Zobacz pełną wersję : Canon 70d filmowanie uroczystości
manix1232
04-07-2015, 15:34
Witam, jako że zbliża się wesele mojego znajomego chciałbym mu zrobić prezent i nagrać ślub i wesele.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu lustrzanki która dałaby mi możliwość filmowania w dobrej jakości.
Co sądzicie o canonie 70d głównie pod kątem filmowania, ewentualnie czy możecie polecić coś lepszego w granicach 3500zl. Pozdrawiam
jesli ma to byc prezent i obdarowany ma być zadowolony to ja bym na twoim wynajął kamerzystę
wydasz czesc tego co masz a reszte przeznacz na wakacje
manix1232
04-07-2015, 15:52
Posiadam już jakieś doświadczenie w filmowaniu kamerą,tyle że ten sprzęt jest już wiekowy i chciałbym wymienić na lustrzanke.
to wymien, 70d spełni twoje oczekiwania
manix1232
04-07-2015, 16:02
Tylko może jest coś lepszego w tej cenie, chodzi mi o jakość obrazu i możliwości filmowania.
GalaktycznyMuczaczo
04-07-2015, 16:21
jesli ma to byc prezent i obdarowany ma być zadowolony to ja bym na twoim wynajął kamerzystę
wydasz czesc tego co masz a reszte przeznacz na wakacje
becekpl... tyle czasu tu siedzisz a niewiesz ze lepiej mieć i zjeść? przeciez widac ze kolega chce i zrobić "prezent" a przy okazji wydawania kasy niech ten prezent zostanie dla niego :) zasada ta sama co z fotografią, po co zatrudniac profesjonalistę jak mozna kupic aparat dac do ręki dla wujka a potem aparat zostaje nam na lata :)
A to czy aparat spełni twoje oczekiwania dowiesz siętylko tutaj
https://www.youtube.com/results?search_query=canon+70d+movies
jezeli masz juz jakies doswiadczenie pod kątem filmowania to warto sprawdzić mozliwosci 70d na YT oraz na papierze jak wygladaja jego funkcje. wtedy podejmiesz własciwa decyzje.
ja to jakis dziwny jestem bo wole kamerować kamerą:roll:
a te go pro to zaje####a zabawka
Przemek_PC
06-07-2015, 10:19
Ja bym jeszcze drona dokupil. Obecnie film weselny bez drona to jak film z lat 90-tych bez amigowych animacji.
I to go pro zaczepić na głowie młodej pary. Malo kto ma taki film :)
Przemek_PC
06-07-2015, 22:38
Raczej na glowie ksiedza.
Eee, lepiej na glowie pana mlodego i zdjac ja dopiero rano...