aggie
17-11-2015, 14:26
Hej!
Prowadzę bloga kulinarnego, i oczywiście sama robię do niego zdjęcia potraw, które przyrządzę. O ile w lecie słońce zachodzi o 21 i światło naturalne całkowicie mi wystarczy, to w zimie niestety wszystko co ugotuję po 15 jest ciemne i brzydkie na zdjęciu. Czy mogę Was prosić o radę, co w warunkach domowych zmajstrować, aby dobrze oświetlić jedzenie? Lampki nocne już przetestowałam, jest żółto i ciemno ;)
Domyślam się, że potrzebuję jakiejś lampy błyskowej - wbudowanej czy stojącej? A może sama żarówka wystarczy?
I blenda - umieszczaona po drugiej stronie, lub lustro/styropian/folia alumuniowa?
Prowadzę bloga kulinarnego, i oczywiście sama robię do niego zdjęcia potraw, które przyrządzę. O ile w lecie słońce zachodzi o 21 i światło naturalne całkowicie mi wystarczy, to w zimie niestety wszystko co ugotuję po 15 jest ciemne i brzydkie na zdjęciu. Czy mogę Was prosić o radę, co w warunkach domowych zmajstrować, aby dobrze oświetlić jedzenie? Lampki nocne już przetestowałam, jest żółto i ciemno ;)
Domyślam się, że potrzebuję jakiejś lampy błyskowej - wbudowanej czy stojącej? A może sama żarówka wystarczy?
I blenda - umieszczaona po drugiej stronie, lub lustro/styropian/folia alumuniowa?