Zobacz pełną wersję : 350d+wewn. lampa przeswietla na auto
Olek Heba
17-04-2006, 20:39
Krewny kupil 350d, no i niestety na programie zielonym i portretowym wszystko jest bardzo mocno przejarane jak blyska wewn. lampa.
Na P, Av, Tv jest wszystko w porzadku.
Jakies sugestie? Zaproponowalem mu Av i P, ale to nie zmienia faktu, ze jest feler na programach dedykowanych.
Nie znam na "nowosciach" Canona. Ktos cos doradzi?
Olek
p.s. witam wszystkich po dlugiej przerwie.
http://canon-board.info/showthread.php?t=3785
Olek Heba
18-04-2006, 17:01
Nie wiem po kiego groma to tutaj przeniosles, a link ktory wkleiles nie odnosi sie do problemow, o ktorych pisalem.
Pisalem o niemodyfikowalnych programach tematycznych, ktore lampa przeswieta o lekko liczac 3-4 EV.
pokaz jakies fotki, najlepiej razem z exifami
Olek Heba
18-04-2006, 18:30
Nie mam, krewny wpadl na chwile, pokazal aparat z prosba o konsultacje, pstryknalem z wbudowana, popatrzylem na podglad i histogram, wyjarane. Podlaczylem moja 550ex, na tym samym programie, wyjarane. Na P, Tv, Av, M ok.
Zdaje sie ze programy sa sztywno ustawione i nic nie da sie skorygowac?
Napisalem tutaj, bo chce wiedziec, czy ktos juz mial taki problem czy nie.
Nie wiem po cholere w ogole jakies idiotyczne programy w takich sprzetach skoro w jeden dzien mozna sie nauczyc zyc z preselekcjami....
bez zdjec to trudno rozmawiac o tym czy jest ok czy nie, powodow wyjarania moze byc kilka, nigdy nie uzywalem programow innych niz TV, AV i M ... poza tym przy lampie to powinno sie raczej w M robic i niech lampa sie martwi ;-)
Nie wiem po kiego groma to tutaj przeniosles, a link ktory wkleiles nie odnosi sie do problemow, o ktorych pisalem.
Przenioslem tu bo piszesz o problemach ktore juz byly poruszane na forum.
Link odnosi sie - dotyczy roznic pomiedzy poszczegolnymi zasadami pomiaru swiatla i roznym blyskaniem lampy w roznych programach aparatu i jak najbardziej moze byc pomocny w zrozumieniu "dlaczego mi przeswietla" .
Lecz najwyrazniej tylko zajrzales, nie czytajac do tego linku, skoro za chwile zastanawiasz sie "
Zdaje sie ze programy sa sztywno ustawione i nic nie da sie skorygowac?" mimo ze w tym linku jest to wlasnie opisane.
Wystarczy poczytac i pomyslec.
Chyba ze ktos jest uparty i woli zwalac wine na aparat "bo jest kiepski/zepsuty" zamiast probowac zrozumiec dlaczego tak wlasnie sie dzieje.
Olek Heba
19-04-2006, 11:44
Przeswietlene lampa rzedu 3-4 ev na zwyklej scenie ktora na innym trybie fotografowania w ogole nie wymaga doblysniecia, jest na tyle ekstremalne ze w ogole nie mialem zamiaru sie zastanawiac nad technika fotografowania w tym przypadku. Chcialem sie dowiedziec czy ktos trafil taki felerny egzemplarz aparatu i czy reklamowal/wymienial itepe.
Nie chce sie wdawac w niepotrzebne dyskusje, bo ani nie mam na nie czasu, ani ochoty. Z mojej strony eot.
Na P, Av, Tv jest wszystko w porzadku.
no i to jest najważniejsze - zaproponuj krewnemu takie rozwiązanie i po problemie: :mrgreen:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://republika.pl/mxw/cb/350d-5d-1.jpg)
Przeswietlene lampa rzedu 3-4 ev na zwyklej scenie ktora na innym trybie fotografowania w ogole nie wymaga doblysniecia, jest na tyle ekstremalne ze w ogole nie mialem zamiaru sie zastanawiac nad technika fotografowania w tym przypadku.
A trzeba bylo.
Chcialem sie dowiedziec czy ktos trafil taki felerny egzemplarz aparatu i czy reklamowal/wymienial itepe.
Ale do ciebie nie dociera ze to nie wina aparatu. Trudno i wspolczuje twojemu krewniakowi ze takiego uparciucha poprosil o rade.