PDA

Zobacz pełną wersję : Porady dot. fotografii na targach motoshow

Shaarky_PL
19-08-2015, 14:45
Witam,

Wybieram się na tegoroczne targi samochodowe we Frankfurcie. Chciałbym spytać czy macie jakieś porady dot. sposobu, metod pracy i technik fotografowania w tego typu warunkach.

mayday
19-08-2015, 14:58
Jeśli ma to być w miarę szeroki reportaż to na pewno przyda się coś pokroju 24 lub 35 1,4 a do tego coś dłuższego. Ja bym preferował 85 1,8. Przy takim scenariuszu nie będziesz się martwił o ilość światła,

Bardziej uniwersalnie patrz zoomy,

GalaktycznyMuczaczo
20-08-2015, 19:05
za duzo tam nie powalczysz, takie hale zazwyczaja są dobrze doświetlone , drugą rzeczą są dobrze zaludnione wiec tez z tym sie musisz liczyć, jedynie co to moze zaopatrz się w statyw i filtr polaryzacyjny i tyle :)

Norberto
24-08-2015, 13:42
Z racji dużej ilości zwiedzających musisz uzbroić się przede wszystkim w cierpliwość. Bywam na tego typu imprezach i jak chce mieć dobry kadr z jak najmniejszą ilością ludzi dookoła to niestety ale czasami trzeba odczekać kilka minut żeby nikt mi nic nie zasłaniał. Po drugie filtr polaryzacyjny to podstawa. Oprócz całego auta fotografuj też detale bo znajdziesz ich tam mnóstwo. No i najważniejsze - hostessy :D Nie bój się zagadać, zazwyczaj są chętne do pozowania przy aucie.
Jeżeli chcesz inspiracji w postaci zdjęć to odezwij się na priv bo nie wiem czy mogę tutaj podlinkować odpowiednie strony