Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Fotografia mody

melek
31-07-2015, 17:00
Witam!
Niedawno zainteresował mnie temat fotografii modowej. Otóż chciałbym wykonywać zdjęcia dla słynnych marek. Mam jednak pytanie. Czy takie marki są wstanie wyłożyć duże pieniądze za sesje zdjęciowe? Czy jest ktoś, kto wykonuję takie fotki? Ile średnio można zarobić na takiej fotografii za jedną sesje?

becekpl
31-07-2015, 17:10
są w stanie i dużo wykładają
tylko ze znane marki chcą znane nazwiska - masz takie?

damianko
31-07-2015, 17:10
Ja mam takie jak pani premier. Nada się? ;)

melek
31-07-2015, 17:13
są w stanie i dużo wykładają
tylko ze znane marki chcą znane nazwiska - masz takie?

Nie mam znanego nazwiska. Jednak mam pomysł na rozkręcenie interesu, który polegałby na robieniu zdjęć dla znanych marek. Czy ma to sens? Za bardzo nie chcę zdradzać jak biznes by działał. Jest to dość innowacyjny pomysł polegający na reklamie ubrań.

becekpl
31-07-2015, 17:17
powodzenia

zanussi
31-07-2015, 17:21
Tylko nie wyskakuj z tym pomysłem do PUP po kasę bo jeszcze ją dostaniesz i na prawdę będziesz musiał te pomysły zrealizować! :D :D

melek
31-07-2015, 17:23
Jeżeli Wy mielibyście otwierać firmę, która wykonywałaby zdjęcia dla znanych marek to jak sądzicie. Ile można byłoby wziąć za jedną sesję modową, żeby się opłacało?

Tom77
31-07-2015, 17:29
Jeżeli Wy mielibyście otwierać firmę, która wykonywałaby zdjęcia dla znanych marek to jak sądzicie. Ile można byłoby wziąć za jedną sesję modową, żeby się opłacało?

Ja brałbym od 1000zł do 1000000zł w zależności od zlecenia

igor58
31-07-2015, 18:05

Melek, Ty się dobrze czujesz?

zdebik
31-07-2015, 18:06
Jak nie chrzciny to moda hehehe.

melek
31-07-2015, 18:15
Melek, Ty się dobrze czujesz?

Dobrze się czuję :-) Po prostu mam idealny pomysł na zarobienie pieniędzy którego nie ma w Internecie. Będzie to dosyć innowacyjna firma. Pytam ile można byłoby wziąć kasy za jedną sesję. Czy jest to jakieś dziwne pytanie? Bo sądzę, że raczej nie.

pan.kolega
31-07-2015, 18:16

To zależy jaki poziom życia przewidujesz dla siebie w swoich planach życiowch. Jeżeli chcesz jeździć rowerem i mieszkać w mieszkaniu w bloku, to kilkaset złotych za sesję by się nawet opłacało. Jeżeli jednak, jak każdy normalny człowiek, chcesz kilku luksusowych samochodów i domów w różnych częściach świata, to starałbym się nie schodzić poniżej 10 000$ za najmniejsze zlecenia.

Tylko nie zniechęcaj się - jak już znane marki zaczna dzwonić tak często, że będziesz potrzebował więcej niż jednej sekretarki do odbierania telefonów, to spokojnie zapłaca tyle i znacznie więcej.

namoamo
31-07-2015, 18:19
Wakacje szkolne powinny trwać krócej...

melek
31-07-2015, 18:32
To zależy jaki poziom życia przewidujesz dla siebie w swoich planach życiowch. Jeżeli chcesz jeździć rowerem i mieszkać w mieszkaniu w bloku, to kilkaset złotych za sesję by się nawet opłacało. Jeżeli jednak, jak każdy normalny człowiek, chcesz kilku luksusowych samochodów i domów w różnych częściach świata, to starałbym się nie schodzić poniżej 10 000$ za najmniejsze zlecenia.

Tylko nie zniechęcaj się - jak już znane marki zaczna dzwonić tak często, że będziesz potrzebował więcej niż jednej sekretarki do odbierania telefonów, to spokojnie zapłaca tyle i znacznie więcej.

Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Bo widzę, że się orientujesz. Czy marki, modowe zapłaciłyby duże pieniądze za sesje reklamową w Internecie? (pokazywanie sesji w sieci). Mój interes opierać będzie się tylko i wyłącznie na sesjach zdjęciowych w sieci. Mam dobrą koncepcję na biznes. Jednak obawiam się czy jakaś marka modowa byłaby chętna na zakup takiej reklamy w sieci.

Tom77
31-07-2015, 18:47
Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Bo widzę, że się orientujesz. Czy marki, modowe zapłaciłyby duże pieniądze za sesje reklamową w Internecie? (pokazywanie sesji w sieci). Mój interes opierać będzie się tylko i wyłącznie na sesjach zdjęciowych w sieci. Mam dobrą koncepcję na biznes. Jednak obawiam się czy jakaś marka modowa byłaby chętna na zakup takiej reklamy w sieci.

Twój biznes padł nim jeszcze powstał.

melek
31-07-2015, 18:51
Twój biznes padł nim jeszcze powstał.

Czemu tak sądzisz nie znając całokształtu i koncepcji interesu? Wiadomo, że nie powiem jak mój interesik by funkcjonował w obawie przed tym, że ktoś go skopiuje. Mogę powiedzieć tylko tyle, że jest to innowacja w Internecie na skalę światową.

Tom77
31-07-2015, 20:31
Wybierz którąkolwiek odpowiedź:

A nie masz zielonego pojęcia o co pytasz
B za miesiąc wrócisz do szkoły i nie będziesz miał czasu na prowadzenie interesu
C pytania są żenujące, jesteś bardzo kiepskim Trolem

GalaktycznyMuczaczo
31-07-2015, 22:20
Ale koledzy czy wy nie widzicie ze jest to czysta prowokacja ? :D gdyby kolega na prawdę miał innowacyjny pomysł który na bank sie sprzeda i którego nie ma w necie uderzyłby bezpośrednio do tych "duzych" firm modowych zamiast na takie polskie forum pytajac ile kasy można wyciagnać. Każdy dobry biznesmen wie że towar jest wart tyle ile jest w stanie za niego zapłacić kupujący, jeżęli jest to nowość i coś czego nie ma to pytanie o to ile za sesje biorą takie firmy jest kompletnie nie wymierne :) jestem pewien że student by zrobił za "do portfolio" a inny nie wziałby mniej niż Xzł . Melek życze ci powodzenia ale tutaj odpowiedzi na swoje pytanie nie otrzymasz :)

Zowa
01-08-2015, 10:44
Widocznie nikt znany nie czytuje tego forum albo nie chce się tu chwalić zarobkami ;) Melek, Pogugluj trochę, na pewno znajdziesz jakieś info. Albo zrob taką sesję dla wymyślonej firmy, zrealizuj swój pomysł do końca jak realne zlecenie, a potem szukaj chętnych. Jeśli chcesz uderzyć do znanych marek, to stawki wg mnie nie powinny być zbyt niskie, a raczej nawet wysokie. Tylko zależy, które marki wg Cb są znanymi, czy myślisz o firmach międzynarodowych czy krajowych.

DarekB
01-08-2015, 12:08
Myślę, że znanych marek nie stać na takie rozwiązania i wolą zapłacić więcej za gwarancję jakości i terminowości niż eksperymentować z nieznanymi osobami, które rozpoczynają działalność i nie mają nazwiska. I nie dotyczy to tylko fotografii.

vik
02-08-2015, 22:03
Uśmiałam się :D

pan.kolega
02-08-2015, 22:56

Oczywiście, że byłaby. Tylko nie będzia taka marka modowa czytać opisów i obiecanek od nie wiadomo kogo.
Jeśli masz w tej chwili strony, które odwiedzaja setki tysięcy albo miliony ludzi zainteresowanych takim towarem i faktycznie klikajacych w takie reklamy, to masz całkiem spore szanse.

Po prostu najpierw stwórz takie strony, potem zainteresuj nimi kogokolwiek, żebyś miał czym się pochwalić, bo tak na sucho żadna znana marka nie zmarnuje 3 sekund na słuchanie Twoich zeznań, niestety.

p0m
03-08-2015, 18:35
a tak wgl to branża "modowa" nie jest dosyć szczelna i hermetyczna? trudno jest wyobrazić sobie scenariusz "nieznanego fotografa kopciuszka", który podbije branżę lub jej część. ja bym się wkręcał jako pomocnik przy sesjach u kogoś innego, kto siedzi już w tym interesie, poznał warunki i dopiero później startował, no ale ja nie jestem trolem.