Zobacz pełną wersję : Pixel Mago.
marcines73
10-12-2015, 21:07
Czy używa ktoś lampy Pixel Mago i czy warto ją kupić do amatorskich zastosowań.
http://www.canon-board.info/lampy-blyskowe-54/pomoc-w-doborze-lampy-pixel-mago-vs-yn-568ex-vs-nissin-di700-vs-430ex-98084/
Mam pytanie o tą lampę - czy ktoś ma taki sam problem.
Otóż używam tej lampy z Canonen 550D i zauważyłem, że jak zrobię kilka zdjęć pod rząd z lampą i lampa nie zdąrzy się naładować, to aparat stwierdza brak lampy. I dopóki nie zniknie obraz w wizjerze to aparat lampy nie zobaczy. Dopiero jak poczekam aż obraz w wizjerze zniknie i wyostrzę - to wtedy jest OK.
ani na 600D ani 60D ani 5d2 nie miałem takiego problemu
dzięki, to pytanie numer 2: jak dobrze lampa siedzi w sankach? Bo u mnie po zablokowaniu jest lekki luz a sama stopka lampy nie jest zupełnie płaska, ale lekko ścięta/zaokrąglona przy brzegach.
U mnie siedzi dobrze, czasem nawet ciężko wchodzi i jest ścięta tak samo
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Moim zdaniem teraz lepiej kupić x800c - można ją ściągnąć z Anglii za 500zł.
Po upgradzie firmware nie potrzebuje ta lampa odbiornika - ma wbudowany nadajnik/odbiornik - więc z nadajnika (przelotowego na aparacie) możną ją na odległość regulować i w M i ETTL. Jest tylko nieco słabsza od Mago.
a to co innego, owszem x800c pro napewno jest lepsza i sam chętnie kupię jak tylko budżet pozwoli