PDA

Zobacz pełną wersję : Zmiana przesłony na trybie Av

turpat
15-07-2015, 22:01
Witam
Głównie lustrzanką nagrywam, a nie cykam fotki. Mam problem. Potrzebuję ręcznie ustawić elementy w czasie nagrywania. Jak w trybie manual na moim EOS 700D wszystko jest jasne i czas migawki, czułość oraz przesłonę mogę ustawić normalnie, tak w innych, półautomatycznych trybach już nie wiem jak. Dajmy na to tryb Av, który powinien automatycznie mi wszystko ustawiać prócz Przesłony. Nie mam pojęcia jak zmienić jej wartość. Kręcę pokrętłem i nic... Oczywiście chodzi mi o nagrywanie wideo.

GalaktycznyMuczaczo
15-07-2015, 22:19
a w Live View działa w trybie foto?

turpat
15-07-2015, 22:23
Nie działa

GalaktycznyMuczaczo
15-07-2015, 22:30
generalnie odpalilem 6d wlasnie właczylem AV i chcialem zmienić przysłone, nie działało, generalnie sobie pomyslalem , czy przypadkiem czas otwarcia nie powinien być na sztywno 1/50 w filmie? jezeli tak to po co ci AV skoro masz czas na sztywno to tylko dobierasz odpowiednia przysłone, a jezeli chcesz kamerowac na przysłonie maksymalnie otwartej i jest za jasno, zejdz z iso , jak wciaz za jasno nałóż filtry ND to chyba najlepsza opcja. na filmowaniu sie nie znam ale wlasnie z tego co kojarze to czas na sztywno powinien byc 1/50