Zobacz pełną wersję : Prośba o pomoc w ocenie aukcji
Czy myślicie, że warto zainteresować się tą aukcją? KLIK (http://allegro.pl/canon-efs-15-85mm-3-5-5-6-is-usm-jak-nowy-i5808482118.html#tabsAnchor)
Cena jest dość atrakcyjna, jak za ten obiektyw. Ewentualnie, o co jeszcze zapytać sprzedającego? Nigdy nie kupowałam używanego obiektywu i nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę.
Będę wdzięczna za sugestie.
Czy myślicie, że warto zainteresować się tą aukcją? KLIK (http://allegro.pl/canon-efs-15-85mm-3-5-5-6-is-usm-jak-nowy-i5808482118.html#tabsAnchor)
Cena jest dość atrakcyjna, jak za ten obiektyw. Ewentualnie, o co jeszcze zapytać sprzedającego? Nigdy nie kupowałam używanego obiektywu i nie bardzo wiem na co zwrócić uwagę.
Będę wdzięczna za sugestie.
Ten z aukcji wygląda bardzo dobrze, ale jak jest naprawdę to nikt ci tego nie powie. Cena jest ok.
Sprzedający daje gwarancje na używany obiektyw. To nieczęste zjawisko i raczej warto z niego skorzystać :)
GalaktycznyMuczaczo
21-11-2015, 14:03
pytanie co to znaczy wg kogoś "gwarancja rozruchowa" jezeli obiektyw dojedzie sprawny i mechanizm af bedzie dzialal ale szklo nie bedzie trafiało czy coś w ten deseń to to chyba nie podlega gwarancji? generalnie szklo wyglada spoko a nie masz o co pytac bo sprzęt tego typu poprostu trzeba sprawdzić z własnym aparatem :)
Ten z aukcji wygląda bardzo dobrze, ale jak jest naprawdę to nikt ci tego nie powie. Cena jest ok.
Bardziej mi chodziło o to, czy obiektyw nie ma jakiś zauważalnych mankamentów, które wprawne oko od razu zauważy na zdjęciach. Natomiast ja laik nie bardzo
pytanie co to znaczy wg kogoś "gwarancja rozruchowa" jezeli obiektyw dojedzie sprawny i mechanizm af bedzie dzialal ale szklo nie bedzie trafiało czy coś w ten deseń to to chyba nie podlega gwarancji? generalnie szklo wyglada spoko a nie masz o co pytac bo sprzęt tego typu poprostu trzeba sprawdzić z własnym aparatem :)
Zapytałam sprzedającego o gwarancję rozruchową, twierdzi że jeśli obiektyw nie spełni moich oczekiwań będę go mogła bez problemu zwrócić.
Pozostaje mi jedynie podjąć decyzję, czy podejmę ryzyko i kupię używany sprzęt...czy będę zbierać na nowy, ale tej decyzji to już nikt za mnie nie podejmie. Dzięki za pomoc.
Ja bym tylko zapytal czy 1 wlasciciel i ile ma lat. Zwykle nie kupuje starych sztuk w ktorych ciezko okreslic co i jak.
Staram sie brac na gwarancji lub tuz po, poki co (odpukac) jest ok!
Ja bym tylko zapytal czy 1 wlasciciel i ile ma lat. Zwykle nie kupuje starych sztuk w ktorych ciezko okreslic co i jak.
Staram sie brac na gwarancji lub tuz po, poki co (odpukac) jest ok!
No właśnie to nie jest pierwszy właściciel, szkło zostało kupione jako używane razem z body. To mnie trochę hamuje, bo pytanie o to ile szkło ma lat zostało trochę zbyte...
Nie ma potwierdzenia zakupu wiec pewnie mu ciezko powuedziec kiedy bylo kupione 1 raz. Ja bym odpuscil, ale to ja xd
można ciut dołożyć i nabyć nową Sigmę 17-50/2.8 ex
solidne, jasne szkło, w sklepie można wszystko sprawdzić
można ciut dołożyć i nabyć nową Sigmę 17-50/2.8 ex
solidne, jasne szkło, w sklepie można wszystko sprawdzić
niestety bardziej, niż na stałym świetle zależy mi na zakresie ogniskowych...
Myślałam o tym, ale zastanawiam się, czy będę widzieć znaczącą różnicę w stosunku do kita (18-55 is II), opinie są różne... poza tym czy to i tak nie będzie taki pół-środek...i ostatecznie kupię 15-85? ;)