Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tegoroczny CASHBACK Canon 760D oraz obiektyw 10-18mm

andrzej.ficek
16-02-2016, 13:13
Witam serdecznie.
Od 2-3 miesięcy staram się o cash back na mój nowy aparat z obiektywem ciągle dostaję informację o złym kodzie kreskowym oraz paragonie. Nie mam pojęcia czy to się rozchodzi o to że zdjęcia tych elementów są zrobione telefonem czy co? Kontaktu z Canon nie ma żadnego ciągle odpowiada mi automat nie mogę pojąć dlaczego nie może mi ktoś napisać co robie źle?!

Mikol
16-02-2016, 13:17
spróbuj może inne zdjęcie zrobić.

tombas
16-02-2016, 13:27
Witam serdecznie.
Od 2-3 miesięcy staram się o cash back na mój nowy aparat z obiektywem ciągle dostaję informację o złym kodzie kreskowym oraz paragonie. Nie mam pojęcia czy to się rozchodzi o to że zdjęcia tych elementów są zrobione telefonem czy co? Kontaktu z Canon nie ma żadnego ciągle odpowiada mi automat nie mogę pojąć dlaczego nie może mi ktoś napisać co robie źle?!
nigdy nie miałem problemów z dodzwonieniem sie do C-dziwne, zapytaj, może na ich FB, a te kody to wyciete z pudła zgodnie z regulaminem, czy tak? a może poprostu kupiłes u "złego" sprzedawcy tj. nie biorącego udziału w CB

ami
16-02-2016, 13:49
Potwierdzam
Kupowałem aparat ale wkopałem to kolegę bo miał bliżej i ma problemy. Nie wiem jak sprawa toczy się dalej ale ciągle coś nie tak. Opstrykaliśmy całe pudełko bo wciąż nie mieli tego co rzekomo chcą.

mejt
16-02-2016, 18:44
Witaj Andrzeju.
Ja otrzymałem cashback za mój 700D. Nie wystarczy, że zrobisz zdjęcia kodów. Musisz je wyciąć z opakowania czyli jednym slowem delikatnie zniszczyć kartonik, w którym dostałeś aparat. Jest to warunek konieczny o którym jest mowa w regulaminie. Jest tam również instrukcja w formacie bodajże PDF, w której dokładnie jest oznaczone i opisane, jakie numery są potrzebne. Ja kupowałem mój aparat w sklepie " nie dla idiotów ;) " i na kartonie na kodach kreskowych miałem naklejone jeszcze jedne ekstra kody. Łącznie było ich 4( dwa naklejone i dwa nadrukowane na kartonie). Te naklejane przekleiłem poniżej tych drukowanych i wysłałem 4 w komplecie.( jedno zdjęcie z telefonu 5mpx). Do tego zdjęcie paragonu no i oczywiście wypełniony formularz na stronie C..N. Na zdjęciu widać również, że karton jest uszkodzony po wycięciu kodów. Spróbój, może się uda.

pip
14-03-2016, 22:38
Ja też już dostałam zwrot za 70D, jak pisze kolega powyżej - trzeba kody wyciąć z pudełka nożykiem/nożyczkami i zrobić im zdjęcie osobne tak, żeby było widać że są powycinane. Na stronce była dokładna instrukcja które kody itp.

AndrzejXM
15-03-2016, 14:20
Tak off-topic troche. Jest to troche chamskie z ich strony: dostalem rok temu CashBack po kupnie obiektywu w Niemczech i w niemieckiej procedurze nie bylo nic o wycinaniu... A w Polskiej dalej jest...

haze
18-03-2016, 10:14
Dlaczego chamskie? To ma jak najbardziej sens:-) Jak byś zrobił zdjęcie kodu jeszcze na pudełku to mógłbyś pójść do sklepu i oddać sprzęt zgarniając przy tym cashback;-)

AndrzejXM
18-03-2016, 12:49
To albo Niemcom bardziej ufaja albo sprawdzaja sami waznosc paragonu (czy towar nie zostal zwrocony...).

solti
18-03-2016, 14:31
Kurcze nie wiem. Ja przy obecnym cashbacku (voucher za obiektyw) nie wycinałem kodu, tylko wysłałem jego zdjęcie na pudełku i nie miałem problemów z przyjęciem zgłoszenia i otrzymaniem vouchera.