PDA

Zobacz pełną wersję : EOS 700D, aktualny firmware 1.1.4 ...... błąd softu - brak zakładki dot. wifi

stolansz
07-08-2015, 00:30
witam. kilka dni temu w RTVEURO AGD kupiłem EOS 700D (opakowanie zbiorcze: Canon EOS 700D + 18 - 55 mm IS STM + torba + karta 8GB) - wg biura obsługi klienta Canon ma być to komplet wypuszczony przez sieć RTVEURO. według specyfikacji aparat ma mieć możliwość przesyłu plików za pośrednictwem wifi, stąd załączona "specjalna" karta: Toshiba FlashAir 8GB class 10 Wi-Fi (model W-02). Na stronie nr 311 instrukcji obsługi EOS700D poczytałem jedynie na temat karty o nazwie "Eye-Fi" - gdzie Canon zastrzega, że ten model może sprawiać problemy i producent nie gwarantuje prawidłowej pracy tej funkcji - odsyłając po pomoc do producenta karty. jednak u mnie problem polega na tym, że w moim aparacie nie znajduje się nawet zakładka pt: "Ustaw. karty Eye-Fi" pozwalająca na dalszą konfigurację. według instrukcji EOS700D zakładka ta jest pod ikonką pierwszego "klucza", a dokładniej pod zakładką "formatuj kartę". jak w temacie firmware mam aktualne. również usiłowałem bezskutecznie wgrać jeszcze raz soft 1.1.4 jednak nie otwierała się zakładka, która "wołałaby" o niego. podsumowując - nie jestem za mocny w powyższych tematach i nie przychodzi mi do głowy co zrobić, żeby uruchomić funkcję wifi. czekam na uwagi i pytania pogrążająco-wyciagające - z góry dziękuję za każdą odpowiedź.

mkamelg
07-08-2015, 11:50
Karta Toshiba FlashAir 8GB class 10 Wi-Fi (model W-02) nie jest kartą Eye-Fi tylko korzysta z własnej technologii? o nazwie FlashAir.

Bezprzewodowa karta SD FlashAir™ - TOSHIBA Memory (http://www.toshiba-memory.com/cms/pl/produkty/bezprzewodowe-karty-sd/FlashAir/bezprzewodowa-karta-sd-flashair.html)

Pod zakładką Do pobrania -> SOFTWARE masz:

- instrukcję obsługi karty w języku polskim (pod zakładką Do pobrania -> SOFTWARE -> Class 10 Multi-Language FlashAir Manuals jest do pobrania archiwum FlashAir-Class10-Manuals.zip, w środku po rozpakowaniu jest instrukcja w języku polskim (podejrzałem))

- oprogramowanie do konfigurowania karty

- oprogramowanie do aktualizacji firmware karty

- instrukcję aktualizacji firmware karty w języku angielskim