PDA

Zobacz pełną wersję : Udział w konkursie w którym wzięłam udział tylko ja

black_natalia
30-11-2015, 18:25
Cześć
Chciałam zapytać o sytuację w której się znalazłam. Otóż brałam udział w konkursie gdzie przyznawane były nagrody pieniężne. Za 1 miejsce - 600zł, za drugie miejsce - 400zł, za 3 miejsce- 200zł.
Konkurs zakończył się wczoraj i okazało się że jestem jedyną osobą która wzięła w nim udział.
Mam pytanie. Czy należy mi się 1 nagroda? Czy mój jedyny udział w konkursie jest jednoznaczny z moją wygraną?

pozdrawiam

becekpl
30-11-2015, 18:36
przeczytaj powoli regulamin konkursu
mogli tez twoje zdjęcie tylko wyróżnić

pan.kolega
30-11-2015, 19:38
Jeżeli regulamin o takiej sytuacji nie mówi to zależy od widzimisię organizatorów, którzy raczej chyba woleliby zachować nagrody na następny konkurs, tym razem z lepszą reklamą. Czasem jest taka klauzula, że wszystkie nagrody będą przyznane.

Można w ostateczności zwrócić się do Trybunału Konstytucyjnego, do Hagi albo Supreme Court w USA o zbadanie zgodności regulaminu z odpowiednią Konstytucją. Nieprzyznanie nagrody może coś gwałcić albo łamać. Oni potrafią nawet orzec czy kwit z pralni jest zgodny z Konstytucją.

marfot
30-11-2015, 19:52
Wcale nie rzadko bywa, że organizatorzy nie przyznają np. pierwszej nagrody gdy jest cała sterta prac.

marlo
30-11-2015, 21:24
LOL :D temat dnia! Podaj link

Tom77
30-11-2015, 21:26
Podaj linka do tego konkursu

black_natalia
30-11-2015, 22:12
Oto link do informacji o konkursie
Weź udział w konkursie i pokaż piękno przyrody powiatu stalowowolskiego - echodnia.eu (http://www.echodnia.eu/podkarpackie/wiadomosci/stalowa-wola/art/8108847,wez-udzial-w-konkursie-i-pokaz-piekno-przyrody-powiatu-stalowowolskiego,id,t.html)

Podaje taki link gdyż główna strona organizatora z konkursem nie jest już dostępna

chester_jds
30-11-2015, 22:37
Najwyraźniej jako jedyna uwierzyłaś w piękno powiatu stalowowolskiego ("co nie dziwne", jak zapewne mój kolega z pracy, Tarnobrzeżanin, by podsumował) :)
Nie ma obowiązku, nawet nie byłoby wskazane dawać pierwszą czy jakąkolwiek nagrodę w przypadku, gdy byłaś jedynym startującym, ale z pewnością zasługujesz na honorową nagrodę za start w konkursie.
Ciekawa sprawa, swoją drogą.

jaś
30-11-2015, 22:51
mz należą się wszystkie nagrody :mrgreen:

aptur
30-11-2015, 22:54
mz należą się wszystkie nagrody :mrgreen:

To zależy ile zdjęć było. Jeśli 5 (więcej nie można było dać) to należą się wszystkie nagrody i dwa wyróżnienia :mrgreen:

mkamelg
03-12-2015, 11:59
Zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym (http://www.stalowowolski.pl/zapraszamy-do-udzialu-w-konkursie-fotograficznym) - stary konkurs ("na prace konkursowe będziemy czekali do 6 listopada"), regulamin wyparował.

Zapraszamy do udziału w konkursie fotograficznym new (http://www.stalowowolski.pl/zapraszamy-do-udzialu-w-konkursie-fotograficznym-new) - nowy konkurs ("na prace konkursowe czekamy do 31 marca 2016 roku"), regulamin jest dostępny:

http://www.stalowowolski.pl/images/PDF/regulamin_konkurs_foto2016.pdf

jelcyk
03-12-2015, 14:46
Aaaaa, to wiele wyjasnia. Starostwa to nie sa firmy, ktore daja nagrody. Starostwa sa instytucjami wzajemnej (nie zewnetrznej) adoracji, w ktorych najwazniejsze jest zarabianie pieniedzy (dla swoich) i robienie wrazenia. Wrazenie zostalo wstepnie zrobione ogloszeniem konkursu i powinno wystarczyc na rok. Przed koncem roku zostal ogloszony konkurs na nstepny rok i wszystko jest w porzadku ,bo stary konkurs juz jest nieaktualny. Dawanie nagrod nie jest w rzeczywistosci przewidziane, bo trzeba oszczedzac (dla swoich) co zapewne wszyscy (z zewnatrz) dobrze powinni rozumiec - w koncu maja do czynienia ze starostwem. Zreszta , sam konkurs tez jest przez starostwo traktowany w sposob zartobliwy , co widac chociazby przez zastosowanie sformulowania : " Nasz powiat jest pod tym względem wyjątkowo piękny i malowniczy... " . Ot, taki zarcik...

becekpl
03-12-2015, 15:00
czytanie ze zrozumieniem sie klania

Laureaci konkursu w zależności od zajętego miejsca otrzymają odpowiednio
nagrody rzeczowe o wartości finansowej, odpowiednio:

I miejsce 600,00 zł. II miejsce 400,00 zł. III miejsce200,00 zł

natalka moze dostac uscisk starosty wyceniony przez jego sekretarke na 600 zeta