Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : System na stronę do płacenia online

ezzo
01-04-2016, 07:34
Potrzebuję wdrożyć na stronę system do płatności online za wykonywane usługi i sprzedawane produkty. Chodzi o branżę foto, czyli różnego rodzaju fotoksiążki, oprawy, zdjęcia, odbitki itd itd. Typowe usługi.
Pytanie który system wybrać, aby obie strony były zadowolone?

atos
01-04-2016, 12:40
Jest kilka kluczowych kryteriów które powinieneś brać pod uwagę. Ilość obsługiwanych banków, możliwość płatności kartą, prowizje, szybkość dokonywania dopłat.
Zwykle jak się robi zakupy w sklepach to najpopularniejszy jest PayU.
Najbardziej znany, bo np allegro z niego korzysta - więc wzbudzają zaufanie. Mają też fajna usługę płatności mobilnych np przez 1 kliknięcie. Drobne sprawy, ale zwiększające sprzedaż.

Element7th
01-04-2016, 13:09
Jak już wybierzesz platformę to nie rejestruj od razu online tylko najpierw pytaj jaki procent prowizji Ci mogą zaoferować. Standardem jest ok 2%. Ja się zdecydowałem na tpay.com (dawne transferuj.pl) i dali mi 1,7%.

Reszta opłat:
Rejestracja bezpłatnie
Wypłata środków bezpłatnie *
Zwrot transakcji zapłaconej przelewem 0,9 PLN
Opłata aktywacyjna rachunku bankowego do wypłat 10 PLN
Płatności kartami (PayPal) 0% **
Płatność kontem PayPal 0% **
* Bezpłatnych wypłat w miesiącu: 4, kolejne 2 PLN.
** Opłaty pobiera PayPal, zgodnie z cennikiem PayPal.

brajans
01-04-2016, 14:37
Przy dużych obrotach można negocjować.
Stawiałbym na PayU mimo wszystko. Jest rozpoznawalny i lubiany przez klientów. PayU obsługują płatności dla allegro. Mają też takie usługi (których u innych nie znalazłem) jak płatności cykliczne - gdyby trzeba było odnowić jakąś płatność - czasami się przydaje.

zajaczek
05-06-2016, 18:11
chyba rzeczywiscie najbardziej sprawdzony

michalab
06-06-2016, 13:10
chyba rzeczywiscie najbardziej sprawdzony
Próbujesz dobić do 60 postów?