję : Pewny sklep ze sprzętem Canona

jac+
03-04-2016, 13:06
Zaplanowałem sobie zakup obiektywu Canon 35mm 2.0 IS USM. Czy moglibyście poradzić mi jakiś solidny sklep internetowy? Taki, w którym ktoś na moją prośbę NAPRAWDĘ wybierze ostrą sztukę? Niby nigdy nie miałem problemu z obiektywami wyprodukowanymi przez Canona. Zawsze trafiałem na dobre sztuki i egzemplarze mydlane znam tylko z forumowych wpisów, ale właśnie te wpisy wzbudziły we mnie obawę :) Dzięki za pomoc!

aptur
03-04-2016, 13:21
Czy moglibyście poradzić mi jakiś solidny sklep internetowy? Taki, w którym ktoś na moją prośbę NAPRAWDĘ wybierze ostrą sztukę?

Nie ma takiego. Sprzedadzą ci to co mają. Inna sprawa, że IMO te obiektywy są powtarzalne. Jak chcesz mieć pewność, to kup z odbiorem osobistym i sprawdzeniem na swoim body lub wysyłkowo z możliwością zwrotu.

Tom77
03-04-2016, 14:14
Zaplanowałem sobie zakup obiektywu Canon 35mm 2.0 IS USM. Czy moglibyście poradzić mi jakiś solidny sklep internetowy? Taki, w którym ktoś na moją prośbę NAPRAWDĘ wybierze ostrą sztukę? Niby nigdy nie miałem problemu z obiektywami wyprodukowanymi przez Canona. Zawsze trafiałem na dobre sztuki i egzemplarze mydlane znam tylko z forumowych wpisów, ale właśnie te wpisy wzbudziły we mnie obawę :) Dzięki za pomoc!

Często nie maja dużego wyboru na miejscu, najlepiej zakupić wysyłkowo z możliwością zwrotu i przetestować sobie konkretną sztukę

zdebik
03-04-2016, 14:31
Kup, bedzie mydlo oddaj. Nikt nie bedzie Ci sprawdzal szkla. Ew. idz do sklepu i szukaj tej mitycznej plastyki.

marfot
03-04-2016, 14:32
Zaplanowałem sobie zakup obiektywu Canon 35mm 2.0 IS USM. Czy moglibyście poradzić mi jakiś solidny sklep internetowy? Taki, w którym ktoś na moją prośbę NAPRAWDĘ wybierze ostrą sztukę

C35/2 IS ma bardzo mały rozrzut jakościowy (lensrentals.com). W takiej sytuacji polecam sklep, w którym nie można wybierać!. Zwykłą dużą sieciówkę oczywiście z możliwością zwrotu.
Osobiście uważam, że zakup w niedużym sklepie wysyłkowym posiadającym także sklep stacjonarny daje ogromne ryzyko próby wciśnięcia trefnej sztuki, która zalega półkę.

jac+
03-04-2016, 20:55
Swoją drogą jak oceniasz ten obiektyw?

marfot
03-04-2016, 22:54
Swoją drogą jak oceniasz ten obiektyw?

Sporo się naprodukowałem w wątku poświęconym temu obiektywowi ale widzę że moje obrazki gdzieś się zawieruszyły ;).

Podsumowując: ostry od f/2; mały i lekki; pewny AF; wydajna stabilizacja; bardzo dobra praca pod światło; ładne kolory.
Jako wadę można wskazać pokaźną winietę na f/2.

jac+
04-04-2016, 12:45
Czyli najwyraźniej warto się z nim zakolegować :) Startowa cena tego szkła była drastyczna. Obecna z voucherem jest jako tako do przyjęcia. Chyba wezmę z "Cyfrowych"...