Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : "Reporterka'' dyskotekowa

RTSiak
15-09-2015, 22:40
Mam dziwny problem, dostałem propozycję nienarobienia się a zarobienia :twisted: Konkretnie standardowe focenie w dyskotekach. Tu pojawia się problem, nie robiłem tego nigdy, lampe błyskową miałem w rekach raz (1 RAZ) i był to jakiś stary ''manual''... i tu pojawia sie główny problem :idea: nawet nie wiem jaką lampe kupić do tej zabawy... Łaziłbym tam pewnie z najszerszym co mam czyli 24-105 zapięte do 6d ale co wrzucić na palnik żeby nie chwytać się pożyczek chwilówek..:mrgreen: ale żeby jeszcze miało to ręce i nogi ? Pewnie nie zapytałem jeszcze o coś ważnego ale pewnie jeszcze coś wymyśle...

salas
15-09-2015, 23:10
430exII? albo jakies yn568exII albo te nowe zamienniki 600tki

GalaktycznyMuczaczo
16-09-2015, 03:49
kolego znam tą ofertę ale tam jestes tylko typowym gosciem ktory przyciska przycisk, chcesz to rob, zapnij na aparat tanią chinska mocna lampę jakies YN 568 czy cos

mkamelg
16-09-2015, 10:20
Mam dziwny problem, dostałem propozycję nienarobienia się a zarobienia :twisted: Konkretnie standardowe focenie w dyskotekach. Tu pojawia się problem, nie robiłem tego nigdy, lampe błyskową miałem w rekach raz (1 RAZ) i był to jakiś stary ''manual''... i tu pojawia sie główny problem :idea: nawet nie wiem jaką lampe kupić do tej zabawy... Łaziłbym tam pewnie z najszerszym co mam czyli 24-105 zapięte do 6d ale co wrzucić na palnik żeby nie chwytać się pożyczek chwilówek..:mrgreen: ale żeby jeszcze miało to ręce i nogi ? Pewnie nie zapytałem jeszcze o coś ważnego ale pewnie jeszcze coś wymyśle...

Canon Speedlite 430EX II, Phottix Mitros TTL / Canon, Yongnuo YN-565EXII?

Całej reszty dowiesz się tutaj:

How to shoot nightclubs | Event photography tutorial (http://subtlesensor.com/nightclub-photography-tutorial.htm)

RTSiak
16-09-2015, 13:24
kolego znam tą ofertę ale tam jestes tylko typowym gosciem ktory przyciska przycisk, chcesz to rob, zapnij na aparat tanią chinska mocna lampę jakies YN 568 czy cos

znaczy sie o jakiej konkretnie ofercie mowisz ? :O

GalaktycznyMuczaczo
16-09-2015, 14:21
znaczy sie o jakiej konkretnie ofercie mowisz ? :O

mowie o fotgrafowaniu w klubach, moze cos sie zmienilo na lepsze

zdebik
16-09-2015, 15:16
Osobiscie zapialbym cos z ttl plus 1/4 lub 1/2 CTO.

RTSiak
16-09-2015, 15:59
mowie o fotgrafowaniu w klubach, moze cos sie zmienilo na lepsze

mam ten komfort ze bede robil dla 1 klubu na dosc preferencyjnych warunkach ''bo tak'' :mrgreen: jesli myslales o wszystkich standardowych opcjach to w cos takiego bym sie nie ladowa, zreszta to co sie teraz wyrabia... np "12zl/h NA REKE SUPER OFERTA" za tego typu zdjecia to juz w ogole jakies zlodziejstwo

ciekawie wygląda to Yongnuo YN-565EXII, chyba nad nim sie mocniej zastanowie

GalaktycznyMuczaczo
16-09-2015, 18:20
licze ze są to dosc perfekcyjne warunki :) nie kupuj nic drogiego, w klubach tłum, alkohol i mozna łatwo sprzęt uszkodzic,

radiki
17-09-2015, 20:28
yn568exII powinien imho być ok

midget
20-09-2015, 12:05
Co do YN600rt- ostatnio wynalazlem kilka osob na YT(na szczescie tylko kilka), ktore narzekaly na te lampy, ale na nikonach. Ponoc firma odpuscila sobie ten model i ma byc kolejny, poprawiony. Ale to PONOC...
Sam mam 568exII i jestem zadowolony. Raz zaliczyla nawet glebe, ale dziala jak trzeba.

Wysłane z ... za pomocą Tapatalk