PDA

Zobacz pełną wersję : ktora karte wybracdo canon s1 is??



grregorry1
22-09-2004, 20:37
1)Karta pamięci Compact Flash o pojemności 256MB Typ flash Chipu: Multi-Level Cell(MLC) Transfer danych podczas zapisu: 1.5MB/ s Transfer danych podczas odczytu: 6.5MB/ s

lub
2)Karta pamięci typu Compact Flash: Pojemność: 256MB Typ Flash chipu:Single-Level Cell(SLC). Transfer danych przy zapisie:3.2MB/ s. Transfer danych przy odczycie:6.5MB/ s. Pamięci należące do grupy Elite Pro o zwiększonej prędkości zapisu

Vitez
23-09-2004, 07:30
Druga 8) (ale i tak za mala jak do S1).

Tequil
23-09-2004, 10:28
gregor rzuc moneta!!!

Lech
23-09-2004, 10:34
Teraz karty duuuzo staniały. Ponieważ na CF256MB wchodziło mi ok. 95 zdjec w najlepszej jakosci, tydzien temu kupiłem karte CF 512 HS (KIngston). Myślę cosik o G5 lub S7000 (ta sama cena) a tam tez CF. Zwykłe CF tak staniały że tej 256 nie opłaca się mi juz sprzedawac.

Posumowując kup 512MB lub 1GB High Speed Kingston, poszukaj a znajdziesz w dobrej cenie :wink:

Tequil
23-09-2004, 11:16
nigdy ale to nigdy bym nie kupil s7000 jak i 5000
O NIE!

mgregor
23-09-2004, 13:39
Witam!

Rzuc okiem: http://canon.hazan.ys.pl/viewtopic.php?t=762

Lech
23-09-2004, 16:24
@mgregor - to coś cienko w tym Canonem :? mi w S50 karta CF 512 HS Kingston działa bez zarzutu.

@Tequil - w tej samej cenie jest Canon G5 i Fuji S7000. Od pewnego numeru wymieniono coś w elektronice S7000 i nie ma już dawniejszych wad. Ma go znajomy, robiłem nim troche zdjeć i napewno bym go nie przekreślał. Idealnie leży w ręku, ma dobrą klawiszologię. W porównaniu do G5 ma większy zoom optyczny, 6MP, lepsze filmiki. Nie mniej G5 ma też dużo zalet, jasny obiektyw. Oba aparaty mają pewne wady i zalety, są w tej samej cenie. Tak łatwo żadnego bym nie przekreślał. :wink:

I w S7000 nie ma problemu z kartami jak w S1, znajomy ma CF 1GB HS Kingston

mgregor
23-09-2004, 21:37
" to coś cienko w tym Canonem mi w S50 karta CF 512 HS Kingston działa bez zarzutu"

taki urok S1, o wielu takich przypadkach slyszalem.
Chodza wiesci, ze nowy frimware to zmienia, ale osobiscie nie sprawdzalem...

grzest
05-10-2004, 09:58
Mam pytanie o kopiowanie danych z aparatu do komputera przy Canon s1.
mam karte kingston 512 HS i jeśli chodzi o aparat działa jak należy nic się nie zawiesza ale podczas kopiowania do windowsa xp bezpośrednio z aparatu filmów powyżej 260MB aparat odmawia posłuszeństwa i nie kopiuje nic (problemu nie ma na windowsie 98se w tym samym komputerze, jak również nie ma kłopotu przy kopiowaniu z czytnika)
Jeśli zapełnie kartę małymi filmami i zdjęciami to problem nie występuje.
Proszę o odpowiedź - pozdrawiam wszystkich forumowiczów

NaY
15-11-2004, 01:26
Jaką prędkość zapisu ma zwykły Sandisk?

I czy wystarczy do zapisywania filmów bez przeładowania wewnetrznego buforu S1 ?

Bo podejrzewam że Sandisk Ultra II jest niepotrzebnym wydatkiem do tego aparatu ?

Pozdro