Zobacz pełną wersję : 7D za 1/2 ceny 7dmkII
Temat pewnie już był, ale pozwole sobie raz jeszcze na konkretnych cenach, chce kupic drugie body(zapas) i to raczej apsc wybór padł na 7d (choc może zaczekam na 80D :-)) ale pytanie czy warto "pchać" sie w 7D (fabrycznie nowy) ale model juz pare latek ma, dokładnie za połowe ceny 7DmkII? czy lepiej spiąc posladki i dołożyc do mk? głupi jestem...
Jak dla mnie 7DII nie jest wart swojej ceny.
Jakość obrazka z 7DI za pół ceny też nie rzuca na kolana.
Jak do dobrego oświetlenia dziennego to tylko używany 7DI za 1/4 ceny. Można spokojnie trafić z przyzwoitym przebiegiem za 1500÷1600zł.
A do czego ten zapas ?
do 6D na slubach, a w ramach relaksu do sportu ale juz nie zarobkowo(dlatego chce cos szybkiego i co wydłuży moje ogniskowe)
do 6D na slubach, a w ramach relaksu do sportu ale juz nie zarobkowo(dlatego chce cos szybkiego i co wydłuży moje ogniskowe)
W ramach relaksu 7D jak najbardziej
W ramach relaksu 7D jak najbardziej
chcesz przez to powiedziec, ze jako zapas na sluby juz sie nie nadaje?
chcesz przez to powiedziec, ze jako zapas na sluby juz sie nie nadaje?
Jako zapas każde body się nadaje, jako zapas a nie 2 body. Mając 6D możesz być zawiedziony obrazkiem z 7D
Jako zapas każde body się nadaje, jako zapas a nie 2 body. Mając 6D możesz być zawiedziony obrazkiem z 7D
pewnie tak...
a jak wypada porównanie obrazka między mkI i mkII? są róznice?
7d pierwsze ale uzywane, za polowe ceny 7d2 nie kupilbym jedynki bo wg mnie to [tu wstaw brzydkie okreslenie]
7d pierwsze ale uzywane, za polowe ceny 7d2 nie kupilbym jedynki bo wg mnie to [tu wstaw brzydkie okreslenie]
7DmkI NOWE za połowe ceny nowego 7DmkII - taki jest dylemat (czytaj dokładnie ;))
kup 5dmk1
ale czytałeś co napisałem wczesniej? ( o szybkosci i wydłużeniu ogniskowych( naprawde myslisz ze nie wiem o istnieniu 5dmk1):evil:
robson999
07-02-2016, 14:34
Jesli miałbyś przeznaczone ok 5k, to 7d2, a jak nie chcesz wydawac az tyle na cropa tp wersje 1. Mnie bardzo kreci 7d2. Pel!a klatka to nie wszystko a taki 7d2 to nawet na ciemnej sali da piekny obrazek.
porównanie nr 1
Canon EOS 7D Mark II Review (http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-7D-Mark-II.aspx)
porównanie nr 2
Canon EOS 7D Mark II Review: Digital Photography Review (http://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-7d-mark-ii/11)
Pel!a klatka to nie wszystko a taki 7d2 to nawet na ciemnej sali da piekny obrazek.
Tak tylko spytam... to z teorii czy z praktyki?
Jesli miałbyś przeznaczone ok 5k, to 7d2, a jak nie chcesz wydawac az tyle na cropa tp wersje 1. Mnie bardzo kreci 7d2. Pel!a klatka to nie wszystko a taki 7d2 to nawet na ciemnej sali da piekny obrazek.
Robiłeś zdjęcia na ciemnej sali 7DII ?
pewnie tak...
Bawiłem się 7D swoim i 7DII kolego równo rok temu. Zdjęcia wstawiałem w wątku o 7DII. W obrazku na wysokim ISO wielkiej różnicy nie ma. Jest lepiej, ale nie na tyle żeby płacić aż taka kasę. Szczegółu nie osiągniesz takiego jak na FF.
Jak na śluby w ciemnych kościołach, to 70D pewnie ma identyczny obrazek jak 7DII. Po wyjściu 80D może spadną z ceny. Teraz trzeba za dobrą używkę wyłożyć jakieś 2200÷2500zł.
robson999
07-02-2016, 20:50
Tak tylko spytam... to z teorii czy z praktyki?
Z praktyki. Mam 40D.
--- Kolejny post ---
Robiłeś zdjęcia na ciemnej sali 7DII ?
Nie, ale robiłem 40D.
no i wlasnie mowie ze olalym totalnie NOWE 7d bo to bezsens pchac tyle kasy w taka puche... i jesli juz to bral tylko uzywane, no chyba ze konieczna jest faktura
kup 5dmk1
Kup okulary:
Kup okulary:
u "kolegi" becekpl to raczej nie jest kwestia wzorku tylko... po prostu musi być panną młodą na kążdym ślubie i nieboszczykiem na każadym pogrzebie, wpaść napisac byle co, byle szybko, bez żadnej argumentacji i czesto jak w tym wypadku, bez zastanowienia, lub bez braku elementarnej wiedzy foto(bo nie sądze żeby ktos kto ma nawet blade pojęce o fotografi, doradził w tej sytuacji stare 5d) a tak, juz kolejny post na liczniku (jesli kogos to jara to jego sprawa...):evil:
jasne ze to nie kwestia wzroku, czytam dobrze
tylko;
skoro nie wiesz czy chcesz ten aparat a chcesz zapas to kup 5dmki, bo;
-magia
-to swietny aparat
-zapas to zapas
-jest tani
dzieki temu zapas juz masz i mozesz powoli,powoli dojsc do tego czego ci potrzeba
a i przypopmne ci pierwsz post bo juz zapomniales(kup bilobil w aptece)
Temat pewnie już był, ale pozwole sobie raz jeszcze na konkretnych cenach, chce kupic drugie body(zapas) i to raczej apsc wybór padł na 7d (choc może zaczekam na 80D :-)) ale pytanie czy warto "pchać" sie w 7D (fabrycznie nowy) ale model juz pare latek ma, dokładnie za połowe ceny 7DmkII? czy lepiej spiąc posladki i dołożyc do mk? głupi jestem...
w 5dmki zawsze warto
pomoglem?
u "kolegi" becekpl to raczej nie jest kwestia wzorku tylko... po prostu musi być panną młodą na kążdym ślubie i nieboszczykiem na każadym pogrzebie, wpaść napisac byle co, byle szybko, bez żadnej argumentacji i czesto jak w tym wypadku, bez zastanowienia, lub bez braku elementarnej wiedzy foto(bo nie sądze żeby ktos kto ma nawet blade pojęce o fotografi, doradził w tej sytuacji stare 5d) a tak, juz kolejny post na liczniku (jesli kogos to jara to jego sprawa...):evil:
to nie ja mam problem z bycia panna mloda tylko ty nie potrafisz poprawnie napisać czego ci trzeba
pomoglem?
NIE, i więcej mi nie pomagaj
to nie ja mam problem z bycia panna mloda tylko ty nie potrafisz poprawnie napisać czego ci trzeba
Po pierwsze - zmień ton, bo znów zacząłeś się nakręcać i w co drugim poście musisz na kogoś najeżdżać albo udzielać merytorycznie wątpliwych "rad". Stęskniłeś się za banem czy jak?
Po drugie: Tombas wyraźnie napisał czego mu potrzeba, tj. szybkiego cropa. Nie może się tylko zdecydować pomiędzy nowszymi xxD, starym 7D i stosunkowo drogim 7D MkII.
Wytłumacz w jaki sposób twoje 5D ma "wydłużyć" ogniskową, skoro jest pełnoklatkowe i do tego (co znów jest sprzeczne z wyrażonymi potrzebami) wolne?
wydluzenie ogniskowej dopisal pozniej w pierwszym poscie napisal bez ladu i skladu ze cos chce ale po co i do czego to tylko wrozbita Maciej wie
i tak potraktowałem ten temat
banana poproszę w kwietniu jak będę na urlopie;)
wydluzenie ogniskowej dopisal pozniej w pierwszym poscie napisal bez ladu i skladu ze cos chce ale po co i do czego to tylko wrozbita Maciej wie
i tak potraktowałem ten temat
banana poproszę w kwietniu jak będę na urlopie;)
kompromitujesz sie, zreszta nie pierwszy raz, wychodzi nie tylko brak podstawowej wiedzy foto, brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, a także brak kultury, żenuła! EOT
drogi tombasie, jestem w stanie zrozumieć gimbaze ,ktora wpada na forum, zakłada posta typu "super,uniwersalnie i za darmo" i lecą na następne forum założyć taki sam temat
ale od starego forumowicza mozna chyba wymagac napisania poprawnego tematu, który będzie zawierał;
wstęp, np szukam beckapu...
rozwiniecie, np bede go uzywal tez do ...
zakończenie, myslalem o ...
natomiast ty napisałeś
i ja dalej twierdze , opierając się jak to określasz braku wiedzy/kultury/obycia
ze 5dmk1 ci całkowicie wystarczy
i będzie lepiej służył niż 7dmk1
bo miałem oba:lol: a ty napisałeś raczej apsc, czyli zostawiasz możliwość kupna ff.....
są szkoły dla pracujących ,wiedziałeś?
Kolekcjoner
08-02-2016, 14:02
kompromitujesz sie, zreszta nie pierwszy raz, wychodzi nie tylko brak podstawowej wiedzy foto, brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, a także brak kultury, żenuła! EOT
Zanim rzucisz kamieniem sam się powstrzymaj przed takimi połajankami!
Zanim rzucisz kamieniem sam się powstrzymaj przed takimi połajankami!
czytałes co becekpl napisał do mnie w poscie 22 zamin Merde go edytował?
Kolekcjoner
08-02-2016, 14:41
czytałes co becekpl napisał do mnie w poscie 22 zamin Merde go edytował?
Czytałem.
Natomiast odnoszę się do tego co Ty napisałeś, a co jest tak samo naganne jak to co piętnujesz.
Panowie to jest forum dyskusyjne o fotografii, jak rozumiem wspólnej pasji. Nie rozumiem czemu tu jest tyle negatywnych emocji. Ogarnijcie się.
Czytałem.
Natomiast odnoszę się do tego co Ty napisałeś, a co jest tak samo naganne jak to co piętnujesz.
Panowie to jest forum dyskusyjne o fotografii, jak rozumiem wspólnej pasji. Nie rozumiem czemu tu jest tyle negatywnych emocji. Ogarnijcie się.
OK
"nie jestem agresywny, agresywnośc jeden"
przepraszam, jeśli Cie uraziłem
Kolekcjoner
08-02-2016, 14:57
Like it :D.
żeby zakończyć temat/dylemat to kupiłem 7DmkII:lol: wszystkim zainteresowanym dziękuję:mrgreen:
żeby zakończyć temat/dylemat to kupiłem 7DmkII:lol: wszystkim zainteresowanym dziękuję:mrgreen:
Daj znać czy jesteś zadowolony i czy na ISO 800 jeszcze coś widać :)
czy na ISO 800 jeszcze coś widać :)
a co to jest ISO 800? ja jestem z ery "kliszy" i max co było dostępne w sklepie to ISO 400:mrgreen:
a co to jest ISO 800? ja jestem z ery "kliszy" i max co było dostępne w sklepie to ISO 400:mrgreen:
To prawda, max 400. A zazwyczaj i tak założony był 200
RobertON
09-02-2016, 20:20
żeby zakończyć temat/dylemat to kupiłem 7DmkII wszystkim zainteresowanym dziękuję
To gratuluję, nie zapomnij coś pokazać z tej puszki i nie licz na wysokie ISO.