Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : X-Drive II firmy i-tec w Makro

Moris
11-04-2006, 14:29
Dla zainteresowanych:

Ukazał się w gazetce promocyjnej w Makro X-Drive II firmy i-tec.

- pojemność 40GB
- wbudowane czytniki kart : CF; MMC; SD; IBM MicroDrive; SM; MS(z adapterem)
- interfejs USB 1.1; USB 2.0
- wyświetlacz LCD
- gwarancja 24 miesące

CENA : 459,00 zł netto.

*oferta ważna do 24.04.06
*możliwość zkupu na raty 20x 28,00.

Robson01
11-04-2006, 14:46
Czy aby nic im się pomyliło - 20 rat po 42,64 to ponad 850 zł., kto teraz takie raty robi? To 300 zł. różnicy.

Moris
11-04-2006, 14:53
Czy aby nic im się pomyliło - 20 rat po 42,64 to ponad 850 zł., kto teraz takie raty robi? To 300 zł. różnicy.

Sorki .. rzeczywiście uupppss... już poprawiam miało być 20x 28,00 zł :( ;-)

Dzięki za czujność Robson01

shaqi
11-04-2006, 16:08
A jak sie to cudo spisuje?
ma ktoś to?
Czy przegrywaniu z cf`a nie zgubi zdjęć?

tdfoto
11-04-2006, 16:28
ma ktoś to?
Mam cos takiego od 2 lat ... Spisuje sie OK.... zdjec nie gubi ..
Nie nadpisuje .. nawet gdy dla pewnosci zgrywasz karte 2 razy to tworzy dwa odrebne katalogi .. np CF001 i CF002 ..
Mozna kupic dysk 2,5 cala na 60GB i podmienic, jest nawet do tego instrukcja.

Bylem w weekend w Yokohamie i tam schodza te sprzety jak bułeczki swieze bo karty sa drozsze niz u nas a wszyscy klepia w RAWie.

A propos taki dokładnie Itec kosztuje na PLN - 876 zl wiec drozszy jest a taki Epson CP 2000 - 1500 PLN wiec taniej niz w Polsce...

BTW - na 24-105 Canona trzeba czekac 3,5 tygodnia bo tyle maja zamowien ze nawet na rynek Japonski nie nadazaja ...

Acha o tego roku Canon do kazdej stalki w komplecie daje w Japonii oslone i pokrowiec taki jak do Lki

Lolomil
11-04-2006, 16:33
Ukazał się w gazetce promocyjnej w Makro X-Drive II firmy i-tec.

Kupił bym taki fotobank na raty ;-)ale coś w gazetce tego nie ma na śląsku

fICHU
11-04-2006, 18:25
Z tego co wiem, to mozna kupic spokojnie DigiMate III - pewnie w podobnej cenie - a jest dodatkowo wymienny accu.
No i jest to nowsze urzadzonko.
W jednym ze sklepow netowych pojawilo sie toto za 549PLN - a pewnie allegro czy inne mozna wyhaczyc taniej.
I jesli dobrze pamietam jest mniejszy gabarytowo.
Sam sie przymierzam do DM III wlasnie. z tym, ze biore bez dysku a dysk kupuje wiekszy i zamieniam z laptopowym 60.

pozdrawiam.

Moris
11-04-2006, 19:51
Kupił bym taki fotobank na raty ;-)ale coś w gazetce tego nie ma na śląsku

Jeśli Gliwice i Rybnik to jeszcze śląsk ... (no chyba że coś się zmieniło a ja o tym nie wiem ;) ) to jest w gazetce !!
Proponuję się wybrać na http://www.makro.pl tam znajdziesz ofertę online i nr telefonów na poszczególne hale, a to już powinno wystarczyć ;)

Moris
11-04-2006, 20:19
Z tego co wiem, to mozna kupic spokojnie DigiMate III - pewnie w podobnej cenie - a jest dodatkowo wymienny accu.
No i jest to nowsze urzadzonko.
W jednym ze sklepow netowych pojawilo sie toto za 549PLN - a pewnie allegro czy inne mozna wyhaczyc taniej.
I jesli dobrze pamietam jest mniejszy gabarytowo.
Sam sie przymierzam do DM III wlasnie. z tym, ze biore bez dysku a dysk kupuje wiekszy i zamieniam z laptopowym 60.

pozdrawiam.

Zgadza się, ja zakupiłem swojego DigiMate III z 40GB HDD - za 472 PLN z przesyłką i to za pobraniem w : POSITIVO.PL (http://www.positivo.pl/)
a znalazłem ich na allegro http://www.allegro.pl/item96233697_digimate_iii_mediabank_positivo_pl.ht ml i polecam.
Tylko nie wiem czy w POSITIVO można na raty :?: :sad: .

czajna
11-04-2006, 20:59
W Rybniku (Śląsk!!) w gazetce jest i na hali jak najbardziej dostępny...

Jac
11-04-2006, 22:25
CENA : 459,00 zł netto.

chyba brutto ;-) bo tak to jeszcze 22% VAT trzeba doliczyc.

Paweł Ubysz
12-04-2006, 07:37
Netto , brutto wychodzi około 550 złotych

Vitez
12-04-2006, 08:29
Po pierwsze takie gazetki to kazdy market inne wydaje i inaczej sobie ustala promocje, wiec informacja przydatna tylko dla tych ktorzy maja w zasiegu twoj Makro.
Po drugie - towarow z gazetek z naprawde okazyjnymi cenami zazwyczaj jest bardzo malo a ich promocje i te gazetki sluza tylko przyciagnieciu klientow na zasadzie "eee juz nie ma, to i tak skoro juz tu jestem to kupie cos innego w podobnej cenie" .

czajna
12-04-2006, 08:34
Akurat ten databank powinien być dostępny w każdym Makro... Jakby co to na ich stronie są gazetki do ściągnięcia z danej hali...

A faktycznie tak jest - to co na promocji i w miare okazyjnie = niedostępne albo "już wysprzedane" tak jakby nagle pojawiło się 1000 fotografów i wszystko wykupili :D

Robson01
12-04-2006, 08:40
Zgadza się, też dostałem gazetkę i jest w niej ten databank. Jako ciekawostka - identyczny jest w MM o stówkę droższy.

Moris
12-04-2006, 09:35
Po pierwsze takie gazetki to kazdy market inne wydaje i inaczej sobie ustala promocje, wiec informacja przydatna tylko dla tych ktorzy maja w zasiegu twoj Mediamarkt.
Po drugie - towarow z gazetek z naprawde okazyjnymi cenami zazwyczaj jest bardzo malo a ich promocje i te gazetki sluza tylko przyciagnieciu klientow na zasadzie "eee juz nie ma, to i tak skoro juz tu jestem to kupie cos innego w podobnej cenie" .

Zgadza się Vitez, takie gazetki każdy market może ale nie musi mieć rózne w tym akurat przypadku opisywanym przeze mnie towar jest we wszystkich gazetkach na terenie polski w sieci MAKRO (sprawdziłem) a nie jak sugerujesz MediaMarkt ( nie rozumieć dlaczego :( bo od początku mówię o Makro )

Jeśli więc kogoś nie stać na wydatek jednorazowy w wysokości około 480 PLN za DigiMate III (40GB) jak pisałem wcześniej przy okazji Allegro i firmy POSITIVO http://www.allegro.pl/item96233697_digimate_iii_mediabank_positivo_pl.ht ml to może próbować szukać tego starszego modelu na raty w najbliższym sobie Makro, do którego przed wyjazdem i tak proponuję zadzwonić.

shaqi
12-04-2006, 10:51
Dzięki tdf za opis niezawodności tego cuda. ale jak już tu wiele uwag padło zdecyduję sie na wersje III.

shaqi
12-04-2006, 10:58
Jeśli więc kogoś nie stać na wydatek jednorazowy w wysokości około 480 PLN za DigiMate III (40GB) jak pisałem wcześniej przy okazji Allegro i firmy POSITIVO http://www.allegro.pl/item96233697_digimate_iii_mediabank_positivo_pl.ht ml to może próbować szukać tego starszego modelu na raty w najbliższym sobie Makro, do którego przed wyjazdem i tak proponuję zadzwonić.

Moris link do allegro nie działa. A po odszukaniu urzytkownik positivo nic nie sprzedaje.

Robson01
12-04-2006, 11:11
Moris link do allegro nie działa. A po odszukaniu urzytkownik positivo nic nie sprzedaje.
W tej chwili positivo wystawia bez dysku: http://www.allegro.pl/item96233697_digimate_iii_mediabank_positivo_pl.ht ml
A tu masz z dyskiem: http://www.allegro.pl/item95234441_fotobank_digimate_iii_z_kolorowym_lcd _40gb_super.html

Lolomil
12-04-2006, 11:35
Jeśli Gliwice i Rybnik to jeszcze śląsk ... (no chyba że coś się zmieniło a ja o tym nie wiem ;) ) to jest w gazetce !!
Proponuję się wybrać na http://www.makro.pl tam znajdziesz ofertę online i nr telefonów na poszczególne hale, a to już powinno wystarczyć ;)
Mój błąd człowiek za szybko czyta - zrozumialem że MediaMarkt i szukalem u nich, przepraszam za zamieszanie ;-)

Jarek Jaworski
12-04-2006, 11:51
Mam jedno pytanie - czy ktos wie czy DigiMate III bedzie szybciej niz podawane 1GB/7 minut zgrywalo zdjecia z szybka karta i szybszym dyskiem - 7200 obrotow. I co da wieksza predkosc szybsza karta, czy szybszy dysk. A moze szybki dysk zarznie blyskawicznie baterie?

Vitez
12-04-2006, 13:11
Zgadza się Vitez, takie gazetki każdy market może ale nie musi mieć rózne w tym akurat przypadku opisywanym przeze mnie towar jest we wszystkich gazetkach na terenie polski w sieci MAKRO (sprawdziłem) a nie jak sugerujesz MediaMarkt ( nie rozumieć dlaczego :( bo od początku mówię o Makro )

Cos mi sie na oczy rzucilo, juz poprawilem... nie musisz sie unosic :p

Mam jedno pytanie - czy ktos wie czy DigiMate III bedzie szybciej niz podawane 1GB/7 minut zgrywalo zdjecia z szybka karta i szybszym dyskiem - 7200 obrotow. I co da wieksza predkosc szybsza karta, czy szybszy dysk. A moze szybki dysk zarznie blyskawicznie baterie?

Odrobine szybciej moze byc ale musialbys potestowac. Bo szybkosc zgrywania zalezy nie tylko od szybkosci dysku i karty ale rowniez czytnika w databanku ktory jest interfejsem pomiedzy dwoma nosnikami.

fICHU
12-04-2006, 15:26
DIGIMATE III ma do mnie przybyc w przyszlym tyg - moge przetestowac to z dyskiem Hitachi 5400 60GB oraz nieco pozniej z Seagate 80GB 7200.
Pewnie uda mi sie jeszcze zaprzac do kieratu 40 Samsung (chyba wolniejszy niz 5400)
O ile mi wiadomo - predkosc obrotowa w tym przypadku nie bedzie miala specjalnego znaczenia jesli idzie o szybkosc przesylania danych - predzej na czas dostepu.
Teoretycznie predkosc dysku aktualnie dostepnego na rynku jest i tak wieksza niz karty CF moga z siebie wycisnac.
Natomiast zwiekszenie predkosci pociagnie za soba wieksze zuzycie pradu.
I tu mala uwaga - starszy i wolniejszy dysk nie musi byc mniej pradozerny, niz nowoczesny i szybszy (jesli idzie o obroty)...
Jesli bedzie tu chec to moge na forum wystawic wynik testow odczytu kart CF oraz oczywiscie jakies bardziej szczegolowe informacje na temat tego databanku.

Tytus
14-04-2006, 15:00
ma ktoś to?

ja to mam, o wrazeniach pisalem, jestem bardzo zadowolony...