Zobacz pełną wersję : System na stronę do płacenia online
Potrzebuję wdrożyć na stronę system do płatności online za wykonywane usługi i sprzedawane produkty. Chodzi o branżę foto, czyli różnego rodzaju fotoksiążki, oprawy, zdjęcia, odbitki itd itd. Typowe usługi.
Pytanie który system wybrać, aby obie strony były zadowolone?
Jest kilka kluczowych kryteriów które powinieneś brać pod uwagę. Ilość obsługiwanych banków, możliwość płatności kartą, prowizje, szybkość dokonywania dopłat.
Zwykle jak się robi zakupy w sklepach to najpopularniejszy jest PayU.
Najbardziej znany, bo np allegro z niego korzysta - więc wzbudzają zaufanie. Mają też fajna usługę płatności mobilnych np przez 1 kliknięcie. Drobne sprawy, ale zwiększające sprzedaż.
Element7th
01-04-2016, 13:09
Jak już wybierzesz platformę to nie rejestruj od razu online tylko najpierw pytaj jaki procent prowizji Ci mogą zaoferować. Standardem jest ok 2%. Ja się zdecydowałem na tpay.com (dawne transferuj.pl) i dali mi 1,7%.
Reszta opłat:
Rejestracja bezpłatnie
Wypłata środków bezpłatnie *
Zwrot transakcji zapłaconej przelewem 0,9 PLN
Opłata aktywacyjna rachunku bankowego do wypłat 10 PLN
Płatności kartami (PayPal) 0% **
Płatność kontem PayPal 0% **
* Bezpłatnych wypłat w miesiącu: 4, kolejne 2 PLN.
** Opłaty pobiera PayPal, zgodnie z cennikiem PayPal.
Przy dużych obrotach można negocjować.
Stawiałbym na PayU mimo wszystko. Jest rozpoznawalny i lubiany przez klientów. PayU obsługują płatności dla allegro. Mają też takie usługi (których u innych nie znalazłem) jak płatności cykliczne - gdyby trzeba było odnowić jakąś płatność - czasami się przydaje.
zajaczek
05-06-2016, 18:11
chyba rzeczywiscie najbardziej sprawdzony
michalab
06-06-2016, 13:10
chyba rzeczywiscie najbardziej sprawdzony
Próbujesz dobić do 60 postów?