Zobacz pełną wersję : [BATTLE] thorin/nastier vs. Venio/Il fuoco vs. mattnick/Follman
Proponuje bitwe swiezej krwi z CB, w druzynach po dwa
Team #1 - thorin & nastier
Team #2 - Venio & Il fuoco
podsumowaniem bitwy beda 4 zdjecia podlinkowane bez autorow ani wskazania z ktorej drozyny pochodza, wygra procentowa ilosc punktow oddanych na dane zdjecie, temat chcemy aby byl zadany przez Viteza, nie chcemy tematow ttypu portret, krajobraz, zdjeica nocne, chcemy czegos metaforycznego: dziwek, kolor, podroz, zlosc, cos co mozna portraktowac nie doslownie, wszyscy zaproszeni do bitwy sa juz poinformowani i wyrazili chec, nikt dotychczac nie ucierpial :mrgreen:
EDIT:
Po burzliwych dyskusjach i negocjacjach dolaczyla do naszej bitwy spontanicznie stworzona drużyna numer 3, witamy, i zyczymy porozbijania obiektywow, kolejnych chetnych do walki musze rozczarowac, poniewaz przy 4 druzynach musielibysmy bitwe rozgrywac prawdopodobnie systemem pucharowym :mrgreen: Uczestnicy bitwy to:
Team #1 - thorin & nastier
Team #2 - Venio & Il fuoco
Team #3 - mattnick & Follman
Il fuoco
15-04-2006, 11:41
thorin ma rację :twisted:
I wyrażamy głębokie przekonanie, że w tej bitwie nie ucierpią żadne zwierzęta ani inne stwory, w tym sami walczący:) - jak ktoś się nie czuję stworem no to sorry;)
dobra, to kto przymuje zakłady? :lol"
just joking;)
[...] rozwiazanie bitwy proponuje na 1 czerwca tak symbolicznie w koncu swieto :mrgreen: , no chyba ze druzyny wczesnie wyraza gotowosc...
a niech czekaja :mrgreen:
Il fuoco
15-04-2006, 12:10
no to gut. na 1 czerwca. niech będzie.
to ja proponuje poczekac az nam wrzechmocny mod Vitez temat wymysli. o ile w ogole bedzie chcial...
mattnick
16-04-2006, 00:15
Jak kto z pary chce się wycofać to ja chętnie się wbiję na jkego miejsce...tez jestem nowy
Jak kto z pary chce się wycofać to ja chętnie się wbiję na jkego miejsce...tez jestem nowy
Nie musisz sie wbijac, wystarczy, ze wyzwiesz kogos do walki :)
mattnick
16-04-2006, 01:45
od razu się tak narzucać ?? z butami ??
Czemu nie :) wyzwany zawsze moze odmowic
Eeee jak odrzuci to tak nie honorowo.
mattnick
16-04-2006, 13:07
ja też stary nie jestem....
ja też stary nie jestem....
eee tam, 23 lata przeciez Ty mattnick na emeryture zaraz idzesz ;) ale jak czujesz sie na silach to wez sobie Follmana do zespolu i stworzcie team #3 ;) srednia wieku w zespole to 19 lat ;)
ja moge tylko ciekawe jak temat podpasuje ;)
mattnick
16-04-2006, 14:24
a temat już wybrany ?
Temat Vitez zapoda w przyszlym tygodniu po sweitach, no to jak dopisac Cie z Follanem do teamu ?
mattnick
16-04-2006, 14:26
ja jestem na tak...kwestia co na to Follan
Ja jestem bardzo za
Pozdrawiam.
mattnick
16-04-2006, 14:31
no to jest nowy team :) Follman/mattnick
Temat dzi... no, wiadomo jaki ;-) wyrzucony do Pralni.
Il fuoco
17-04-2006, 18:38
no i elegancko:)
muflon, a gdybyś Ty miał nam zadawać temat - to jaki byś proponował? :twisted:
najwyżej sobie wybierzemy między Twoim a Viteza jeśli pozostałe 5 osób niebędzie miało nic przeciwko takiemu rozwiązaniu.
A nawet jeśli nie to podaj proszę. Jestem ciekawy.
Nie, niech to ma ręce i nogi. Miał być Vitez, czekamy na Viteza. Chyba że "nową koncepcją sztuki" jest temat by muflon. A wtedy... niech Canon ma Was w swojej opiece, bo "temat" to ja znam tylko jeden :mrgreen:. I bynajmniej nie mam na myśli samolotów :lol:
Il fuoco
17-04-2006, 20:29
no dobra.
jak Vitez to Vitez.
skoro tak stawiasz sprawę:)
mattnick
17-04-2006, 21:21
Ja będę dopiero pod koniec tygodnia więc się nie martwcie że nie daję znaku życia
Rozszerzeniem ilosci teamow tym bardziej ulatwiliscie mi jakze trudny wybor tematu (a mialem kilka pomyslow).
Chcac unikac tematow typowych, latwych do odgadniecia itp... siegnalem po skojarzenia i/lub wieloznacznosc.
Dla trzech teamow, temat (znany lub nieznany) : "Trzy kolory" .
Interpretacja dowolna, skojarzenia czy ich brak jak najbardziej wskazane ;) .
no i o to chodzilo, Vitez, sam jestem zaskoczony, i wiem ze nie bedzie lekko, bo nastawialem sie na fotogarafie b&w a nie na kolorowa... no wyzwanie to wyzwanie... walczmy wiec... let the battle begin !
Tomasz Golinski
18-04-2006, 01:03
Temat jest tak ogólny, że zmieścisz i fotografię BW. Miałbym nawet jakiś pomysł na to ;)
Temat jest tak ogólny, że zmieścisz i fotografię BW. Miałbym nawet jakiś pomysł na to ;)
nie dzieki ;) ma byc uczciwie, ale chyba wole b&w :mrgreen: jakos postarm sie to jakos zrobic
bo nastawialem sie na fotogarafie b&w a nie na kolorowa
Po prostu wplaciles mniej niz konkurencja :lol:
Ale BW da sie rzeczywiscie w tym zmiescic... sam mialbym pomysl tylko z wykonaniem gorzej :roll: .
trzy kolory - mozna w tym temacie zrobic dokladnie wszytko ;-) i w cale kolor tutaj nie jest decydujacy bo moga byc np "trzy kolory zycia" zebrak pracus milioner itp... super temat.. czekamy na zdjecia
powiem szczerze, ze zaskoczyles mnie bardzo pozytywnie Vitez ;) temat dobry i trudny zarazem ;)
a wlasnie bo thorin pisal ze:
podsumowaniem bitwy beda 4 zdjecia
czyli chyba zmiana tych zasad na podsumowaniem bitwy beda trzy zestawy po 3 zdjecia kazdy albo moze trzy tryptyki zeby bylo trudniej no i chyba czytelniej do glosowania - czyli kazdy z trzech zespolow robi tryptyk :mrgreen:
Il fuoco
18-04-2006, 10:08
...and there shall be no mercy :twisted:
Będzie fajnie - podoba mi się jak najbardziej ten temat:)
Akurat pogoda się dzisiaj ładna zrobiła...
a wlasnie bo thorin pisal ze:
czyli chyba zmiana tych zasad na podsumowaniem bitwy beda trzy zestawy po 3 zdjecia kazdy albo moze trzy tryptyki zeby bylo trudniej no i chyba czytelniej do glosowania - czyli kazdy z trzech zespolow robi tryptyk :mrgreen:
Jac, w zamierzeniu bylo 6 zdjec, czyli po jedno na kazdego uczestnika bitwy, ale tryptyki to duze ulatwienie, a my nie chcemy zeby bylo latwo, prawda ;) :mrgreen:, niewiem, musze to chya przedyskutowac z ludzmi
Ja jestem za tym aby było 6 zdjęć po jednym na kazdą osobe ale podzielone na grupy.(Chociaz w tedy będzie łatwo odgadnąć kto jest kto.To juz sam nie wiem :D )
Pozdrawiam Follman.
no to ustalcie to zanim zrobicie zdjecia ;-) na co i jak rywalizujecie bo chyba ni bedzie tak ze kazdy wrzuci "cos" i wtedy sie zdecyduje
Panowie! Do jasnej ... ;)
Idzcie zrobić te zdjecia bo na razie ponad 30 komentarzy o niczym .. to zaczyna być denerwujące ;)
Il fuoco
18-04-2006, 13:04
termin mamy na 1 czerwca ripek;)
spokojnie:)
Jac zasial niepokoj, ok jest tak jak mialo byc, 6 fot, podlinkowanych przez moderatora, panowie, bitwe czas zaczac !
temat mi sie podoba :) niby banalne... a jednak by zrobic niebanalne zdjęcie to trudno bedzie :) mam nadzieje ze podołam :)
mattnick
21-04-2006, 18:40
temat powiedziałbym zawiły ale co nie znaczy że nie będzie przyjemnie...
Jeśli chodzi o zdjęcia to można to jako 3 zestawy zrobić...
nie mattnick, jeden team dwa zdjecia, jedno foto na jedna osobe, niech bedzie trudniej ;)
mattnick
21-04-2006, 23:04
ktoś kiedyś podawał tutj linki do czytania ze zrozumieniem...3 zestawy po 2 zdjęcia...może tego zabrakło
Dlaczego nie możecie zrobić normalnie, trzech pojedynków, po dwóch uczestników ?
mattnick
22-04-2006, 00:28
bo to jest pojedynek grupowy...
bo to jest pojedynek grupowy...
Gruppen-foto, jak gruppen-sex. :grin:
Panowie nie spac ! zdjecia do Viteza slac ! kto ostatni ten ciapa ! :mrgreen:
Tak tak a podobno termin do 1 czerwca ??? :D albo ja nie w temacie :P
Tak tak a podobno termin do 1 czerwca ??? :D albo ja nie w temacie :P
wlasnie... do 1 czerwca, co nie oznacza ze nie mozna wczesniej :) uzywam tajnej broni rasiaka - presing rula ! :mrgreen:
Wez bo załapie depresej :P
mattnick
20-05-2006, 23:12
Zgadza się...do 1 czerwca :) może przesuniemy jeszcze ze 2 miechy ?? pressing rulezzzz
no i jak tam Panowie po(d)step w pracy nad fotami, juz dawno po maturach puk puk nie leciec w balona ;)
mattnick
27-05-2006, 14:34
termin do 1 czerwca...ja chyba mam już fotkę...musiałem po nią jechać do Czech :)
a tam do 1 czerwca ;) nie gniusniec ! dosc bylo czasu ! :mrgreen: a do czech mam sentyment no no czekam na wyniki...
mattnick
27-05-2006, 22:07
Jeśli tylko ja zostałem to wyślę hmmm w poniedziałek bo jutro do pracy :(
mattnick
28-05-2006, 21:01
temat b. trudny przynajmniej jak dla mnie...
temat b. trudny przynajmniej jak dla mnie...
Dołanczam się :> Ale mozna z niego wybrnąć. Ja wysle fotke jutro :>
mattnick
29-05-2006, 18:36
poszła
Il fuoco
31-05-2006, 18:07
jeszcze ja - jak zwykle na ostatnią chwilę - wyślę dziś nocą:)
ja tez jeszcze nie :> ale własnie siedze i przebiram a to , a moze to :D
Il fuoco
31-05-2006, 21:13
czyli słać link do pliku do Viteza, tak?
battle olalem, wyslalem co mialem :) lenistwo to paskuda cecha ;)
A ja wim że nic nie wiem :P nie moge wybrać :>
ale z was sa marudy psiakosc, wstyd mi za was chlopcy wstyd :mrgreen:
Il fuoco
31-05-2006, 23:52
no co?:D ja juz "kilka" godzin temu podesłałem moją fajterfotę na maila viteza:)
Brakuje tylko Venia :roll: .
wiem wiem wiem :( dzisiaj prześle na bank. Przepraszam za opoznienia ale ledwo znajduje czas nawet by spac :/
Mam nadzieje ze nic nie pomieszalem :roll: . Pierwszy raz dodaje battlowa ankiete i to od razu taka skomplikowana...
Glosujemy TUTAJ (http://canon-board.info/showthread.php?t=11441).
sonda zamknieta :\
No jaki szybki... dokonywalem ostatnich szlifow i zamknalem na minutke :p . Juz...
akurat wpadlem i juz glos oddany :) :)
To jakie teorie na autorstwo? ;-) Bo ja myślę, że pierwsze zdjęcie w drugim zestawie daje pewien hint... ;-)
Michal-Czuba
01-06-2006, 20:25
Drugi zestaw podoba mi się najbardziej :) fotki team 3 / foto 1 szczerze mowiac nie rozumiem ... gdzie tam 3 kolory? ... ale może ja się nie znam :)
To jakie teorie na autorstwo? ;-) Bo ja myślę, że pierwsze zdjęcie w drugim zestawie daje pewien hint... ;-)
Drugi jak drugi ale pierwsza fota w trzecim, to juz w ogole nie pozostawia zludzen.
Tak czy owak the best jest 3, niemniej jednak powstrzymam sie od glosu, bo za chiny nie widze zwiazku pierwszej fotki z tematem.
djtermoz
01-06-2006, 20:43
Zdecydowanie zestaw nr 2. Pierwszy zestaw jest troszke slaby technicznie. Natomiast w trzecim pierwsza fotka jak dla mnie nie przedstawia trzech kolorow tylko co najwyzej 2.
Autorzy zdjec z zestawow 1 i 3 mogli sie troszke bardziej postarac by zdjecia pasowaly do tematu. Bo tak to prawie kazde zdjecie na sile moze przestawiac trzy kolory.
Drugi zestaw podoba mi się najbardziej :) fotki team 3 / foto 1 szczerze mowiac nie rozumiem ... gdzie tam 3 kolory? ... ale może ja się nie znam :)
no jasne bo przeciez czern biel i szarosc to nie sa 3 kolory ;)
Michal-Czuba
01-06-2006, 22:41
Dla mnie bardziej trzy odcienie, ale nie będę się sprzeczał.
no tak biel nie jest biala tylko jest szarym, i podobniez czern nie jest czernia tylko jest szarym ;) raczej, ja tez sie nie kloce...
zdjecie 1 z 2 zestawu to jest to o co chodzilo... ze tak powiem o zdjeciu - dobrze powiedziane wprost i ciekawie ;-)
Michal-Czuba
02-06-2006, 15:05
raczej, ja tez sie nie kloce...
Dla mnie po prostu czarno-białe zdjęcie do tematu "3 kolory" nie pasuje, i tyle ;) Ale to moje zdanie.
towersivy
02-06-2006, 15:34
Zgłosowałem na 2 zestaw bo porprostu najlepiej oddaje temat pojedynku.
Pozdro.
snowboarder
02-06-2006, 15:42
Oba zdjecia w zestawie 3 sa naciagane, kwiatek tez
nie jest na temat "3 kolory", nie oszukujmy sie. Podobnie
zestaw 1 - sorry, ale biedronka nadaje sie na nowy konkurs
("czerwony"), a nie na ten.
Mam wrazenie, ze jedynie team 2 wzial aparaty i naprawde
zrobil zdjecia pod konkurs, reszta usiadla do komputera
i ... "ktore by tu mozna naciagnac na temat..."
Lenistwo i nic wiecej :-(
Nie będe oryginalny ale tylko team 2 pokazał zdjęcia na temat.. Zgadzam sie z Jac'em i Snowboarder'em
Tylko jedno zdjęcie jest ciekawe - team 2-gi zdjęcie pierwsze.
reszta... zajeżdża nudą.
to zdaje sie wydałem na to zdjecie wiecej niz było ono warte ;) hyhy no coz trudno :D
Il fuoco
06-06-2006, 18:37
tjaa... no nic:/ szkoda...
no i battle sie skonczyl, dumnie prezentuje wyniki:
miejsce 1: Il fuoco/Venio
miejsce 2: nastier/thorin
miejsce 3: mattnick/Follman
mimo ze od poczatku bylo wiadomo kto wygra, to przyznacie ze walka o drugie miejsce byla strasznie zacieta ;)
Zwyciezcom gratuluje przede wszystkim, pozostalym uczestnikom gratuluje rowniez :mrgreen:
A które konkretnie zdjęcia są czyje? (zestaw, numer, nick)
juz prostuje ta omylke
1. miejsce - zestaw 2 - zdjecie #1 Il fuoco_____zdjecie #2 Venio
2. miejsce - zestaw 3 - zdjecie #1 thorin______zdjecie #2 nastier
3. miejsce - zestaw 1 - zdjecie #1 mattnick____zdjecie #2 Follman
Ja nie jestem z siebie zadowolony ja dąłem **** przyzanje sie bez bicia.
Pozdrawiam!
Follman
a ja dałem **** i jeszcze za to zapłaciłem :p szlag :D a mogło byc za to 0,5l i 1g ;);)
HEHE ale 1. miejsce jest ;)