Zobacz pełną wersję : Canon 700D aktualizacja 1.1.4 i nie działający tryb live view
Elderbary
11-02-2016, 12:56
Hej, od czasu kupna aparatu miałem zainstalowany soft 1.1.2, dziś postanowiłem zrobić aktualizacje do 1.1.4. Wcześniej w trybie manualnym i live view podczas zmieniania ustawień np iso na żywo było widoczne co się zmienia w tej chwili tego nie ma. W trybie Live view mogę zmieniać ustawienia a wszystko wygląda tak samo jednak gdy zrobię zdjęcie zdjęcia się za ciemne lub za jasne. Czy ktoś miał taki problem i mógłby mi pomóc?
Nie miałem 700d, jednak w przypadku problemów typu "za ciemne" albo "za jasne" najlepiej pomaga pomiar światła (światłomierz), wbudowany w aparat. Jak z niego korzystać powinno być opisane w instrukcji obsługi.
Być może jest tez możliwość wyboru pomiędzy poprzednim działaniem liveview i obecnym, tego warto poszukać w ustawieniach użytkownika.
Elderbary
13-02-2016, 00:19
@r_m wszystkie ustawienia przeszukałem i nic takiego nie znalazłem - odnośnie działania live view. Co do "za ciemne" "za jasne" to widok livs view robił główna robotę bo mogłem obserwować jak trzeba dostosować się do warunków :D Sporo się nauczyłem lecz w niektórych sytuacjach lepiej działający live view by się przydał. Jak wrócę do domu spróbuję coś znaleźć w instrukcji