Zobacz pełną wersję : Tegoroczny CASHBACK Canon 760D oraz obiektyw 10-18mm
andrzej.ficek
16-02-2016, 13:13
Witam serdecznie.
Od 2-3 miesięcy staram się o cash back na mój nowy aparat z obiektywem ciągle dostaję informację o złym kodzie kreskowym oraz paragonie. Nie mam pojęcia czy to się rozchodzi o to że zdjęcia tych elementów są zrobione telefonem czy co? Kontaktu z Canon nie ma żadnego ciągle odpowiada mi automat nie mogę pojąć dlaczego nie może mi ktoś napisać co robie źle?!
spróbuj może inne zdjęcie zrobić.
Witam serdecznie.
Od 2-3 miesięcy staram się o cash back na mój nowy aparat z obiektywem ciągle dostaję informację o złym kodzie kreskowym oraz paragonie. Nie mam pojęcia czy to się rozchodzi o to że zdjęcia tych elementów są zrobione telefonem czy co? Kontaktu z Canon nie ma żadnego ciągle odpowiada mi automat nie mogę pojąć dlaczego nie może mi ktoś napisać co robie źle?!
nigdy nie miałem problemów z dodzwonieniem sie do C-dziwne, zapytaj, może na ich FB, a te kody to wyciete z pudła zgodnie z regulaminem, czy tak? a może poprostu kupiłes u "złego" sprzedawcy tj. nie biorącego udziału w CB
Potwierdzam
Kupowałem aparat ale wkopałem to kolegę bo miał bliżej i ma problemy. Nie wiem jak sprawa toczy się dalej ale ciągle coś nie tak. Opstrykaliśmy całe pudełko bo wciąż nie mieli tego co rzekomo chcą.
Witaj Andrzeju.
Ja otrzymałem cashback za mój 700D. Nie wystarczy, że zrobisz zdjęcia kodów. Musisz je wyciąć z opakowania czyli jednym slowem delikatnie zniszczyć kartonik, w którym dostałeś aparat. Jest to warunek konieczny o którym jest mowa w regulaminie. Jest tam również instrukcja w formacie bodajże PDF, w której dokładnie jest oznaczone i opisane, jakie numery są potrzebne. Ja kupowałem mój aparat w sklepie " nie dla idiotów ;) " i na kartonie na kodach kreskowych miałem naklejone jeszcze jedne ekstra kody. Łącznie było ich 4( dwa naklejone i dwa nadrukowane na kartonie). Te naklejane przekleiłem poniżej tych drukowanych i wysłałem 4 w komplecie.( jedno zdjęcie z telefonu 5mpx). Do tego zdjęcie paragonu no i oczywiście wypełniony formularz na stronie C..N. Na zdjęciu widać również, że karton jest uszkodzony po wycięciu kodów. Spróbój, może się uda.
Ja też już dostałam zwrot za 70D, jak pisze kolega powyżej - trzeba kody wyciąć z pudełka nożykiem/nożyczkami i zrobić im zdjęcie osobne tak, żeby było widać że są powycinane. Na stronce była dokładna instrukcja które kody itp.
AndrzejXM
15-03-2016, 14:20
Tak off-topic troche. Jest to troche chamskie z ich strony: dostalem rok temu CashBack po kupnie obiektywu w Niemczech i w niemieckiej procedurze nie bylo nic o wycinaniu... A w Polskiej dalej jest...
Dlaczego chamskie? To ma jak najbardziej sens:-) Jak byś zrobił zdjęcie kodu jeszcze na pudełku to mógłbyś pójść do sklepu i oddać sprzęt zgarniając przy tym cashback;-)
AndrzejXM
18-03-2016, 12:49
To albo Niemcom bardziej ufaja albo sprawdzaja sami waznosc paragonu (czy towar nie zostal zwrocony...).
Kurcze nie wiem. Ja przy obecnym cashbacku (voucher za obiektyw) nie wycinałem kodu, tylko wysłałem jego zdjęcie na pudełku i nie miałem problemów z przyjęciem zgłoszenia i otrzymaniem vouchera.