Zobacz pełną wersję : ważne ytanie o lampe błyskową
grzesieklegnica
30-11-2015, 23:02
Witam. Aparat Canon 650D obiektyw Tamron 17-50 2,8 VC. imprezy koncerty wesele chrzciny (nie błyskac dzieciakom prosto w oczy)
Yongnuo YN-600EX-RT czy Nissin Di866 MARK II.
mateu-sz
10-12-2015, 20:38
znaczy ja jestem fresh na forum ale skoro , lampa to lampa o co konkretnie chodzi o parametry o światło ? bo nie błyskać w oczy to podstawa, bo lampa ma dać światło otoczeniu a nie oczu . O co konkretnie pytasz ? powiedz może pomogę
w Legnicy macie zakaz posługiwania się językiem ojczystym?
to napisz może po niemiecku
YN-600EX-RT
W przyszłości jest szansa na rozbudowę systemu.
w Legnicy macie zakaz posługiwania się językiem ojczystym?
to napisz może po niemiecku
Dobrze, że nie tylko mnie to razi. Powinno się autora traktować tak, jak on traktuje nas
aaaalleee , zeee o sssssoo ssssssie.... rossschodzi ?...
Pytanie brzmialo: czy C650D i tamim mozna robic chrzciny oraz pogrzeby. Jak blyskac, zeby ksiadz nie oslepl.
ATBFLASH
13-12-2015, 23:48
Jakby to... mam wrażenie że lampa ma załatwić wszelkie ułomności słabego body i powolnego i głośnego Tamrona jako przeznaczenie na śluby itp imprezy... czy się mylę?
Proponuję rozważyć tańszą lampę a resztę kasy przeznaczyć na coś naprawdę istotnego - literaturę oraz postawienie kawy znajomemu (zaawansowanemu amatorowi) za udzielenie kilku lekcji warsztatów (portret, reportaż itp).
ATBFLASH
14-12-2015, 22:51
Nie zaszkodzi też odpytać Wujaszka Google i Cioci Youtube o parę rzeczy. Choćby tutoriali fotografów jak np Brian Peterson czy inni, krótkie zwięzłe filmy napakowane wiedzą. Czytaj ucz się a potem rób zdjęcia, nie odwrotnie, tym bardziej że to ma być pamiątka za którą ktoś ma zapłacić....
GalaktycznyMuczaczo
15-12-2015, 17:46
Witam. Aparat Canon 650D obiektyw Tamron 17-50 2,8 VC. imprezy koncerty wesele chrzciny (nie błyskac dzieciakom prosto w oczy)
Yongnuo YN-600EX-RT czy Nissin Di866 MARK II.
czytam i do teraz nie kumam...
AndrzejXM
16-12-2015, 11:15
Teraz takie czasy... Co robic... Szkoda wywodow. I z powodow takich wesolych ludzikow nawet w 5Dm3 jest zielony kwadracik...
Brać Canona systemowego. Większa powtarzalność błysku.
Obojętnie która lampa i Gary Fong do niej. No albo jakiś inny sensowny dyfuzor, ale ja tam lubię Gary'ego. Jeśli masz zamiar używać tylko jednej lampy to serio obojętnie którą weź. Może być nawet Canon ;) Ja mam Nissina Di700 i śmiga jak złoto, ale zaznaczam, że używam jej bardzo rzadko i tak koło stu błysków w ciągu i koniec, nie eksploatuję jej jakoś szalenie, niemniej chwalę sobie, bo tania i miła w obsłudze.
A, dodam jeszcze, że Nissiny mają takie fajne magazynki na baterie, że szast prast i wymienione (o ile masz dodatkowy załadowany magazynek w kieszeni czy gdzieś).