Zobacz pełną wersję : "Reporterka'' dyskotekowa
Mam dziwny problem, dostałem propozycję nienarobienia się a zarobienia :twisted: Konkretnie standardowe focenie w dyskotekach. Tu pojawia się problem, nie robiłem tego nigdy, lampe błyskową miałem w rekach raz (1 RAZ) i był to jakiś stary ''manual''... i tu pojawia sie główny problem :idea: nawet nie wiem jaką lampe kupić do tej zabawy... Łaziłbym tam pewnie z najszerszym co mam czyli 24-105 zapięte do 6d ale co wrzucić na palnik żeby nie chwytać się pożyczek chwilówek..:mrgreen: ale żeby jeszcze miało to ręce i nogi ? Pewnie nie zapytałem jeszcze o coś ważnego ale pewnie jeszcze coś wymyśle...
430exII? albo jakies yn568exII albo te nowe zamienniki 600tki
GalaktycznyMuczaczo
16-09-2015, 03:49
kolego znam tą ofertę ale tam jestes tylko typowym gosciem ktory przyciska przycisk, chcesz to rob, zapnij na aparat tanią chinska mocna lampę jakies YN 568 czy cos
Mam dziwny problem, dostałem propozycję nienarobienia się a zarobienia :twisted: Konkretnie standardowe focenie w dyskotekach. Tu pojawia się problem, nie robiłem tego nigdy, lampe błyskową miałem w rekach raz (1 RAZ) i był to jakiś stary ''manual''... i tu pojawia sie główny problem :idea: nawet nie wiem jaką lampe kupić do tej zabawy... Łaziłbym tam pewnie z najszerszym co mam czyli 24-105 zapięte do 6d ale co wrzucić na palnik żeby nie chwytać się pożyczek chwilówek..:mrgreen: ale żeby jeszcze miało to ręce i nogi ? Pewnie nie zapytałem jeszcze o coś ważnego ale pewnie jeszcze coś wymyśle...
Canon Speedlite 430EX II, Phottix Mitros TTL / Canon, Yongnuo YN-565EXII?
Całej reszty dowiesz się tutaj:
How to shoot nightclubs | Event photography tutorial (http://subtlesensor.com/nightclub-photography-tutorial.htm)
kolego znam tą ofertę ale tam jestes tylko typowym gosciem ktory przyciska przycisk, chcesz to rob, zapnij na aparat tanią chinska mocna lampę jakies YN 568 czy cos
znaczy sie o jakiej konkretnie ofercie mowisz ? :O
GalaktycznyMuczaczo
16-09-2015, 14:21
znaczy sie o jakiej konkretnie ofercie mowisz ? :O
mowie o fotgrafowaniu w klubach, moze cos sie zmienilo na lepsze
Osobiscie zapialbym cos z ttl plus 1/4 lub 1/2 CTO.
mowie o fotgrafowaniu w klubach, moze cos sie zmienilo na lepsze
mam ten komfort ze bede robil dla 1 klubu na dosc preferencyjnych warunkach ''bo tak'' :mrgreen: jesli myslales o wszystkich standardowych opcjach to w cos takiego bym sie nie ladowa, zreszta to co sie teraz wyrabia... np "12zl/h NA REKE SUPER OFERTA" za tego typu zdjecia to juz w ogole jakies zlodziejstwo
ciekawie wygląda to Yongnuo YN-565EXII, chyba nad nim sie mocniej zastanowie
GalaktycznyMuczaczo
16-09-2015, 18:20
licze ze są to dosc perfekcyjne warunki :) nie kupuj nic drogiego, w klubach tłum, alkohol i mozna łatwo sprzęt uszkodzic,
yn568exII powinien imho być ok
Co do YN600rt- ostatnio wynalazlem kilka osob na YT(na szczescie tylko kilka), ktore narzekaly na te lampy, ale na nikonach. Ponoc firma odpuscila sobie ten model i ma byc kolejny, poprawiony. Ale to PONOC...
Sam mam 568exII i jestem zadowolony. Raz zaliczyla nawet glebe, ale dziala jak trzeba.
Wysłane z ... za pomocą Tapatalk