Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon 7D Brak reakci na przyciski po podpięciu obiektywu

mar1
29-12-2015, 21:38
Witam wszystkich .Jak w tytule: Canon 7D Brak reakci na przyciski po podpięciu obiektywu . Aparat zachowuje się w ten sposób że w momencie gdy zostaje podpięty jaki kol wiek obiektyw aparat zacina się . dzieje się to tylko na programach tematycznych a w programie z pełną automatykom nie . Brak reakcji na przyciski , brak wyświetlania fotek , spust nie działa,AF nie dział , działa czas i przesłona . Odwiedziłem dwa serwisy w Łodzi jeden wycenił na 1980 zł :( i nie podał co tak naprawdę się zepsuło . Drugi nie podjął się naprawy bo nie chciał ściemniać że sobie z tym poradzi . Jeśli ktoś miał coś takiego prosił bym o jakieś info na ten temat , co to może być ? Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi

feciu
29-12-2015, 23:06
Wyślij do serwisu CSI. Sprawdzą, wycenią i będziesz wiedział co dalej robić.
Autoryzowany serwis foto Canon, Sony, Sanyo, Leica - CSI Foto i Video (http://e-csi.pl)

Amok
30-12-2015, 00:25
Serwis Canona - jak kolega wyżej napisał.

Dziwna sprawa - musiało się zrobić jakieś zwarcie :)

Najpierw możesz zadzwonić i się dowiedzieć czy z czymś podobnym się spotkali :)

Jak już wyślesz / lub będziesz po rozmowie - napisz tu na forum, co by było dla reszty użytkowników :)

r_m
30-12-2015, 04:27
We własnym zakresie można zrobić reset ustawień, ale wątpię, żeby pomogło.
Diagnoza w E-CSI jest darmowa, dostaniesz wycenę i wtedy zdecydujesz, czy naprawiać czy nie (jeśli nie to ponosisz tylko koszt wysyłki + pobranie, chyba, że sam zawieziesz i sam odbierzesz).
Jest tez drugi autoryzowany serwis Canona w Warszawie, Fototronik, niektórzy mówią, że tańszy (nie korzystałem).

mar1
30-12-2015, 07:10
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i porady,resety robione kilka razy źadnej reakcji . Temat trudny do ugryzienia jeśli da się coś zrobić napewno napiszę info ,wszak po to tu jesteśmy.Pozdraw serdecznie 

r_m
30-12-2015, 10:09
Na wszelki wypadek: chodzi o "hard reset", nie o "kasowanie ustawień" (czy jakoś tak) z menu.

mar1
30-12-2015, 12:46
RM skapowałem ale dzięki

jelcyk
07-01-2016, 15:12
Ostatnio byl jakis temat z plytkami do 7D - o ile dobrze pamietam, kolega Naprawiacz ma jakies graty do siodemki - takie uszkodzenia to cos, czego sie nie da okreslic dokladnie bez dokladnych badan , a jedyna skuteczna metoda bedzie zapewne podstawianie plyt , a w siodemce jest ich kilka. A takie wrozenie z fusow i twierdzenie, ze koszt bedzie wynosil 84753 i 93 grosze plus VAT,PIT,CIT i FLIP-FLAP to zwykla nierzetelnosc.

mar1
21-01-2016, 23:16
Dziękuje Jelcyk . Pisałem do Naprawiacza ale nie odpisuję z tego co jeszcze zauważyłem, to nie daje wgrać nowego softu więc chyba :)płyta G . Pozdrawiam