Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie mogę sformatować kart SD

stempel74
28-10-2015, 00:18
posiadam kingstony 32GB żadne tam klasa 10 ale stosunkowo mowe, i nie mogę ich sformatować wyskakuje, że są zablokowane, zdjęcia nowe mogę 6D zrobić na nich i mogę je skopiwać nawet z nich do kompa, mogę w aparacie karty sformatować ale w kompie nie mogę , nie mogę tez użyć kart do przenoszenia innych danych , chciałem sobie coś na nie nagrać przez czytnik i nie pozwala, bo katra jest zablokowana, wypróbowałem już 3 sposoby z tej strony Dysk jest zabezpieczony przed zapisem – jak usunąć błąd z pendrive lub karty pamięci? (http://www.download.net.pl/dysk-jest-zabezpieczony-przed-zapisem-jak-usunac-blad-z-pendrive-lub-karty-pamieci/n/4580/) i nie pomaga o co chodzi??

tlustyx
28-10-2015, 00:36
Próbowałeś przez inny czytnik lub na innym kompie?

GalaktycznyMuczaczo
28-10-2015, 01:14
a ten pypeć który masz na karcie SD po lewej stronie nie jest przypadkiem na "secure" ?

darkon
28-10-2015, 08:38
Karty są sprawne wina leży po stronie windowsa, masz jakieś babole w rejestrze, na innym kompi powinno być ok.

Tapatalknięte

zdebik
28-10-2015, 10:01
Ostatnio mialem problem ze sterownikiem usb, sprawdz czy wszystko jest ok w zakladkach urzadzenia czy jakos tak (menadzer urzadzen).