PDA

Zobacz pełną wersję : Rzutnik do oglądania zdjęć i filmów.

Macios
14-02-2016, 21:46
Hej,
chciałbym oglądać zdjęcia i filmy w większym formacie. W porównaniach "co wybrać", cały czas pojawia się kwestia technologii - LCD kontra DLP. Po wstępnym rozeznaniu (budżet 2-3tyś) mam 2 typy:
Sklep Rzutniki i Projektory: ekrany projekcyjne, projektory multimedialne, lampy, akcesoria (http://www.rzutniki.com/produkt-projektor-epson-eh-tw550-51797.html)
Sklep Rzutniki i Projektory: ekrany projekcyjne, projektory multimedialne, lampy, akcesoria (http://www.rzutniki.com/produkt-projektor-optoma-h181x-53397.html)

Jakich rzutników używacie? Jakie byście polecili/odradzili?

Pozdrawiam
Maciej

Camilo
14-02-2016, 23:02
Do oglądania filmów na bluray używam projektora Benq w1070 z 110 calowym szarym ekranem ale będę sprzedawał na rzecz telewizora 4k

Merde
14-02-2016, 23:11
Ja mam już ponad ośmioletnie Benq W500 - do zdjęć raczej nie polecam.
Odwzorowanie kolorów, "czernie" itp. dyskwalifikują projektor do tego celu IMHO.
Do filmów czy grania i owszem, ale do zdjęć to już chyba tylko poglądowo.

Macios
15-02-2016, 09:40
Dziękuję za wasze opinie. Jeronimo - co Cię skłania do przejścia na TV?

Camilo
15-02-2016, 13:25
Dziękuję za wasze opinie. Jeronimo - co Cię skłania do przejścia na TV?

W przypadku projektora nie ma kompromisów , ściany i sufit muszą być ciemne tak zwana "jaskinia batmana" a czy to będą zasłony czarne na ścianach czy farba to nie ma znaczenia inaczej efekt będzie słaby

Kolekcjoner
15-02-2016, 13:43
Jeśli to ma być rzutnik do zastosowań domowych to szedłbym w coś do kina domowego. Niezbyt jasne, ciche z dobrą rozdzielczością np. panasonic pt-at6000.
Niestety w cenach o których piszesz kupisz tylko projektory multimedialne o przeciętnych parametrach obrazu, technologia nie ma tu kluczowego znaczenia. Nie wiem jakie masz wymagania co do jakości ale przy takich projektorach możesz się srodze zawieść jakością. Przy tym jest jeszcze kwestia specjalnego przygotowania zdjęć pod projekcję. No i uwagi kolegi JERONIMO1 co do pomieszczenia są bardzo na miejscu.

Macios
16-02-2016, 09:09
Dziękuję bardzo za wasze wskazówki i rady.
Pozdrawiam