Zobacz pełną wersję : Pytanie o zakup Lightroom 6
HakunaMatata
06-07-2015, 16:22
Witam, jest taka sytuacja. Kolega na firmę może kupić sporo taniej Lightrooma, ja bym za niego zapłacił koledze a on by mi go dał.
Dostanę fakturę ale ona będzie na nazwisko kolegi, czy w takim wypadku będę mógł legalnie wykorzystywać program komercyjnie???
mozna przeniesc wlasnosc a nawet chyba trzeba
robi sie to przez ich strone
HakunaMatata
06-07-2015, 16:37
a możesz podać link gdzie to???
Dodam że dzwoniłem do adobe a oni powiedzieli że takie coś jest nie legalne, i żeby było legalne to program musi być zarejestrowany na takie dane jakie są na fakturze...
on pierwszy rejesatruje produkt
potem wysyla im info ze chce zbyc produkt tobie a ty wysylasz im info ze od niego bierzesz
wtedy oni zatwierdzaja zmiane wlascieiciela
to wszystko robi sie ze swojego konta na adobe
Witam, jest taka sytuacja. Kolega na firmę może kupić sporo taniej Lightrooma, ja bym za niego zapłacił koledze a on by mi go dał.
Dostanę fakturę ale ona będzie na nazwisko kolegi, czy w takim wypadku będę mógł legalnie wykorzystywać program komercyjnie???
Idź przeczytaj sobie całość na stronach 332-333 http://wwwimages.adobe.com/www.adobe.com/content/dam/Adobe/en/legal/licenses-terms/pdf/CC_EULA_Gen_WWCombined-MULTI-20121017_1230.pdf