Zobacz pełną wersję : 350D - dostępność w sklepach
Fan nr 1
14-04-2006, 12:30
Witam
Planuję zakup 350D, niestety w sklepach praktycznie go nie ma :confused: . Dotyczy to też innych modeli Canona. Sprawdzałem w Foto Jokerze, w Saturnie i w Media Mark. W każdym z tych sklepów półki uginały się od Nikonów i Minolt. Wychodzi na to, że 350D dostępny jest tylko w sklepach internetowych :shock: . Ciekawi mnie czy tak jest również w innych regionach Polski.
W FJ w Wawie jest i to na promocji po 2999 PLN. w MM rzeczywiście nie widziałem od dawna
Robson01
14-04-2006, 12:37
W "moim" sklepie w Kielcach są wszystkie modele, oprócz 20D no i oczywiście jedynek (tylko na zamówienie).
potwierdzam, widzialem go w FJ w Realu (pogranicze Myslowic i Katowic)..nie pamietam juz po ile ale moze promocje sa ogolnopolskie i tez za 2999:) ??
Tomasz1972
14-04-2006, 12:41
Myślę że brak 350D w sklepach to nic innego jak polityka cenowa CANON POLSKA .
Kto kupi EOS 350 D za 3 299 zł lub kita EOS 350 D/18-55 za 3 799 zł skoro na allegro jest dużo taniej ? Dlatego sklepy niechętnie zamrażają kasę w niechodliwym towarze.
W FJ to 2999 zł to pewnie cena wyprzedażowa , by pozbyć się zalegającego towaru .
Tyle że to samo mozna powiedziec o wszystkich aparatach na rynku.
Fan nr 1
14-04-2006, 12:46
U nas w Bielsku są dwa FJ i w obydwóch 350 D w cenie 2999 występują jedynie na plakacie reklamowym.
W MediaMarkt leży za 2990PLN (KIT)
A tak nawiasem mówiąc, to trochę przesadzają z tą ceną. Szczególnie w porównaniu do D50.
A tak nawiasem mówiąc, to trochę przesadzają z tą ceną. Szczególnie w porównaniu do D50.
w koncu to CANON a nie N...:twisted: :wink:
Myślę że brak 350D w sklepach to nic innego jak polityka cenowa CANON POLSKA .
Kto kupi EOS 350 D za 3 299 zł lub kita EOS 350 D/18-55 za 3 799 zł skoro na allegro jest dużo taniej ? Dlatego sklepy niechętnie zamrażają kasę w niechodliwym towarze.
W FJ to 2999 zł to pewnie cena wyprzedażowa , by pozbyć się zalegającego towaru .
Kto kupi?
na przykład ja. potrzebuje fakturę i gwarancję. W szczecinie wszędzie włącznie z MM aparat jest dostepny. w zestawach bez gripów..
Pozdr
al
No wychodzi ze 350D + grip na allegro jest w takiej samej (albo nawet nizszej) cenie jak sam kit w MM czy innym FJ :?
Fan nr 1
14-04-2006, 13:30
No wychodzi ze 350D + grip na allegro jest w takiej samej (albo nawet nizszej) cenie jak sam kit w MM czy innym FJ :?
Przecież gdyby na allegro nie było taniej niż w normalnych sklepach to mało kto by tam kupował.
Szukam sklepu gdzie fizycznie stoją 350-tki bo muszę przekonać małżonkę, że aparat, który chcę kupić nie jest wcale taki duży i ciężki :grin: .
Przecież gdyby na allegro nie było taniej niż w normalnych sklepach to mało kto by tam kupował.
Szukam sklepu gdzie fizycznie stoją 350-tki bo muszę przekonać małżonkę, że aparat, który chcę kupić nie jest wcale taki duży i ciężki :grin: .
Hhehe znaczy macanki musza byc przed zakupem :wink: to tlumaczy wszystko...:razz:
tyle ze w 99% bez paragonu, gwarancji (ew. jest "sklepowa" ale czy handlarz nie zwinie interesu za miesiac - pewnosci nigdy nie ma)..czasem wiec taki zakup moze okazac sie duzo, duzo drozszy, gdy przyjdzie do naprawy aparatu..a grip - oryginal czy "dedykowany do 350d"??bo to tez wplywa na cene..
ErnestPierwszy
14-04-2006, 13:47
Dlatego ja kupiłem swojego Kita w sklepie internetowym.
Naprawdę warto, cena 2779 zł i dostawa w 24h. Tak ! Zamówiłem w środę o 23.30 i w piątek rano już był.
Dostajesz numer przesyłki i możesz śledzić jej podróż.
Aha płaciłem PRZY odbiorze, zero kosztów wysyłki. Dla mnie super.
Sprzęt nowy, niemacany, kompletny z fakturą i gwarancją (CanonPolska).
Rozważalem zakup w FJ, ale 2990-2779=211 czyli prawie karta CF2GB (kupiłem za 248 zł elite pro razem z KIT-em).
Czego chcieć więcej?
Fan nr 1
14-04-2006, 13:49
Hhehe znaczy macanki musza byc przed zakupem :wink: to tlumaczy wszystko...:razz:
Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie zakupu aparatu bez uprzedniej "macanki".
Najpierw trzeba organoleptycznie wybrać model ( w moim przypadku 350D vs D50) .
Następnie wybrać sposób zakupu ( zwykły sklep vs internet).
Aha nie mam też nic przeciwko kupowaniu aparatów macanych wczesniej przez innych. W końcu aparat to nie wędlina :grin:.
Dlatego ja kupiłem swojego Kita w sklepie internetowym.
Naprawdę warto, cena 2779 zł i dostawa w 24h. Tak ! Zamówiłem w środę o 23.30 i w piątek rano już był.
Dostajesz numer przesyłki i możesz śledzić jej podróż.
Aha płaciłem PRZY odbiorze, zero kosztów wysyłki. Dla mnie super.
Sprzęt nowy, niemacany, kompletny z fakturą i gwarancją (CanonPolska).
Rozważalem zakup w FJ, ale 2990-2779=211 czyli prawie karta CF2GB (kupiłem za 248 zł elite pro razem z KIT-em).
Czego chcieć więcej?
Ot i tyle...
Wielu sprzedawciow to tak naprawde firmy / sklepy i dostajesz ladna gwarancje Canon Polska lub Eurogwarancje. Do tego paragon lu f-VAT.
Co do gripa to mialem oczywiscie na mysli oryginal.
Zgodze sie z tym ze kupowanie w firmie kogucik np Rebela XT jest dosc mocno ryzykowne...
ErnestPierwszy
14-04-2006, 13:54
Dla ścisłości kupiłem sprzęt w znanym, dużym sklepie internetowym (mam pisać w jakim?) a nie w mikro firemce jakiegoś tipa:)
W sumie to też się liczy:)
Wielu sprzedawciow to tak naprawde firmy / sklepy i dostajesz ladna gwarancje Canon Polska lub Eurogwarancje. Do tego paragon lu f-VAT.
ja zamawialem wlasnie przez internet, z opcja "sprawdzenia zawartosci przesylki przy kurierze"..ale dopiero przy 5 (!!!) sprzedajacym (w tym sklepy, przynajmniej z nazwy) uslyszalem jasno - "tak, wystawiamy fvat lub paragon"..wczesniej zawsze okazywalo sie ze to cwaniacy omijajacy placenie vat'u i na tym zarabiajacy..trzeba na to uwazac przy zakupie bo bez dowodu zakupu zadna gwarancja nic nie daje:( !!
Kto kupi EOS 350 D za 3 299 zł lub kita EOS 350 D/18-55 za 3 799 zł skoro na allegro jest dużo taniej ?
No ja musiałem w MM za 3555,- kupić z grypem (styczeń 2006), bo bidulka nie miałem całej kasiory i na raty chciałem :oops:
A ja u Cichego kupiłem :D
W "moim" sklepie w Kielcach są wszystkie modele, oprócz 20D no i oczywiście jedynek (tylko na zamówienie).
Witam..
w "moim" w Kielcach też są... ciekawe czy to ten sam ;-), byłm dzisiaj i 350D był.
Pozdrawiam
Artur Starz
To polecam zajrzeć tu http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CANON+350D
cena 2859. Jest fizyczny sklep - naprzeciw "Spodka" w Katowicach, są równiez zestawy z gripem:) _ sporo było ostatnio lamentu że gripy same bardzo drogie....
Ja tam w zeszłym roku kupowałam - jestem zadowolona i polecam. Aparat wzięłam, dostałam Fvat i tydzień czasu na sprawdzenie, gwarancję podbiłam przy najbliższej okazji.
Z Bielska nie masz daleko;)
Robson01
14-04-2006, 20:49
Witam..
w "moim" w Kielcach też są... ciekawe czy to ten sam ;-), byłm dzisiaj i 350D był.
Pozdrawiam
Artur Starz
Jeżeli na głównej ulicy miasta to pewnie mamy ten sam na myśli (żaden market :-)).
Witam
Euro RTV AGD --> 350D + Kit 18-55 + grip + faktura + gwarancja + 6 rat nieoprocentowanych = 3499 PLN
Witam
Euro RTV AGD --> 350D + Kit 18-55 + grip + faktura + gwarancja + 6 rat nieoprocentowanych = 3499 PLN
Sporo :-|
Jeżeli na głównej ulicy miasta to pewnie mamy ten sam na myśli (żaden market :-)).
W marketach ne mają nic porządnego, a i obsługa jest jakaś dziwna - nie wie o co się ich człowiek pyta :-D , ja dzisiaj zabrałem żonę na oględziny wstępne statywu i żeby oswoiła się z widokiem jego ceny :)
Pozdrawiam
Artur Starz
Dołóż 500PLN i będziesz mieć nowego 20D, tyle że bez FVAT, rat i gripa.
emisiaczek
14-04-2006, 23:26
Szczerze pytam, bo wydaje mi sie ze niektorzy to bogaci z domu sa, jak mozna wydac 2999 skoro na allegro czy na skapcu sa oferty firm z faktura za okolo 2650? Ba, nie wiem co to ogladanie w sklepie daje, w razie awari i tak Zytnia, a jak firma dala fakture to musi dac i gwarancje wiec nie ma szans uchylic sie od niej. Nawet ciekawiej, jak sie trafi na firme ktora zassala sprzet z niemiec bo mamy wtedy rok gwarancji do przodu, wystarczy tylko kupic u kogos kto istnieje na rynku jakis czas i ma jako taka renome.
Co do dostepnosci hyhy to moze szykuja juz nam 370d ;P
I jeszcze jedno czytajac watek o szumach w 350d i pare postow na grupie news, o 350d, migawkach 30d, odnioslem wrazenie ze canon cos ostatnio daje ciala. Za to odwaznie Nikon leci do przodu, d50 za 2200 to jest to.
Wesolych :)
Ja tak od siebie polecam Gandiniego z Allegro. Bardzo uczciwy koles. Eurogwarancja i paragon. Kit za jakies 2570 zl. Zreszta Kami74 tez u niego kupowal mozna z nim zagadac. Naprawde nie ma sensu przeplacac.
rysiaczek
15-04-2006, 00:56
Witam
6 rat nieoprocentowanych = 3499 PLN
Bueheheheheee..... ehhh - cena pokazuje "brak" procentów...;)
wojtek_j
15-04-2006, 08:16
Na giełdzie w warszawie można kupić za 2500-2600 z kitem
W tej chwili 350D KIT jest w fotobasia.pl za 2639 z VAT.
emisiaczek
15-04-2006, 15:10
hmm jesli u Baski jest tak tanio/pewnie weekendowa cena/, to co sie dzieje z allegro spokojnie powinni juz zejsc ponizej 2500
Fan nr 1
18-04-2006, 10:18
To polecam zajrzeć tu http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CANON+350D
Dzięki za info Tokin
Dzięki za info Tokin
Nie ma za co:-D
Gdyby i tam się nie udało a chcesz jedynie oglądnąć, to sprawdzę jeszcze aktualny stan FJ w Cieszynie;) a gdyby i tam kicha no...to może jeszcze inne rozwiązanie się znajdzie;)
Polecam sprzedawce z allegro - Gandini. Więcej o mojej z nim transakcji tu http://www.canon-board.info/showthread.php?t=481&page=13
pozdrawiam
mam pytanie, wlasnie apropo allegro i 350.. czym sie rozni 350 Digital Rebel XT, od zwyklej 350 Digital? nie moge znalez o tym watku na forum ;/
XT to wersja amerykańska.
U mnie w MM jest 350d z kartą 1gb za 2999zł. Oryginalne gripy były po 300zł, ale już się wyprzedały… A przez pewien czas było tak, że jak kupiło się 350d to gripa kupowało się w promocyjnej cenie 100zł! Tyle, że ta cena obowiązywała przy zakupie aparatu. Na allegro trzeba umieć wybierać :> Dużo sklepów jest ogólnie nie ma się, czego obawiać :>
Dawidow21
21-05-2006, 22:38
Nawiązując do pierwszej wypowiedzi - to byłem tydzień temu w dużym kompleksie handlowym C.H Janki pod Warszawą! W pięciu dużych sklepach nie było 350 - ątki! Właściwie nigdzie tam nie było!
Ale mnie szlak trafił!!!
Kupiłem przez neta!
Jeszcze dwa dni i poczuję się jak bym dostał swój pierwszy kawałek czekolady....... hehe
a to przesiadka z A75 - S1 IS - 350D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fan nr 1
22-05-2006, 08:21
A ja ostatecznie skorzystałem z porady Kami74 i SimOna i kupiłem u Gandiniego. Na miejscu u niego mozna spokojnie przetestować aparat, a także pofocić karty testowe, cegły, niebo czy co tam kto lubi ;-) .
A ja ostatecznie skorzystałem z porady Kami74 i SimOna i kupiłem u Gandiniego. Na miejscu u niego mozna spokojnie przetestować aparat, a także pofocić karty testowe, cegły, niebo czy co tam kto lubi ;-) .
Chyba już wiem, gdzie kupię swój nowy aparat ^_^
Zastanawiam sie nad kupnem 350d ale nie wiem czy nie lepiej kupic dobry obiektyw 17-40 canona i dokupic zwykłą lustrzanke analogową. Dopiero zaczynam i sie za bardzo nie znam. Mam nadzieje że mi coś doradzisz .
wszystkim mieszkańcom W-wy (jeśli chcą "pomacać") i pozostałym polecam:
Tutaj (http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2102120)
kupowałem jakiś czas temu aparat i obiektyw i wszystko jest okej - z rachunkami nie ma problemów :)
Jeżdżę z racji mojej pracy sporo po Polsce i w ostatnich dwóch tygodniach wszędzie widziałem 350D. To co mnie zaskakuje to fakt, że w wielu mniejszych sklepach (nie MM) mają do tego co najmniej 5-7 obiektywów co rok temu się nie zdarzało i jeszcze lampy błyskowe.
Jeśli zakupy to zdecydowanie w elektronicznych sklepach, mój faworyt cyfrwe.pl a w Warszawie miło było w e-cyfrowe.pl no i jeszcze foto-bogutti.pl
emisiaczek
16-06-2006, 16:12
kupowałem jakiś czas temu aparat i obiektyw i wszystko jest okej - z rachunkami nie ma problemów :)
a ja szczerze odradzam ta "firme" prosty test
cena 350d - 2600pln, spytaj o fakture ... cena 2900.
W opisie jak wol "Sprzedawany przez naszą firmę sprzęt jest fabrycznie nowy, spakowany w oryginalne pudełka, objęty jest rękojmią jak i 12 miesięczną gwarancją." Slowo firma, gwarancja, rekojmia sa oczywiste chyba ze sie nie znam i od jakiegos czasu firmy juz faktur nie wystawiaja.
Poprostu VAT wyludzaja. Cholera wie jak potem z gwarancja, jesli takie walki odchodza. Omijac.
Ja u nich kupiłem 350D EFs17-58 i gripa. Jestem zadowolony ale gwarancja jest ich (1 rok) a nie Canona (tzn oni to sami niosą do Canona - bo jak powiedzieli oni maja zbiorczy dowód zakupu) - cena była OK coś za coś.