Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czy warto kupić ten 5d mark ii???

sanshi
29-10-2015, 14:04
Mam zapytanie, mianowicie nigdy nie kupowałam używanego niczego że tak napisze,
chciałabym kupić canon 5d mark ii używany, wiadomo kasy mało na 6d nie starczy, nie ważne,
znalazłam na allegro :

/wycięto link, numer aukcji 5759354627/

jest dowód zakupu, mam na mailu, bałam się że kradziony, więc poprosiłam i dostałam szybko.

No i poradźcie czy warto brać, wiem usb nie działa koszt około 300zł chyba?

Będę wdzięczna za porady, pozdrawiam:)

Edit moderatora: w pierwszym poście od razu link do aukcji wygląda mocno podejrzanie

Merde
29-10-2015, 14:25
Za 3500 złotych oczekiwałbym raczej w 100% sprawnego aparatu. Moim zdaniem nie warto.

salas
29-10-2015, 14:31
jak wyżej za 3,5k możesz kupić z małym przebiegiem w 100% sprawny.
Też bym nie kupił, albo niech Ci puści z ceny 300zł :mrgreen:

sanshi
29-10-2015, 14:35
Przepraszam za link, nie wiedziałam.
Dziękuje bardzo za podpowiedź:) Będę czekała i szukała dalej:)
Jak znowu znajdę coś co mnie zainteresuje to znowu Was poproszę o pomoc :))
Pozdrawiam:)

r_m
29-10-2015, 18:42
Nie działające USB to może być uszkodzone gniazdko albo (co bardziej prawdopodobne, czytając opis) uszkodzenie elektroniczne, które może się wiązać z droższą naprawą niż 300zł.
Ten dalszy opis to "aparat pracował jako kamera" - mnie to by nie zachęciło do zakupu (czytaj "unikałbym aparatów pracujących jako kamera").

robson999
29-10-2015, 19:18
Daję sobie palca uciąć, że tej migawki nigdy nie zużyjesz a USB nie wykorzystasz. Moim zdaniem bardzo fajna oferta.

Tom77
29-10-2015, 19:20
Przepraszam za link, nie wiedziałam.
Dziękuje bardzo za podpowiedź:) Będę czekała i szukała dalej:)
Jak znowu znajdę coś co mnie zainteresuje to znowu Was poproszę o pomoc :))
Pozdrawiam:)

Zdecydowanie szukaj w pełni sprawnego. Może warto poszukać u sprzedawców/firm, masz 14 dni na odesłanie aparatu jeżeli będą jakieś problemy. Może wystarczy czy 5D MarkI ?

Element7th
29-10-2015, 19:45
Daję sobie palca uciąć, że tej migawki nigdy nie zużyjesz a USB nie wykorzystasz. Moim zdaniem bardzo fajna oferta.

A potem żeby sprawdzić przebieg migawki będzie lecieć do serwisu... w tethering też się nie pobawi. Wbrew pozorom USB się przydaje :)

Tom77
29-10-2015, 20:13

Tak jak napisał emementh nawet przebiegu nie sprawdzisz bez usb. Poza tym walnięty usb nie oznacza ze tylko to padło.
We wszystkich aparatach ze slotami CF wolałem zgrywać zdjęcia przez kabel niż wyjmować kartę

robson999
29-10-2015, 20:23
A potem żeby sprawdzić przebieg migawki będzie lecieć do serwisu... w tethering też się nie pobawi. Wbrew pozorom USB się przydaje :)

Jeszcze się z tego nie wyleczyłeś? Ile czasu już robisz zdjęcia?:D
Żartuję...
A poważnie, to niech kobieta się określi, czy USB będzie jej niezbędne. Możnaby jeszcze ponegocjować cenę do np 3200-3300. Nie wierzę, że sprzedawca zaniżałby brzebieg migawki.

zoomi
29-10-2015, 22:09
nie kupuj, jesli to uszkodzenie płyty głownej naprawa będzie o wiele droższa (1000zł?)
tak jak wspomniano - brak USb to brak możliwości weryfikacji przebiegu

5d2 to nie jakiś unikat żeby kupować cokolwiek, szukaj dobrej sztuki

RadOs41
30-10-2015, 08:52
Treść oferty sprzeczna "wewnętrznie": "Jedyny problem, brak łączenia przez port USB. Wszystko działa bez zarzutu." - Jak unikam takich ofert /i sprzedających/.
Skoro sprzedający nie jest zdecydowany czy sprzęt jest sprawny, czy nie, i sam nie wie co sprzedaje, to Ty tym bardziej nie wiesz co możesz od niego kupić.

sanshi
30-10-2015, 09:26
Dziękuje Wam bardzo za opinie i nie kupuję go. Dodatkowo ten Pan w odpowiedzi na mojego maila czy aparat był w serwisie, odpowiedział że była próba naprawy tego wejścia usb ale dalej komputer nie widzi aparatu.

Dzisiaj znalazłam aukcje, mam opis tej aukcji, linka nie dam żeby znowu nie podpaść:)

"Na sprzedaż - aparat Canon 5d MK II - zakupiony 06.12.2012 Stan wizualny aparatu jak na zdjęciach. Po gruntownym przeglądzie technicznym w serwisie na Żytniej w Warszawie 26.10.2015. Nigdy nie sprawiał problemów o rzeczach wymagających regulacji, które posiadał dowiedziałem się dopiero po przeczytaniu karty serwisowej, nigdy nie wpływały one na amatorskie użytkowanie tego sprzętu. Przykładowe zdjęcie po powrocie z aparatu z serwisu oraz karta serwisowa dostępna w galerii Do aparatu dorzucam gratis dwie karty Compact Flash - SanDisk Extreme 32 GB 120 MB/s Oryginalne opakowanie z kompletem dokumentacji - wszystko to co na zdjęciu. Istnieje możliwość przetestowania go na miejscu lub wysłania więcej ilości zdjęć dla zainteresowanych. "
liczba przebiegu 7257 nie ma tego udokumentowane na screenie.

to jest aukcja, cena zaczyna się od 3700, wiec boję się czy za bardzo nie skoczy na końcu.

Pozdrawiam serdecznie;)