PDA

Zobacz pełną wersję : Jaka cyfrówka Canon do vlogowania?

diamencik2
31-08-2015, 18:23
Cześć, jestem tu nowa i potrzebuję rady od profesjonalistów, hobbystów - ludzi, którzy wiedzą więcej niż ja:) Posiadam kanał na yt, całkiem spory - używam lustra Canon 700D, jestem zadowolona, jednak szukam obecnie drugiego aparatu, cyfrówki Canona właśnie, który mogłabym nosić, wykorzystywać w samochodzie, w plenerze. Do aparatu potrzebuję jedynie wejścia na zewn mic (mam noweo Roda Wireless, chciałabym wykorzystać) oraz obrotowego ekranu - żeby siebie widziała:) Bardzo proszę o pomoc, Pan w MM doradza mi Canon Powershot SX60, ale to duży aparat jak na noszenie:( Budżet to do 1800zł. Pomóżcie, proszę:)

GalaktycznyMuczaczo
31-08-2015, 19:12
nie wydaje mi sięzabys znalazła aparat z takimi mozliwosciami od canona, g1x ma odchylany wyswietlacz tak jak g7x w sumie jako tako, jednak z teg oco mi wiadomo brak złącza na zewnętrzny mikrofon, sx60 to chyba najlepszy wybór od canona w ramach twoich potrzeb. albo olej dzwiek i kup g7x i dogrywaj dzwięk oddzielnie

zdebik
02-09-2015, 11:29
Moze gopro? Ale przy nim musialabys zgrywac dzwiek czyms zewnetrznym.

Janusz_K
04-09-2015, 09:40
A musi być Canon? SONY odpada? Bo DSC-QX100 plus smartfon i masz swój obracany ekran, nie mówiąc, że zdjęcia są naprawdę rewelacyjnej jakości. Choć moim zdaniem DSC-QX10 w zupełności ci wystarczy, a jest naprawdę nieduży - przecież o to ci chodzi.

Idź do sklepu, weź w rękę, poproś obsługę, może pozwoli ci się przymierzyć do tego i zdecyduj.