PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z dwoma monitorami w lightroomie

Kaczmar199
07-12-2015, 18:04
Witam,

Walczę ostatnio z następującym problemem. Edytując fotografie w Lightroom'ie 5 korzystam z dwóch monitorów. Na jednym mam oczywiście wszystkie narzędzia, mały podgląd fotografii itp. Na drugim natomiast mam podgląd tylko na edytowane zdjęcie i po użyciu lupki (powiększeniu) nie chce się wyostrzyć. W sumie to czasami się wyostrzy ale w 70% przypadków nie chce tego zrobić. Nawet bez powiększania wygląda jakby fotografia po prostu była nietrafiona (nieostra).
Czy ktoś ma jakieś pomysły w czym może być problem?

ATBFLASH
08-12-2015, 23:33
A jak masz podłączone monitory? Na jakich złączach?

Kaczmar199
10-12-2015, 08:50
Monitor z narzędziami podpięty mam pod D-Sub'a, a podgląd zdjęcia pod DVI. Co ciekawe jak zamieniłem sobie monitory, żeby pod DVI były narzędzia, a pod D-Sub podgląd, to DVI był ok, natomiast D-Sub nie ostrzył.

ATBFLASH
10-12-2015, 23:41
Rozumiem że nie masz wyjścia grafiki na dwa cyfrowe złącza? Wg mnie problem tkwi z sygnałem cyfrowym na jeden monitor a analogowym na drugi. Czy masz takie same monitory czy dwa różne? U mnie np było tak że miałem podpięte dwa takie same monitory jeden na cyfra drugi na analog, na tym samym sterowniku, ta sama temperatura barwowa itd. I ... była widoczna różnica w nasyceniu barw. Stawiam zatem na różnice w sygnale choć wcale się nie znam:)