Zobacz pełną wersję : AF 5D mark III
Pytanie do posiadaczy 5d3 o praktyczne zastosowanie rozbudowanego AF, ilość ustawień w porównaniu do mk2 jest spora. Ilu w praktyce używacie punktów AF, będę wdzięczny za praktyczne rozwiązania/ ustawienia których używacie.
W wiekszosci przypadkow uzywam skrajnych, ale i czasem cos srodkowym zlapie.
Wszystkich krzyżowych, na płytkich GO pojedynczy punkt, ze względu na lepszą precyzje.
Dzięki, a czy użyteczne są tryby AF w menu? Czy korzystacie z pierwszego uniwersalnego?
Dzięki, a czy użyteczne są tryby AF w menu? Czy korzystacie z pierwszego uniwersalnego?
Serwo uzywam tylko gdy robie zdjecie coreczce i powiem szczerze, ze nawet nie pamietam ktory mam case. Reszta to one shoot.
Dzięki, po pierwszych testach spoko, w porównaniu z 5d2 jest moc, teraz trochę praktyki i zabawy z ustawieniami, na chwilę obecną najlepiej czuję pojedynczy punkt na krzyżowych (fajna opcja z osobnym ustawieniem do poziomu i pionu) Grupy raczej do szerszych kadrów, case 1 na początek, mam nadzieję że z czasem będzie można wykorzystać kilka ustawień.
Pytanie do posiadaczy 5d3 o praktyczne zastosowanie rozbudowanego AF, ilość ustawień w porównaniu do mk2 jest spora. Ilu w praktyce używacie punktów AF, będę wdzięczny za praktyczne rozwiązania/ ustawienia których używacie.
Jest w tym temacie instrukcja Canon'a. Kiedyś można było ściągnąć ją z e strony Canon'a jednak po zmianie wystroju strony nie mogę tej instrukcji znaleźć. Mam jednak taką instrukcję w PDF dla 1DX. Waży ~20MB. Jeżeli chcesz mogę wysłać na Twojego priva. Nie wiem jednak czy taki duży plik przejdzie przy wysyłce z tego forum(?)
Dzięki, już się zapoznałem z teorią, sprawdzam teraz w praktyce ;)