Zobacz pełną wersję : Winter cashback Canon
Może kogoś zainteresuje cashback.
Cashback 2015 - Canon Polska (http://www.canon.pl/winter-cashback/)
Może kogoś zainteresuje cashback.
Cashback 2015 - Canon Polska (http://www.canon.pl/winter-cashback/)
raczej słaby tym razem...
W jednym z polecanych sklepów cena 6D poszybowała do 6400 bez złotówki :D. Z taką polityką, to Canon może rzeczywiście narzekać na ten 21% spadek przychodów.
Czy ja wiem? Mnie kusi 24-70/4L --> wychodzi <2200 pln.
Czy ja wiem? Mnie kusi 24-70/4L --> wychodzi <2200 pln.
gdzie? wiesz, ze na oem nie działa...
Mamy podobne pokusy. Z tym, że do promocji canon cashback potrzeba pudełeczka z kodem kreskowym. A więc wersja OEM (za poniżek 3k.) odpada. Trzeba więc dopłacić za wersję pudełkową ok 1200zł (za kolorowe pudełko!).
Reasumując zakup tego obiektywu w wersji OEM i tak jest tańsze o ok 400zł niż zakup pudełkowego po odliczeniu cashbacku.
Swoją drogą wartość oryginalnego pudełka to 40% wartości obiektywu, co jest chyba niezłym przegięciem.
@tombas - a to nie wiedziałem. Szkoda. W takim razie pozostaje mi przemyśleć sprawę 16-35/4, na który jest tylko 400 zł rabatu.
nie poddawaj sie tak łatwo:D, w euro agd jest w rozsadnej cenie 3199 nawet na 10 rat 0% i wyglada że objety cashbackiem
Problem w tym, że ostatnio robię tak mało zdjęć, że chyba bym wolał kupić 24-105L lub 35VC.
kto mi weźmie 6d na firmę odda vat i połowę cashbacka? :mrgreen:
W przypadku 24-70/4L w większości sklepów w cenie poniżej 3k można rzeczywiście dostać wyłącznie OEM, jednak nie we wszystkich.
Podzwoniłem trochę i konsultant na infolinii oleole zapewnił, że jest to wersja w prawidłowym opakowaniu i nie pochodzi z rozkompletowania. Dla pewności zamówiłem go z odbiorem osobistym. Wczoraj przeżyłem małe zdziwienie, kiedy sprzedawca podał mi obiektyw w prawidłowym pudełku (szaro-czarne), z naklejkami itd. Mam nadzieję, że problemów z cashbackiem nie będzie i obiektyw de facto wyniesie mnie poniżej 2200 zł, co jest moim zdaniem dobrą ofertą.
Drugi plus jest taki, że mam z głowy problem wyboru spacerzoomu, ale w praktyce okaże się czy wybór był słuszny :)
nie poddawaj sie tak łatwo:D, w euro agd jest w rozsadnej cenie 3199 nawet na 10 rat 0% i wyglada że objety cashbackiem
Dokładnie - EURO AGD - jest w Cashbacku. I cena jest dobra. Ze względu na ten cashback skusiłem sie na tego zooma, bo za 2400zł z fakturą VAT.
Nie mam żadnego zooma, a ten na zimowe wędrówki jak znalazł.
a ja biore 10-18 :D...120 zł piechota nie chodzi :P
A ja wziałem 24-70/4L. W sumie to nie miałem żadnego zooma i gdyby nie cashback to bym go nie wziął. Jakoś dawałem radę w reportażu bez zooma. Ale chcę zacząć jakieś splenery, spacery i na zimę jak znalazł - nie trzeba nic przepinać - no i wbudowane macro 1:2. Cena 2400zł z fakturą VAT - za te szkło myślę, że super. Kupiłem szybko, bo jak doświadczenie pokazuje - sklepy się zorientują o cashbacku i trochę podniosą.
milsa666
30-12-2015, 21:52
Witam
Mam pytanie do użytkowników, którzy skorzystali już wcześniej z cashback'a.
Powiedźcie proszę jak wygląda PIT 8C od Canona - chodzi mi oczywiście o kwoty jakie tam są.
Jeżeli kupię obiektyw za 1600 PLN, cashback jest powiedzmy 300PLN to która pozycja znajdzie się na PIT8C?
1600?
1300?
300 - od której właśnie trzeba zapłacić podatek?
Czy może wszystkie?
Z góry dziękuję
Oficjalny Canon na Fb mówi, że ten konkretny cashback jest nieopodatkowany. Nie wysyłają potem PiT'a
milsa666
30-12-2015, 22:48
Oficjalny Canon na Fb mówi, że ten konkretny cashback jest nieopodatkowany. Nie wysyłają potem PiT'a
No faktyczne. A to ci historia...:shock:
A ja mam pytanie odnośnie rozliczenia dotacji, może będziecie wiedzieć. Jeśli zakupiłam sprzęty w promocji CASHBACK, a na fakturze jest cena sprzed zwrotu, to z której kwoty powinnam się rozliczyć?
A ja mam pytanie odnośnie rozliczenia dotacji, może będziecie wiedzieć. Jeśli zakupiłam sprzęty w promocji CASHBACK, a na fakturze jest cena sprzed zwrotu, to z której kwoty powinnam się rozliczyć?
Rozliczasz się z tego co masz na fakturze. Cashback chowasz do portfela i się cieszysz.
Rozliczasz się z tego co masz na fakturze. Cashback chowasz do portfela i się cieszysz.
No tak, właśnie zobaczyłam, że na fakturze nie ma zwrotu "cashback", a widniał on w nazwie zakupionego przedmiotu, dlatego się obawiałam.
Dzięki za odpowiedź :)
Jeśli czekacie na zwrot za zimowy cashback to całkiem możliwe, że potrwa to dłużej niż 28 dni. Na moje pytanie o przyczynę opóźnienia Canon napisał tak:
"regulamin zawiera standardową procedurę rejestracji i płatności, jednak możliwe jest, że zespół obsługi promocji nie będzie mógł dokonać zwrotu w terminie wskazanym w systemie promocji".
Tłumaczę - kasę przelejemy kiedy będziemy chcieli :)
stachumuszel
02-02-2016, 08:38
Panowie, powiedzcie mi, czy jako osoba fizyczna, kupująca G7x ze zwrotem 140pln, muszę to zgłosić do Urzędu Skarbowego?
Panowie, powiedzcie mi, czy jako osoba fizyczna, kupująca G7x ze zwrotem 140pln, muszę to zgłosić do Urzędu Skarbowego?
Nie musisz a nawet nie powinieneś.
Przeczytaj regulamin korzystania z promocji.
--- Kolejny post ---
Przeczytaj regulamin korzystania z promocji.
Sam sobie przeczytałem. Tym razem nie ma nic o rozliczeniu z US. Kiedy ja korzystałem z casbacka była w regulaminie informacja o tym ze ciężar rozliczenia jest na osobie kupującej.
Tak czy siak ja dostałem Pita
Jakiś czas temu była mowa o nowelizacji prawa i należne podatki miały być pobierane u źródła
stachumuszel
03-02-2016, 12:43
No właśnie dlatego zapytałem i przyznam, że sam nie wiem, czy aptur ma rację.
stachumuszel
08-02-2016, 15:55
Panowie, ile czekaliście lub czekacie na zwrot gotówki?
Dwa do trzech tygodni czekałem.
Panowie, ile czekaliście lub czekacie na zwrot gotówki?
Ok 40 dni
Ja dostałem taką informację od Canona
"W odpowiedzi na Pana zgłoszenie dotyczące promocji uprzejmie informujemy, iż należy rozliczyć się we własnym zakresie ze zwrotu promocyjnego.
Canon nie pośredniczy w tym procesie, co oznacza, że również nie wysyła PITu."
Hej
Dostałem dziś wiadomość następującej treści:
Witam,
w imieniu firmy Canon zostały przez nas rozesłane dokumenty PIT-8c do
wszystkich uczestników konkursu Cashback.
Otrzymałam informację od pracownika Poczty Polskiej o możliwości opóźnienia w dostarczeniu przesyłek do końca lutego.
W związku z powyższym przesyłam deklarację również drogą mailową w załączeniu aby uniknąć złożenia deklaracji w odpowiednim Urzędzie Skarbowym poza wyznaczonym terminem.
Korzystałem z Winter Cashback 2014/2015 (wypłata nastąpiła w 2015, więc w tym roku trzeba ją rozliczyć).
Chciałem Was zapytać czy również dostaliście takie wiadomości oraz czy w elektronicznej kopii pita zawartej w wiadomości brakuje wam polskich znaków (tj. ł, ó, ą itd.) w polu C dotyczącym danych osobowych oraz niewypełnione jest pole H?
Jak widać nie zrobili sobie nic z poprzednich edycji gdzie również były problemy z ich terminowością ale mam nadzieję że egzemplarz dla US dotrze na czas abym nie miał problemów... :mad:
Kolejna promocja Canona:
Lens voucher - Canon Polska (http://www.canon.pl/lensvoucher/)
Jak coś to będę miał voucher na sprzedaż za 240zł :D
Sajmon92
08-05-2016, 20:04
Witam
Korzystał już ktoś z tegorocznego cashbacka i mógłby podesłać link do strony gdzie można sprawdzić postęp ? Przez przypadek usunałem email z linkiem, a w historii nie jestem w stanie się doszukać.
Pozdrawiam
https://customers.sales-promotions.com/pl/
Sajmon92
08-05-2016, 23:26
Dzieki wielkie :)
Kurcze myślałem, że trochę szybciej to prześlą, zostało 5 dni i dalej nic ;(
Ja mam date 15 maja, czekam - ostatnio tez dlugo zchodzilo.